''Ik heb mensenlevens gered. ''What the f*ck did you do?'' ~ Utopia Gekte

11/30/2015

''Ik heb mensenlevens gered. ''What the f*ck did you do?''

Irritaties richting Armanda

Tijdens het centraal vond er een discussie plaats en daardoor zijn er nogal wat irritaties ontstaan. Nicole vind dat ze teveel gepusht word door Bas en Armanda. Ze wil graag bewuster worden, maar wil dit op haar eigen tempo doen. Ze vind het gewoon een beetje storend. Ze probeert er aan te denken en doet dat op haar eigen tempo en op haar eigen manier. Ze houd er niet van dat als ze een keer soep maakt en daar garnalen voor bestelt dat er dan gelijk een ding aan het bord komt te hangen over garnalenkwekerijen. ''Dat is met alles zo en dat irriteert mij echt mateloos''. Nicole vind het niet leuk als ze steeds dingen onder haar neus gedrukt krijgt. Dat heeft ook juist een averechtse uitwerking op haar. Later in het kantoor pakt Armanda meteen de gelegenheid aan om het goed te maken met Ivan. Ze zegt blij te zijn met de wetenschap dat Ivan zo verantwoord bezig is geweest. Ivan zegt van alle groothandels de bedrijfsgeschiedenis te hebben gecheckt en Armanda is daar blij mee.

Bas spoort Armanda vervolgens aan om het ook uit te praten met Nicole. Hij weet dat Nicole nu veel frustraties heeft. Ondertussen confronteert Rob Armanda ook nog even zodra hij haar vraagt of ze thuis geen kerstboom heeft. Dit vraagt hij omdat ze in Utopia liever geen kerstboom wil. Dat zou namelijk slecht zijn voor het milieu. Armanda zegt wel een kerstboom te hebben, maar dan een neppe. Rob laat weten dat Armanda te ver doorschiet. ''Je kan wel alles afschaffen, maar je moet ergens... Ik merk het ook in de groep dat je tegengas krijgt van nu ga je te ver''. Die opmerking komt hard aan bij Armanda, ze loopt dan ook huilend weg de slaapkamer in. Cees heeft het gesprek gehoord en gaat naar Armanda toe om haar te troosten. Volgens Cees probeert Rob haar alleen te waarschuwen zo van ''kijk uit ga niet te ver''. Mark heeft ondertussen ook een duidelijke boodschap voor haar. ''Go vegan''.

Niet veel later zitten Gabriëlle en Nicole aan tafel hun ongenoegen te uiten over Armanda. Niet wetende dat Armanda gewoon mee kan luisteren. Nicole is kwaad. ''Ik heb mensenlevens gered. What the f*ck did you do? [...] Ik hou niet van de wereld verbeteren vanaf het bankstel''. Armanda besluit de dames meteen aan te spreken en te vragen wat het probleem is. Nicole begint over het garnalen gedoe. Armanda vraagt vervolgens wat nu echt het probleem is en dan laat Nicole weten het idee te hebben dat Armanda wacht totdat Nicole een misstap maakt. Volgens Armanda is dat niet het geval, maar ze wil wel de informatie die ze heeft delen. Hoe kunnen mensen anders veranderen vraagt ze zichzelf af. Gabriëlle zegt zich nu echt te ergeren aan Armanda en die woorden komen hard aan bij haar. Met een brok in haar keel praat Armanda verder. Het gesprek eindigt redelijk oké, maar is alles wel ook echt oké nu? Na het gesprek zien we Armanda namelijk verdrietig voor zich uit staren. Gabriëlle komt al snel naar haar toe om haar te troosten. Gabriëlle beseft zich dat ze misschien iets te hard is geweest. ''Voel je niet ontmoedigd ja. Het is gewoon een frustratiepuntje. Ik snap dat het zwaar is voor je, maar ik vind je wel heel sterk''. De dames zijn het er over eens dat ze elkaar gewoon beter moeten leren kennen. Armanda is blij dat het uitgesproken is. ''Het komt wel goed joh, ik ben gewoon een beetje emo''.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.