Liveblog: Het centraal van 5 november 2015. ~ Utopia Gekte

11/05/2015

Liveblog: Het centraal van 5 november 2015.

De belangrijkste punten!

Het is tijd voor een centraal dus er komen weer veel belangrijke punten voorbij. Op dit moment (11:00) moet het grootste gedeelte van de groep zich nog verzamelen op de banken. Als je deze pagina regelmatig vernieuwd zie je de laatste updates van het centraal meteen terug. Er gaat vast weer veel besproken worden!

- Start liveblog -

11:03. De meeste bewoners zitten er klaar voor. Het centraal gaat zo van start. Er is een hoop gegil want de meeste mensen willen graag beginnen.

11:04. Rowena mag beginnen. Ze vertelt dat er straks een foodtruck komt met tapas. Zij komen op de markt staan en de bewoners mogen alvast proeven. Morgen komen er mensen met babykleding. Volgens Bjorn zijn er nog een aantal contacten en zullen ze rond de 25 standhouders zitten. Z komt er bijvoorbeeld een bus waarin je selfies kan maken met allerlei attributen. Het gaat wat Bjorn betreft weer een onwijs leuke en gezellige markt worden. Het enige probleem is dat er nog veel kaarten verkocht moeten worden.

11:07.  De borrel met de standhouders moet worden verplaatst. Donderdag komt Marianne Thieme langs dus benjamin stelt voor de borrel dinsdag te doen. Anders hebben ze te vaak avonden met borrels achter elkaar. Woensdag willen ze dan de avond vrij houden. De standhouders hebben volgens Mark aangegeven dat ze zich meer met de markt willen bemoeien. Dat vinden de bewoners een goed idee en Bjorn deed dat naar eigen zeggen altijd al individueel. Tijdens de borrel kunnen ze het deze keer met zijn allen doen.

11:10. Qua entertainment stelt Naomi voor om artiesten terug te bellen die hun eigen instrumenten maken. Die wilden graag komen namelijk, maar de bewoners hebben er niks meer mee gedaan. Ivan vind het een goed idee want er is nog geen entertainment voor tijdens de markt. Rowena zou graag de achtergrondmuziek ook willen behouden voor de sfeer.

11:15. Ivan weet niet waar hij Cees moet gaan zetten tijdens de markt. ''Het maakt niet uit waar ik je zet, want je bent er de helft van de tijd toch niet. We hebben niks aan je tijdens de markt'', laat hij weten. Armanda neemt het voor Cees op en Bas stelt voor dat hij alle rondleidingen doet. Ivan ziet dat niet zitten omdat Cees te snel is afgeleid. Rowena vind dat hij de rondleidingen wel goed doet. ''Nou, hij heeft niks aan mij zegt hij. Dus. Tjonge jonge jonge. Ik vind het knap negatief'', zegt Cees teleurgesteld. Gabriëlle vind dat ze dit na het centraal met zijn tweeën moeten bespreken.

11:16. Gina is met iets heel leuks bezig en ze gaat iedereen langs. ''Ik weet dat de meesten allemaal bang zijn voor reptielen. Zoals een schorpioen. Ik wil graag weten wie welke angst heeft en waarom. Gewoon kort en bondig waarom de angst er is''. Het ronde wordt nu meteen gemaakt dus iedereen zegt waar hij/zij bang voor is. Rowena voor spinnen, Ivan voor slangen, Nicole voor kinderen (grapje ze is nergens bang voor), Gabriëlle is bang voor alles, Cees is nergens bang voor, enfin.. Het rijtje gaat door en er gaat binnenkort dus iets gebeuren met reptielen.

11:22. Gina geeft uitleg. Binnen nu en 2 weken komen er vogelspinnen, een slang en nog wat andere reptielen. Ze is al in overleg met een reptielenzaak. ''We laten hier wat diertjes komen die we mogen vasthouden. Samen met een soort huiskamergesprekje over waar de angst vandaan komt. Ik ben in contact met twee mogelijkheden en binnenkort ga ik een datum prikken''.

11:23. Nicole vind dat exotische dieren niks te zoeken hebben in ons land en dat mensen ze ook niet in kooitjes moeten houden. Een papegaai hoort ook in een regenwoud, net als spinnen en slangen. Ze neemt Gina dit kwalijk omdat ze veganistisch is gaan eten.

11:25. Armanda is ook niet zo'n voorstander van diertjes in en uit een kooi halen om ze te tentoonstellen. ''Wie wil deelnemen kan deelnemen, en wie niet dan niet. Het is vrijblijvend'', laat Gina weten.

11:26. Gabriëlle promoot haar verjaardagsfeestje. Kaarten zijn te koop via de webwinkel van de bewoners. Evenals kaarten voor alle andere evenementen, zoals de verjaardag van Cees waar hij nu over begint. ''Iedereen is welkom en er komt een prachtige bingo bij met mooie prijzen. Aansluitend een stamppot buffet''. (O nee, aanmelden voor Cees zijn verjaardag kan via inwoners@talpa.tv. Hoe meer mensen komen hoe goedkoper de toegangsprijs kan worden)

11:28. De foto's van Cees zijn inmiddels 21.000 keer bekeken. De bewoners zijn blij voor Cees, maar grappen er ook over. Zo zou hij zelf zo vaak gekeken hebben. Gabriëlle is benieuwd of Cees meer gaat plaatsen in de Utopia courant. ''Gezien het succes ga ik daar mee door. Zoals foto's van natuur en dergelijke dus ik ben aan het sparen voor een camera. Van Rob heb ik al 50 euro gekregen, nogmaals dank daarvoor. Ik zit al aardig in de buurt voor een leuke camera. Dat doe ik via MP, heb al gekeken naar prijzen en dat moet lukken. De seizoenen wijzigen steeds dus ik kan hier best mee doorgaan''.

11:30. Cees moet nog even kwijt dat hij het jammer vind dat Ivan zijn onvrede over hem zo tijdens dit centraal kenbaar maakt. ''En in zulke harde woorden ook nog, dat je niks aan mij hebt'', laat Cees weten. Ivan begint boos te worden en reageert op harde toon terug dat hij al meerdere keren dit heeft aangegeven. ''Ik heb je op een plek waar je eigenlijk helemaal niks hoeft te doen, ik heb rekening gehouden met je leeftijd waar je altijd over begint, ik heb een krukje voor je neergezet, maar nog steeds sta je niet op je post. Ik geef dit met de groep aan en heb dit al vier keer met je besproken''.

11:34. Er is een felle discussie gaande tussen Ivan en Cees. Ivan daagt Cees uit om een keer 'runner' te worden tijdens een evenement. Rowena vind Ivan te gemeen en Armanda zegt dat zijn punt allang duidelijk is. ''Heel disrespectvol. Behoorlijk'', zegt Cees boos. Ivan vind het allemaal terecht.Ze praten samen door elkaar heen nu en het is niet meer bij te houden. Ze blijven gewoon doorgaan met kibbelen tegen elkaar.

11:36. Stefanie noemt haar academie over borderline en Bjorn noemt nog andere evenementen die er aan zitten te komen. Wim en Bjorn gaan vandaag verder aan de slag met de hottub. Vanavond is er een academie over de Nederlandse vakbond varkenshouders. En daarmee is het centraal weer tot een einde gekomen.

Dit bericht krijgt nog updates zolang het centraal duurt. Sluit je ondertussen gezellig aan bij ons Facebook forum! Meekletsen over de onderwerpen die worden besproken kan natuurlijk in de reacties. 
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.