''Iedereen is bang voor Cees''. ~ Utopia Gekte

11/06/2015

''Iedereen is bang voor Cees''.

Een update!

De vogeltjes fluiten en de duisternis maakt plaats voor licht. Oftewel, een nieuwe dag is aangebroken. Dag 675 om precies te zijn. En sinds ons laatste bericht van gisteravond is er weer van alles gebeurd in de ideale samenleving. De academie over varkenshouders heb ik overgeslagen, dus daar weet ik niks over te vertellen. Het zal vast deprimerend zijn geweest om te zien en te horen hoe die varkens behandeld worden. Dat weet ik al, en ik had er geen zin in dat al die negativiteit mijn geweldige dag zou verpesten. :-) Gabriëlle dacht er misschien net zo over, alleen zit het bij haar nog een stukje dieper. Zij heeft niet alleen moeite met die academie, zij is eigenlijk wel klaar met het hele veganistische gebeuren. Ze voelt zich bezwaard en het voelt alsof het haar wordt opgedrongen. Ze had dan ook echt geen zin om er bij te zitten. Het gaat volgens Gabriëlle al een maand nergens anders meer over en daar is ze even klaar mee.

Ook andere bewoners storen zich er al langer aan en Armanda voelt de groeiende weerstand. Hoewel ze vele bewoners mee heeft gekregen in haar richting, zijn er ook steeds meer tegengeluiden. En die hoort zij natuurlijk ook. Ze zondert zich na de academie dan ook even af in de kas om haar emoties de vrije loop te laten. Soms praat ze wat tegen de vogeltjes, zoals dat ze nadenkt over hoe ze de wereld kan verbeteren. Uiteindelijk voegt ze zich toch maar weer bij de groep.

En dan het hele marktgebeuren. Zoals je weet is Ivan uit de markt gestapt en is er dus een plekje vrij. Cees zou die plek graag in willen nemen, maar Bjorn ziet dat absoluut niet zitten. Dat liet hij weten tijdens een gesprek met Rowena. Toevallig of niet heeft Cees dat ook opgevangen, die later zijn ongenoegen uit. Eerst bij Rowena en later ook nog eens bij Bas. Wat Cees betreft is iedereen gewoon bang voor hem omdat hij alles beter kan. Daarom sluiten ze hem buiten en daarom krijgt hij geen voet aan de grond. Ook bij Armanda doet Cees een poging om toch in de marktcommissie terecht te komen. Hij vraagt haar om voor hem te lobbyen.

Uiteindelijk gaan de bewoners langzaam maar zeker naar bed. Om half 1 's nachts zien we Rowena, Bjorn en Ivan nog achter de desktops zitten. Wat er verder vannacht nog is gebeurd én vanochtend tot nu toe? Dat lees je zo in een nieuw bericht.
1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.