Liveblog: Enorme problemen in het beloofde land. ~ Utopia Gekte

11/15/2015

Liveblog: Enorme problemen in het beloofde land.

Einde markt?!

Kort na het drama tussen Cees en Bjorn dreigt de markt volledig in de soep te lopen. De wind is levensgevaarlijk en de paniek is groot. Hoe dit allemaal verder verloopt en wordt opgelost lees je hier allemaal terug in ons liveblog.

10:45. De problemen in Utopia zijn nog lang niet voorbij. De wind dreigt roet in het eten van de markt te gooien. Kramen waaien om en de situatie begint levensgevaarlijk te worden. Iemand had inmiddels al zijn nek kunnen breken maar Ivan kijkt het aan. De markt afblazen gaat hem nu nog te ver. Alle standhouders willen naar binnen en komen in opstand, maar dat kan gewoonweg niet. Daar is geen ruimte voor. Er ontstaat paniek: ''Ik vind het niet veilig! Wij twee hebben echt mazzel gehad'', zeggen geschrokken en woeste standhouders. ''De hele boel is omgewaaid!''

10:53. Er moet glas worden weggeveegd en standhouders blijven mopperen, onder andere over dat dit een dure rekening gaat worden. Het lijkt er steeds meer op dat dit het einde van de markt betekent. Er wordt al gesproken over een WA verzekering om dingen te laten vergoeden. Een andere standhouder zegt geschrokken dat een andere tent al omver ging. Ze willen allemaal naar binnen.

10:55. ''Mijn spullen! Ik heb toch niks meer'', zegt een man als Armanda vraagt of ze naar huis gaan. Ze begrijpt het. ''Dit is een les voor jullie voor de volgende keer. Ik zei het vanmorgen al!''

10:57. Ze lijken nu zoveel mogelijk naar binnen te willen verplaatsen zodat de markt toch nog een soort van door kan gaan. ''Godverdomme jongens, echt'', vloekt Bjorn. ''Als dit de hele dag blijft heb je kut met peren''.

11:01. Het is een enorme chaos momenteel en iedereen schiet in de stress. Toch is er ook een mooie kant aan dit alles te zien. Iedereen werkt samen om zoveel mogelijk naar binnen te verhuizen en er nog iets van te maken. Het is alleen de vraag of er überhaupt nog wel bezoekers gaan komen.

11:04. Door alle chaos hebben we nog niet eens tijd gehad om belangrijke informatie over Gabriëlle en Gina te delen. Zij maakten zich namelijk totaal niet druk om de harde wind en de veiligheid van anderen. Nee, zij dachten liever aan shoppen. ''Eerst konden we shoppen en nu kunnen we helemaal niks shoppen'', liet Gabriëlle teleurgesteld weten.

11:05. De standhouders zijn in paniek terwijl de organisatoren van de markt de rust proberen te bewaren. Ze moeten eerst van de overheid horen hoe alles nu moet worden ingedeeld en ingericht in de loods. De hele woonkamer is in ieder geval vast vrijgemaakt. Een standhouder eist zo ongeveer dat ze kramen binnen mogen zetten.

11:07. Ivan loopt buiten met een megafoon rond om iedereen naar binnen te dwingen. Velen willen eerst hun spullen in veiligheid brengen en sommigen moeten zelfs bij hun kraam blijven staan om het op zijn plek te kunnen houden. Ivan is in paniek omdat niemand naar binnen wilt komen vanwege hun spullen. Ivan doet zijn best om alles in goede banen te leiden, maar de chaos is compleet.

11:10. Een aantal standhouders gaan naar huis en één van de standhouders zegt dat allemaal best te vinden. Tussendoor worden er al enkele kramen opgebouwd in de loods tussen alle hectiek door.

11:14. Buiten heerst nog altijd paniek terwijl binnen de eerste kramen worden gevuld. Wonderbaarlijk genoeg gaat de markt in afgeslankte vorm door in de loods. En wonderbaarlijk genoeg lopen zelfs de eerste bezoekers naar binnen. Het zijn er in totaal nog geen 10, maar ze worden wel van harte welkom geheten. Heb jij een mening over dit alles? Laat van je horen in de reacties.

11:17. Ivan zegt tegen Mark dat de markt alsnog gewoon afgeblazen moet worden. Een paar seconden later maakt hij zich echter alweer druk over waar ze hun merchandise moeten neerzetten.

11:19. Er worden toch steeds meer kramen gevuld binnen in de loods. En de eerste 10 bezoekers zijn al binnen om alle hectiek te mogen aanschouwen. De markt gaat gewoon door?

11:26. Iedereen lijkt inmiddels te zijn gekalmeerd nadat de schrik er goed in zat. ''Jongens! We maken er gewoon een leuke dag van'', roept Mark. Rowena sluit zich daar helemaal bij aan. ''Wat een gekkigheid'', puft Bjorn.

11:28. Binnen is het een gezellige drukte van jewelste. Binnen niet al te lange tijd is de markt van buiten naar binnen verplaatst. Of er nog veel bezoekers gaan komen is even afwachten. Veel standhouders verzamelen zich buiten bij elkaar om deze hele situatie nog eens te bespreken, de regie draait dat gesprek weg. ''Ik zei het vanochtend al, alles naar binnen'', is het laatst wat we horen.

11:31. We horen weer een standhouder zeggen dat hij naar huis gaat omdat alles kapot is. Ondanks alles zijn er nog meer bezoekers Utopia binnen komen wandelen. We horen Cees zeggen dat de rondleidingen niet doorgaan.

11:35. Bjorn geeft een meisje een aai over de bol. ''Heb je er zin in? Ja? Mooi zo!''

11:36. Mark staat binnen achter zijn oliebollen en praat met een andere standhouder. ''Apart om mee te maken dit'', aldus Mark. Toch lijkt dit ook zijn voordelen te hebben. De kramen staan nu dicht op elkaar en de bezoekers staan overal met de neus bovenop. Wie weet verkopen ze nu meer dan ooit!

11:41. De chaos is over, de bezoekers stromen binnen en de muntverkoop draait als een tierelier. Zelfs de rondleidingen gaan volgens Armanda gewoon weer door. Eind goed al goed? Dat is nog even afwachten! Dit liveblog is in ieder geval voorbij. We houden je weer op de hoogte van nieuwe gebeurtenissen in nieuwe berichten. 

Dit bericht wordt nog verder aangevuld. Vernieuw regelmatig om nieuwe updates te lezen. Download Utopia gekte ondertussen in de App store voor IOS of Play Store voor Android. En vergeet niet om je aan te sluiten bij onze gezellige Facebook groep!


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.