''Hij heeft gezegd dat hij bang is jou kwijt te raken aan mij'' ~ Utopia Gekte

11/28/2015

''Hij heeft gezegd dat hij bang is jou kwijt te raken aan mij''

Stem gesprekken

Eind deze middag zagen we Rowena en Bjorn samen over het terrein rondlopen. ''Op wie stem jij?'', vraagt Rowena nieuwsgierig. Echt een naam noemt Bjorn niet, maar later in het gesprek word duidelijk dat hij op Stefanie wil gaan stemmen. ''Jij bent in de medelijden kaart getrapt. Ik niet'', laat Bjorn weten, maar volgens Rowena is dat niet zo. ''Ik heb meer met haar dan jij hé''. De twee lopen het bos in, maar Bjorn merkt al snel op dat dat niet zo slim is dus komen ze er weer uit. Bjorn zegt volgende week elf maanden in Utopia te zitten. Hij heeft veel verschillende stemmingen gehad en verschillende keuzes gemaakt, maar hij weet één ding zeker en dat is dat hij zijn gevoel moet volgen. ''Mensen worden heel anders op het moment dat ze weten of denken dat er iets gaat gebeuren met een stemming. Als er een stemming aan komt gaan mensen anders doen. Je ziet het aan alles. Je ziet ineens dingen die twee maanden niet gebeurd zijn''. Rowena weet het en ziet die dingen ook wel gebeuren, maar zij vind het vooral belangrijk om op iemand te kunnen bouwen. Als mensen issues met haar hebben, maar niet de ballen hebben om het tegen haar te durven zeggen vind Rowena dat jammer. Rowena lijkt op Wim te willen gaan stemmen. Bjorn lijkt het daar niet helemaal mee eens te zijn, maar het is en blijft natuurlijk Rowena's keuze. ''Dit is geen pleidooi dat je niet op hem moet stemmen, maar ik onderbouw wat mijn keuze is''. 

Bjorn zelf heeft lang getwijfeld of hij gaat verdelen of dat hij gewoon weer vol gaat. Maar zichzelf kennende weet hij dat hij vol op één persoon zal gaan. Dat heeft hij alle vorige keren ook gedaan dus zal nu waarschijnlijk ook gaan gebeuren. Bjorn wil ook aangeven waarom hij hier voor kiest. ''Je moet je gevoel volgen en jezelf in de spiegel aan kunnen kijken''. Rowena praat ook nog even verder over haar keuze. Ze is zelf niet naar Wim toe gegaan want ze vind dat hij ook naar haar toe kan komen. Bjorn vraagt zichzelf af of Wim wel echt iets tegen haar heeft, maar volgens Rowena is dat wel duidelijk. ''Hij heeft gezegd dat hij bang is jou kwijt te raken aan mij'', laat ze weten. ''Als dat het enigste is'', reageert Bjorn. Volgens Bjorn heeft Wim dat gezegd toen hij een slok op had. Dat wil niet zeggen dat hij er nu ook nog zo over denkt, maar Rowena heeft nog meer redenen om op Wim te gaan stemmen. Zo vind ze dat hij een gesloten houding heeft. Vind ze zijn denkwijze verkeerd en mag hij anderen ook wel een beetje tegemoet komen. Interesse tonen in de behoeftes en keuzes van anderen. ''En dat mis ik ook bij hem. Hij gaat hartstikke goed met de meiden en jou om. Hartstikke leuk. Maar ja ik heb zoiets van er is nog iets, er schuilt nog iets achter. Geef jezelf bloot''. Rowena heeft nog gen enkele keer een diep gesprek met hem gevoerd terwijl ze zelf echt wel interesse heeft getoond en toenadering heeft gezocht, maar Wim heeft gewoon een muur. Ze denkt er dus over om op Wim te stemmen. ''Het is een hele lieve jongen, maar er is iets. Een kink in de kabel''.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.