''Iedereen die voortaan zegt ik wil rouleren zet ik niet eens meer op het rooster'' ~ Utopia Gekte

11/11/2015

''Iedereen die voortaan zegt ik wil rouleren zet ik niet eens meer op het rooster''

Zingen voor Bas zijn jarige oma

De ochtend is voornamelijk rustig verlopen. Terwijl Ivan, Nicole, Rob en Benjamin bij het rokersbankje hele gesprekken voerden over van alles en nog wat zagen we Gina, Mark en Cees druk poetsen in de loods. Gina doet met natte doekjes de tafel af, Mark zien we vegen en Cees is natuurlijk weer in de keuken bezig met het schoonmaken van van alles en nog wat. Buiten op het rokersbankje is ondertussen een gesprek over Stefanie gaande. Ivan laat aan Rob weten dat hij er sowieso niet van houd als mensen heel snel nee gaan roepen voor er iets gezegd is. Daarom is hij dus ook duidelijk geweest tegen Stefanie. Meer over het gesprek op het rokersbankje is in deze blog te lezen.

Iets later om elf uur zien we Bas en Armanda samen op de schommelbank bij de vijver zitten. Samen zingen ze met een grote lach op hun gezicht een verjaardagsliedje voor de oma van Bas. Zij is vandaag namelijk jarig en is 96 jaar geworden. ''Gefeliciteerd lieve oma van Bas. Ik ben blij dat hij hier is, maar ik snap ook wel dat u hem mist''. Armanda wenst de oma van Bas een fijne dag en wenst haar natuurlijk ook gezondheid toe. Nadat ze nog een liedje hebben gezongen voor de jarige dame lijkt Bas zich te beseffen wat hij mist. ''96 alweer. Op dit soort moment wil je toch thuis zijn''.

Als de regie weer overschakelt naar de loods zien we dat Mark nog steeds druk bezig is met schoonmaken. Op dat moment om tien over elf is hij druk bezig met het dweilen van de loods. Ivan is inmiddels ook weer in de loods en al snel vind er een gesprek plaats tussen de twee heren. Mark laat weten het nieuwe rooster voor de markt geweldig te vinden. Ivan, Rowena en Bjorn staan deze keer met zijn drieën in Le Luifel ingedeeld. Ivan heeft het al eens eerder gedaan maar Mark wil Bjorn en Rowena wel eens acht uur patat zien snijden. Ivan vertelt dat hij een nieuwe aardappelsnijmachine heeft bestelt. Dus dat gaat een stuk makkelijker worden deze keer. Wel wil hij dat Mark hem even uitlegt hoe en wat. Mark moet hem even laten zien wat de markt kwaliteit is. Mark vertelt vervolgens dat Ivan sommige stukjes schil van de aardappel af moet halen en andere delen weer kan laten zitten. Het voorbakken is volgens hem niet moeilijk. Wel weet hij te vertellen dat de friet lekkerder is als je het een tijdje kan laten rusten. Patat dat op het laatste moment bij gemaakt word schijnt dus minder goed van smaak te zijn.

Ivan laat weten helemaal klaar te zijn met het rouleren. Er zijn mensen die nu één keer op de markt hebben gestaan en nu al klaar zijn met het harde werken of de plek waar ze ingedeeld staan. ''Iedereen die voortaan zegt ik wil rouleren zet ik niet eens meer op het rooster. Heb er geen zin meer in, prima dan doe ik het wel''. Mark is heel blij met het rooster. Hij was vanochtend positief verrast toen hij het zag. Rob zou er daarentegen heel anders over denken. Die schijnt het een raar statement te vinden, maar Mark kan er om lachen en stimuleert het juist.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.