Het centraal van 30 november 2015 ~ Utopia Gekte

11/30/2015

Het centraal van 30 november 2015

Een discussie tijdens het centraal

Eind van de ochtend om vijf voor half twaalf gingen de bewoners centraal. Mark opent het centraal en begint te vertellen over het basisloon. Ze zouden op 150 euro uit komen deze maand, maar Mark gaat er voor zorgen dat iedereen 200 euro krijgt. Hij wil samen met Ivan de voorraad gaan meerekenen in de liquiditeit. Ze vinden dat er de afgelopen tien dagen goed gepresteerd is door de groep. Ivan wil dat ze zich gaan focussen op de huidige projecten. Benjamin wil de nieuwsbrief wel op zich nemen en die weer op gaan pakken. Nicole wil kerst foto's gaan maken en daar moeten dan kerstmutsen voor komen. Over die kerstmutsen is niet iedereen het eens, maar ze gaan snel door met het volgende onderwerp. Ook is ze bezig met het maken van kerstpakketten. Er zijn twee verschillende pakketten, de kleine versie die 15 euro kost en een luxe/grotere versie die 30 euro kost. In de pakketten zitten allerlei verschillende spullen. Zodra Bjorn aan het woord komt gaat het natuurlijk over de markt. Hij wil een koor en er komt een kerstman met zijn elfjes. Bjorn wil deze week graag alles afronden en ook het terrein zal mooi aangekleed worden.

Ivan zat gisteravond al na te denken over wat ze kunnen bedenken voor de nieuwkomers. Hij wil de twee visumhouders een campagne laten bedenken voor de komende kerstmarkten. Dat zou goed laten zien wat voor vlees ze in de kuip hebben. Nicole vertelt dat haar schilderijen inmiddels op de webshop staan. De nagelstudio deed ze niks meer mee dus die is weg. Nicole wil graag een workshop schilderen organiseren. Anderen mogen mee doen, maar alleen als ze het echt willen want er zitten wel kosten aan verbonden. Ze heeft vijf mensen nodig, maar er zijn er genoeg die mee willen doen. Gabriëlle, Benjamin en Stefanie hebben niks te vermelden. Gina wel die benadrukt dat haar kledinglijn nog steeds te koop is en dat ze meer reclame gaat maken voor de weaves en extensions die ze nu kan zetten. De live in de loods gaat goed, er zijn weer kaarten verkocht en er word geklapt voor de vernieuwde webshop die er goed uit ziet. Daarna komt Bjorn weer aan het woord. Hij vertelt over het eindejaarsbal waarbij er een pianobar komt die alles speelt wat je maar wilt. Rowena vertelt dat ze iemand langs wil laten komen die een workshop podium performance gaat geven. Mark haakt er op in en zegt dat hij ook wil gaan zingen. Vervolgens laat hij meteen even wat horen. De andere mannen doen enthousiast mee.

En nu ze het toch over cursussen en workshops hebben. Bjorn wil een DJ cursus gaan organiseren. Ook mensen van buitenaf kunnen zich hiervoor opgeven en Bjorn wil zelf natuurlijk ook meedoen. Armanda vertelt over de klimaattop die vandaag begint in Parijs. Ze wil daar extra aandacht op vestigen en daarom komt er vandaag iemand langs om een wereldbol op haar gezicht te schilderen. Als nog meer bewoners dat willen dan kan dat ook. Bas vertelt vervolgens over Face, het gaat beter met het diertje, maar voorlopig komt hij nog niet terug. Bas wil een vijverpomp bestellen voor 90 euro en krijgt daar goedkeuring voor van de groep. Ook wil hij nog even terug komen op de kerstmutsen. Hij wil niet dat ze nu nadat ze de mama cash actie hebben gehad verkeerde kerstmutsen gaan kopen. Volgens Nicole doen ze dat ook niet. Ze vertelt dat ze er goed onderzoek naar gedaan heeft. ook de t-shirts die ze verkopen zijn fair trade. Armanda zou het liefst zien dat er geen kerstmutsen gekocht worden, maar dat ze in de foto gefotoshopt worden. Ivan raakt daar geïrriteerd door. Er word al heel veel gedaan en volgens hem word er maar gewoon wat geroepen. Armanda schrikt van zijn heftige reactie en laat weten dat ze toch wel gewoon wat mag vragen. Nicole haalt vervolgens ook fel uit, maar doet dit naar Bas. Zijn bril zou namelijk ook niet zo fair trade zijn.

Woensdag gaan ze Sinterklaas vieren, ze gaan dan een gedicht voor elkaar schrijven en mogen ook iets voor elkaar maken, zolang het maar geen geld kost Cees vertelt over zijn verjaardagsfeest waar nog steeds kaarten voor gekocht kunnen worden. Voor het kwartetspel moeten foto's worden uitgezocht en er moet natuurlijk ook een doosje voor komen. Verder wil Cees nog graag dat er twee verschillende foto's gemaakt worden. Eén voor een kerstkaart en één voor een handtekeningen kaart. Ook de Movember actie komt nog even ter sprake. Vanavond gaan de snorren eraf want dan is de actie afgelopen. Benjamin is bezig met de teksten op de webshop en vanmiddag heeft hij een afspraak met een groothandel. Hij heeft leuke post gehad en is ook nog in contact met Stichting Heppie vanwege het Sinterklaas feest. Dat gaat woensdag plaatsvinden.

Het centraal is daarna weer afgelopen. Ivan vertelt kwaad aan Rowena wat hem dwars zit. Dat ze zich bemoeien met de inkoop terwijl ze nergens wat van af weten of zich nergens voor inzetten. Volgens hem is het judgemental wat Armanda en Bas doen en daar moeten ze bij hem niet mee aankomen. Nicole is ook nog steeds kwaad. Zij zegt er moe van te worden. ''Jij zoekt toch ook niet uit waar je zonnebril vandaan komt'', zegt ze tegen Bas. Niet veel later loopt ze pissig weg. Benjamin komt op voor Nicole waarna Bas aangeeft dat hij niet heilig is, maar dat hij het krom vind om zo'n actie te starten en dan vervolgens goedkope kerstmutsen te gaan kopen. Volgens Benjamin is het ook heel moeilijk om alles goed te doen. Dan moeten ze ook geen kaarten meer printen of auto rijden. Benjamin is het wel met Bas eens, maar vind het vervelend als hem een schuldgevoel aangepraat word. Bas lost het gelukkig meteen met Nicole op. ''Niet zo in je emotie naar mij toe komen'', laat hij weten. Nicole zegt zich te ergeren aan de houding van Bas en Armanda. Nicole is er al langer mee bezig en heeft er ook onderzoek naar gedaan. Nicole vind het ook belangrijk dat de producten verantwoord gemaakt zijn. Voor Bas kwam het in het centraal gewoon over alsof ze alles zo goedkoop mogelijk aan willen schaffen, maar dat is dus niet zo.


Een foto van later op de dag als Armanda inderdaad haar gezicht heeft laten beschilderen.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.