Het centraal van 12 november 2015: Blijft Naomi aan het eind van het jaar? ~ Utopia Gekte

11/12/2015

Het centraal van 12 november 2015: Blijft Naomi aan het eind van het jaar?

Mark en Gina zijn weer samen

Deze ochtend om tien over elf is er opeens een plots centraal. Zo plots dat we het begin zelfs even gemist hebben. De bewoners hebben het kort over de B&B's. Bas slaapt al een week in de wellness en Cees sliep een tijdje in het Cordwood. Ivan vind dit oneerlijk en anderen zijn het met hem eens. Volgens Bjorn hebben gasten van de B&B nu het gevoel dat ze in de kamer van Cees slapen. Snel door naar een volgend puntje. Gina neemt het woord en deelt de groep mede dat zij en Mark weer een stelletje zijn. ''We gaan het wel anders aanpakken. We hielden elkaar alleen voor de gek. Voornamelijk ik''. Cees benadrukt dat hij en Gina gisteren nog een gesprek hadden. Ivan is helemaal in de war en Armanda vind het helemaal geweldig. ''Het belangrijkste is dat we onze eigen dingen blijven doen''. Gina en Mark willen net zo als Nicole en Ivan zijn. Ze zien hun echt als een voorbeeld. Verder naar het volgende onderwerp. Gina's kleding collectie. Ze heeft weer wat nieuwe items en laat die zien. Eén setje zal 60 euro samen gaan kosten en als je het shirtje of de broek apart wil kopen zal het item 35 euro per stuk kosten. Een ander setje zal zo'n 65 euro samen worden.

Rowena vertelt dat er vanavond weer een standhouders borrel is van acht tot tien en vanavond gaat ze samen met Gabriëlle koken. Ze eten restjes van gisteren want er was veel over en ook komen er nog wat extra groenten bij. Vanavond hebben ze voor de standhouders borrel ook nog een afspraak met een standhouder met grote maten kleding. Het is de bedoeling dat alle Utopianen gezellig aanwezig zijn bij de borrel en zich van hun beste kant laten zien. ''Gastvrij''. Ook is het de eerste keer dat ze met de standhouders om de tafel gaan voor tips en verbeteringen. ''Als iemand zin heeft om hapjes te maken voel je vrij''. Rowena gaat zelf sowieso ook hapjes maken. Bjorn vertelt dat er voor de markt op 15 november nog kaartjes te koop zijn en Ivan vertelt dat er die dag zelfs een treintje op het Utopia terrein zal zijn. Bjorn is verder ook nog bezig met het regelen van een feest in december. Hij wil weten wat de anderen leuk vinden. Er is het idee voor een eindejaars-bal, leuk aangekleed met leuke dingen, of misschien iets in de trant van een dj contest.

Om half twaalf word het centraal even onderbroken omdat er bezoekers de loods binnen komen lopen. Even denken we dat het centraal over is, maar het gaat niet veel later gewoon door. Door deze onderbreking missen we wat kleine dingetjes, maar het eerste wat we weer mee krijgen is dat Bas en Cees vanmiddag een afspraak hebben voor een mega parasol. Gabriëlle vertelt dat ze morgen jarig is. Dan krijgt ze ook haar familie/vrienden op bezoek en ze is heel zenuwachtig. Er zijn nog steeds kaarten voor haar verjaardagsfeest verkrijgbaar en het is van zeven tot elf. Michael komt even langs. Er komt een brassband, een dj en dj Bjorn zal draaien. Als mensen niet op haar verjaardag willen komen kunnen ze ook zaterdag naar de kroegennacht komen of naar de markt. ''Of alle drie dan ben je echt baas'', laat Gabriëlle weten. Cees heeft ook het één en ander te vertellen De 15e is er weer een markt. Dan wordt het veertien graden, lekker warm. De nieuwe fotokaart is weer leverbaar met handtekeningenkaart. Er was een kleine foto maar die komt er nu in het groot en er is ook een flyer in de maak die als het goed is ook leverbaar is tijdens de markt.

26 januari volgend jaar is er een grote party met artiesten. Dan kunnen mensen een stamppot buffet komen eten en er zijn nog meer verrassingen waar Cees later pas meer over zal vertellen. Ook is hij nog steeds bezig met het ''in de stoel bij Cees'' gebeuren. Hij is bezig met het regelen van een hele leuke gast. Hij moet nog officieel ja zeggen, maar Cees gaat er vanuit dat het doorgaat. Als het dus doorgaat komt ''meneer Jack Spijkerman''. Volgens Cees moet het helemaal leuk worden en verdere details volgen nog. Naomi heeft de runway show weer ingepland. De vorige ging namelijk niet door. Het duurt nog even, maar zo heeft ze nog lang de tijd om alles voor te bereiden. De show staat nu gepland op 20 februari en dat zou dus kunnen betekenen dat Naomi aan het eind van het jaar gaat blijven. Anders zou de runway show zonder haar plaatsvinden. Naomi krijgt nog een mailtje van Milou en dan kunnen ze de crew samenstellen. Naomi hoopt dat het een spektakel word. Stefanie vertelt over de borderline academie die nog steeds op 28 november gepland staat. Er zijn nog steeds kaartjes te koop voor tien euro. Dan krijg je één consumptie muntje, een theater voorstelling van een uur. Stefanie's verhaal en het verhaal van stichting borderline. Ook komen als het goed is vandaag eindelijk Stefanie's petjes binnen.

Rob zegt dat iedereen nog steeds stamppot kan komen eten. Dinsdag komen de eerste mensen langs om te eten. Als je ook wil komen eten kost dat 15 euro per persoon. Je krijgt er dan één drankje en een rondleiding bij en kan elke dag komen. Nicole heeft in eerste instantie alleen niet boeiende dingen te vertellen. Zoals dat ze net een banaan gegeten heeft die best lekker was en dat ze iedereen aanraad om nooit rode wijn te drinken. Daarna word ze wat serieuzer. ''Ik hou van je'', laat ze aan Ivan weten. Daarna vertelt ze dat ze gisteren echt een zieke tatoeage heeft gezet waar ze best trots op is. Een grote plaat met veel schaduw werk. Deze week of volgende week komt er een foto van op de website ''Utopiaink''. Ook haar collectie schilderijen brengt ze nog even vlug onder de aandacht. Deze schilderijen zijn namelijk zondag tijdens de markt te koop. Vandaag wil ze er foto's van maken zodat ze het naderhand ook kan bundelen (net zoals Nicoline gedaan heeft?). Verder heeft Nicole niks te melden behalve dat ze zin heeft in het weekend en dat ze hoopt dat Gabriëlle morgen een fantastische verjaardag heeft zonder gezeur en gezeik. Gewoon een leuke dag. Naomi vertelt dat ze de hele webshop moet gaan verversen met foto's. Als iemand wat wil moeten ze naar haar toe komen om te zeggen wat ze willen. Alles moet namelijk opnieuw.

Naomi wil ook dat de matrassen die nu nog in de fotostudio staan voor de markt weg zijn. Nicole laat weten dat als iemand er interesse in heeft ze de matrassen op kunnen komen halen. Gina heeft ook nog één puntje te melden. Ze wil eigenlijk om een gunst vragen. Haar basisinkomen is zo goed als op. Ze wil best wachten maar wil ook gewoon graag dat er een keer een kapper voor haar komt. Zij knipt altijd de Utopianen, maar haar eigen haar knippen gaat natuurlijk een stuk minder makkelijk. ''Bel maar'', reageert Naomi en ook de andere Utopianen lijken van mening dat Gina gewoon een kapper langs mag laten komen. Gina wil een goeie kapper zodat haar haren eindelijk weer goed zitten. Ivan heeft ook nog een naar eigen zeggen ''belangrijke'' mededeling. Hij vertelt dat hij iedereen gisteren een pakkie gegeven heeft met Poker. Hij heeft gewonnen en grapt hard lachend dat als iemand Poker lessen wil ze naar hem toe kunnen komen, daarna is het centraal weer afgelopen.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.