Het centraal van 17 november 2015. ~ Utopia Gekte

11/17/2015

Het centraal van 17 november 2015.

De belangrijkste punten.

Een nieuwe dag, een nieuw centraal en veel nieuwe punten. Tijd om je weer helemaal op de hoogte te brengen van het wel en wee in Utopia! Cees opent de centrale vergadering en Mark begint al snel over geld. Er moet nog 1600 euro binnenkomen voordat ze het basisinkomen kunnen uitkeren. Ze hopen dit met de dubbele markt van 12 en 13 december (Winter Wonderland) te kunnen betalen en willen dit eventueel zelfs vooraf al uitbetalen aan de groep.

11:17. Er wordt besproken welke producten ze kunnen verkopen tijdens de kerstmarkt. En Naomi oppert om voor het nieuwe jaar nog een nieuwe vloer te leggen in de loods. Er worden al offertes opgevraagd. De droger is ook nog eens kapot dus Cees gaat achter de garantie aan. Met name Bas hoopt dat alle bewoners hun basisinkomen willen gebruiken om de nieuwe vloer te kunnen aanschaffen.

11:31. Rowena: ''Gaan we het rondje af? Ik heb niks''.

11:34. Naomi wil een lipdub video gaan maken voor de kerst. De opbrengt daarvan gaat naar het KWF ter ere van haar overleden turntrainster. Zij is overleden aan lymfeklierkanker. Alle details worden later nog bekend gemaakt.

11:36. Reclame, reclame en nog eens reclame. Kijk voor alles wat je altijd al had willen hebben op de webwinkel van de bewoners.

11:37. Gina vertelt dat er een Utopiaantje bij komt vandaag. ''Mark en ik worden papa en mama van Brooklyn'', laat ze weten. Mark heeft er erg veel zin in. Alleen is hij wel geschrokken omdat de baby niet zo snel stopt met huilen. Brooklyn mag 5 dagen verblijven in de loods. Mark waarschuwt wel dat het huilen een effect kan hebben op de loods. Cees stelt voor dat Gina en Mark gewoon gezellig ergens op zichzelf gaan wonen op het terrein. Gina wil daar niks van weten, ze zijn één grote familie! ''Cees, laten we lekker positief blijven, het wordt hartstikke leuk''!

11:39. Alles in de baby wordt geregistreerd via de software zodat ze na die 5 dagen kunnen analyseren hoe goed ze het hebben gedaan.

11:41. Bjorn is benieuwd hoeveel dit geintje gaat kosten. Mark zegt 5 tientjes, wat erg ongeloofwaardig is, en ze beginnen snel weer over andere dingen.

11:43. Bas leest een stukje voor uit de krant over dat de top in de bedrijfswereld nog altijd weinig vrouwen aan het stuur heeft.  Daar komen ze zo vast weer op terug.

11:46. Mark heeft het voorschot van de energierekening in april verhoogd van 400 naar 1000 euro. Hij hoopt daar nou een mooi bedrag van terug te krijgen.

11:48. Bjorn heeft een aantal ideetjes voor een feest in december. Een soort eindejaarsbal met een gemaskerd bal lijkt hem wel iets. ''Dat was mijn idee'', zegt Nicole snel. ''Nou nee het was al bekend. Maar okey, Nicoles idee. Nicoles idee was het. Nicoles idee was dat'', aldus Bjorn. Ivan verzoekt hem om na 7x te stoppen dus hij gaat verder met zijn uitleg. Van Nicoles idee.

11:55. Ivan heeft nu niks maar sluit het centraal graag af.

11:59. Cees staat even stil bij het overlijden van zijn moeder 7 jaar geleden. En vergeet ook het mooie van het leven niet: Zijn verjaardagsfeest 26 januari volgend jaar met bingo en dergelijke. Kaarten zijn verkrijgbaar via de webshop.

12:03. Een toneelstukje wordt opgevoerd. Alle mannen gaan staan en de vrouwen moeten bij elkaar zitten. Iedereen weet al wat er gaat gebeuren want Rowena zingt ''Who run the world? Girls! van Beyoncé. Alle vrouwen staan op de tafels tegenover de mannen. Ivan kent zijn script niet zo heel goed uit zijn hoofd, maar krijgt hulp van zijn medebewoners. De vrouwen krijgen 10 dagen de macht. Gina is in haar nopjes want ze krijgt de pinpas als zij dat wil. Alles, maar dan ook echt alles, mogen de vrouwen gaan doen. De mannen blijven ondertussen wel ook gewoon hun eigen ding doen. Ivan heeft er alle vertrouwen in dat dit helemaal goed gaat komen. ''Laat zien aan Nederland dat jullie goed met deze macht om kunnen gaan en dat de top in de zakenwereld ook uit 50% vrouwen moet bestaan''. 

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.