Ivan heeft een 'Patrick Déjà vu'. ~ Utopia Gekte

11/03/2015

Ivan heeft een 'Patrick Déjà vu'.

Slachtofferrol?

Wanneer Ivan en Nicole even bij elkaar zijn praten ze over Cees. Er komt een grappige uitspraak uit de mond van Ivan. Hij laat namelijk weten een 'Patrick déjà vu' te hebben. ''No shit, lekker in zijn slachtofferrol'', vult Nicole haar liefje aan. Ze zijn het er beide over eens dat je op dit moment niks tegen Cees kan zeggen. En gelijk hebben ze, want op datzelfde moment is Cees bij Armanda aan het mopperen over Stefanie en Gina. Toevallig of niet, Stefanie is op datzelfde moment in gesprek met Bas. Niet wetende dat Cees over haar aan het ventileren is... En het onderwerp waar Stefanie over begint is best persoonlijk. ''Veel mensen zijn trots op mij en vinden dat ik het goed doe. Maar ik zou ook eens trots op mezelf willen zijn'', laat ze Bas weten. Ze zou graag iets willen hebben of neerzetten waarvan ze op het einde aan het jaar kan zeggen: ''Zo, dat heb ik neergezet''.

Bas wijst haar er op dat ze best wat dingen heeft overwonnen en een persoonlijke groei heeft doorgemaakt. Daar is Stefanie het wel mee eens, maar ze wilt graag iets dat tastbaar is. Ze wil niet beroemd worden maar zou wel graag willen dat ze herinnerd wordt als een belangrijk iemand wanneer het over Utopia gaat. Bas noemt allemaal dingen op die ze gedaan heeft, maar het is allemaal niet goed genoeg voor Stefanie. Samen brainstormen ze verder over wat ze nog meer zou kunnen doen tijdens haar verblijf in de loods. Wat ze zelf niet weet is dat ze ondertussen steeds hoger in de favorietenpoll staat. Dat is vast niet voor niks, toch? Is Stefanie misschien te onzeker over wat ze inmiddels allemaal heeft bereikt?

Ook Bas concludeert dat ze een slecht zelfbeeld heeft. ''Je bent niet trots op dingen waar je wel trots op mag zijn'', laat hij weten. Volgens Stefanie ligt het ook een beetje aan de mensen met wie ze leeft. Ze kan er niet tegen wanneer mensen depressief zijn in de loods. Ook geeft ze Naomi de schuld dat Rob bijna niet meer met haar praat sinds het zoenincident. En om het allemaal nog erger te maken heeft ze allerlei 'mannetjes' in haar hoofd die allemaal een andere mening hebben. Die komen altijd en ze weet nog niet hoe ze dat uit kan zetten.

Bjorn krijgt niet veel later een aanvaring met Stefanie waardoor het behoorlijk escaleert. Hij noemt haar egoïstisch en vind niet dat ze alles maar af kan schuiven op haar borderline. De tranen blijven stromen wanneer Bas haar later probeert te troosten. Ze moet zich er niets van aantrekken, maar dat lukt haar nu even niet.

2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.