Het centraal van 21 november 2015 ~ Utopia Gekte

11/21/2015

Het centraal van 21 november 2015

Hoe gaan ze het nu aanpakken

Om tien voor half drie zien we de bewoners centraal gaan. De dames hebben net een bijeenkomst gehad en het is hoog tijd om nu met de hele groep te bespreken wat er net besproken is. Nicole neemt meteen maar weer het woord. Ze denkt dat het bij leiderschap hoort om ook toe te geven dat soms dingen niet lopen zoals je wil. De dames hebben last van de druk die ze zichzelf hebben opgelegd. Ze willen het goed doen en proberen met alles wat ze in hun macht hebben het tot een goed einde te krijgen. Nicole vertelt dat ze net met Mama Cash gebeld heeft en dat ze nu meer tijd krijgen. Het moet nog afgestemd worden met de agenda van Angela Groothuizen, maar ze komt waarschijnlijk op een ander tijdstip langs op de cheque in ontvangst te nemen. ''Hopelijk 30 november''.

Vanaf het moment dat ze de macht hebben, hebben ze niet de touwtjes in handen genomen en dat willen ze nu wel gaan doen. Ze hebben besloten dat het geld wat nu vanuit de stichting binnen komt, dat een groot gedeelte daarvan naar Mama Cash gaat. Mama Cash zien de dames nu als stichting van de maand. Ook hebben de dames nu meer tijd. Zo kunnen ze meer dingen veilen en meer doen. De dames willen tenslotte tussendoor ook de BV gezond houden. Nicole zegt dat ze geld wil investeren in schoenen, maar dat blijkt naderhand een grapje. Wel wil ze graag met iedereen bij elkaar gaan zitten om te bekijken hoe ze aan het eind van de maand het basis inkomen kunnen behouden. En ook wil ze niet met een ''lullige'' cheque aankomen. Armanda weet daar wel wat op en komt met een donatie van 110 euro voor Mama Cash, voor de vrouwen wereldwijd. Iedereen juicht

Nicole heeft verder nog een soort van ''marathon'' idee en ze wil dat ze vanavond gaan knallen tijdens het evenement. Ze wil de loods rechttrekken en schoonmaken en voor de mensen die komen er een bijzondere en gezellige avond van maken. De meeste mensen die komen zijn volgens Nicole vaste relaties en ze noemt het dus een uitgebreide marktborrel. Er schijnt vanavond geen entertainment te zijn, alleen een box met muziek. Tijd om ook nog meteen wat anders te bespreken. Nicole wil later deze week een tijd inplannen waarop ze met zijn allen gaan nadenken hoe ze de BV een boost gaan geven. Een brainstormsessie met iedereen erbij.

Rob geeft zijn complimenten voor het besluit dat de dames genomen hebben en Cees is het er mee eens. Laatstgenoemde heeft meteen ook nog een ander idee. Zo kunnen ze een informatie pakket aanvragen bij Mama Cash en misschien rond gaan bellen met bedrijven. Nicole laat weten dat ze morgen een ''ontspannen'' dag hebben, maar dat ze dan wel nog met de dames wil brainstormen en een actie plan op wil zetten. Rob vraagt of de dames niet alles kunnen rekken tot het eind van de maand. Dus ook dat de dames tot het eind van de maand de macht hebben. Nicole geeft aan dat er voor haar niet veel veranderd is. Hun stem is volgens haar altijd al belangrijk geweest. Ze doen het sowieso altijd met elkaar. Ivan laat weten dat hij zich aan wil sluiten bij wat Rob gezegd heeft. ''Chapeau'', en Benjamin wil zich er ook bij aansluiten.

Benjamin vertelt vervolgens dat ze bezig zijn met het maken van een Utopia kwartet kaartspel en Wim oppert om zo een uur lang een powernap te gaan doen. De gasten komen vanavond pas om zeven uur of half acht. Uiteindelijk besluiten ze ook nog even na te praten over het familie bezoek van Armanda. ''Amado is zo romantisch, hij kwam aanrennen gewoon'', laat Gabriëlle weten. Armanda vertelt dat het haar een boost heeft gegeven. Het was superleuk. Zodra het centraal afgelopen is gaat iedereen weer zijn eigen weg. Velen duiken meteen de keuken in. Nicole krijgt eerst nog even een compliment van Ivan en duikt daarna ook de keuken in. We zien haar eten maken. (Tosti's?). Cees zien we de afwas af drogen en Rowena is bezig bij het koffiezetapparaat. Wim en Mark zijn met andere dingen bezig. We zien hun het woongedeelte van de loods leeghalen. Banken verplaatsen ze naar de kapsalon. Wim's powernap moet dus nog even wachten.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.