Het markt centraal van 15 november 2015 ~ Utopia Gekte

11/15/2015

Het markt centraal van 15 november 2015

Een winst van 7174 euro

Ondanks dat we in onze vorige blog schreven dat we het centraal niet mee zouden gaan schrijven hebben we besloten om dit toch maar wel te doen. Het begin hebben we helaas gemist, maar we zijn nog net op tijd voor de cijfers. Zo is er in de Le Luifel met het verkopen van snacks en friet 1603 euro verdiend. Met het maken van foto's 337 euro verdiend en met het doen van rondleidingen 462 euro verdiend. Ze hebben 1870 euro verdiend met het verkopen van merchandise. Baas Beach verkocht eten en drinken voor een bedrag van 796 euro. De drankverkoop aan de bar leverde deze markt 825 euro op en met de oliebollen van Mark is 555 euro opgehaald. Als ze al die bedragen bij elkaar optellen. De kaartverkoop en de huur van de standhouders er bij rekenen en andere kosten er weer vanaf halen houden ze een winst van 7174 euro over. Dat is 2000 euro minder dan de vorige markt, maar toch een mooi bedrag. Ook de andere evenementen die de afgelopen dagen plaats hebben gevonden in Utopia komen nog even ter sprake. Zo is er met het feest van Gabriëlle 1700 euro winst gemaakt en hebben ze met de kroegennacht 500 euro verlies gemaakt. Maar ondanks dat verlies staan ze nog steeds in de plus. Mark heeft ook nog even naar het basisloon gekeken. Ze hebben nog twee weken, maar het gaat volgens hem de goede kant op. 

Nicole begint over een bepaalde workshop. Met het geld dat ze verdiend door het verkopen van haar schilderijen wil ze de workshop betalen. Alles wat ze daarna nog verdiend met het verkopen van haar schilderijen gaat gewoon naar de BV. Benjamin begint over een huiskamerconcert dat ook nog wat geld gaat kosten. Sommige bewoners hebben al geld ingelegd, maar niet iedereen wil/kan mee betalen. Het concert is al bevestigd dus gaat ook zeker door. Het staat gepland op 27 november. Maar zodra hij de datum vermeld blijkt dat Milou die dag ook al langs komt om een make-up workshop te geven aan de dames. Naomi zegt dat ze gaan kijken hoe ze dat gaan combineren.

Ze besluiten nog even verder te praten over de markt. De standhouders vonden het prettig dat ze zo dicht op elkaar stonden. Er was meer aanspraak onderling en als één standhouder naar het toilet moest kon een ander die er naast stond ook even op de ander zijn kraam letten. Naomi heeft alleen gehoord dat er veel eet standjes waren, maar volgens anderen zijn het er juist minder dan de vorige markten. Nicole heeft gevraagd wat de standhouders van een jaar abonnement zouden vinden en allemaal waren ze positief. Zo'n jaar abonnement houd in dat ze een jaar op de markt mogen staan en dan krijgen ze korting. Benjamin begint ook nog even over het verkopen van de ''moustache'' snacks. Per moustache die ze verkopen gaat er namelijk een bepaald bedrag naar de Movember actie. De mannen hebben het deze keer niet goed bijgehouden dus oppert Benjamin om gewoon een bedrag van 74 euro daar naartoe te doneren. Dat is sowieso meer dan dat ze verkocht hebben.

Ivan wil ook Rowena en Bjorn nog even snel bedanken. Ze hebben de afgelopen drie weken hard gewerkt aan de organisatie en volgens hem hebben ze het heel goed gedaan. Er volgt een applaus. ''Thanks Ivan'', reageert Rowena. Vervolgens neemt Bjorn het woord over. Hij besluit Ivan ook nog even te bedanken voor zijn steun en structuur. Ook benadrukt hij dat Rowena het goed gedaan heeft. Die complimenten kan ze goed gebruiken aangezien ze net nog in een soort van dipje zat vanwege wat onzekerheden. Vervolgens sluiten ze het centraal af door te zingen. Iris een vriendin van Bjorn is namelijk jarig.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.