Gaat Ivan toch niet op Cees stemmen? ~ Utopia Gekte

11/27/2015

Gaat Ivan toch niet op Cees stemmen?

Wat er nog meer gebeurde vandaag

We hebben vandaag nog maar twee blogs geschreven. Eén over Angela Groothuizen die langs kwam om een cheque voor Mama Cash in ontvangst te nemen en één over Bas die informeerde naar hoe het met zijn eend Face gaat. Maar er is natuurlijk nog veel meer gebeurd. Tijd om even het één en ander in te halen. Laten we beginnen bij een gesprek over de laatste stemmingsronde van dit jaar. Het gesprek vond vanochtend plaats tussen Ivan en Mark. Mark lijkt al te weten op wie hij gaat stemmen. ''Alles kan ik onderbouwen''. Ivan daarentegen vind het maar moeilijk. Hij heeft tijdens de vorige stemming gedreigd dat hij deze stemming drie stemmen op Cees zou zetten, maar lijkt daar nu niet meer zo zeker van te zijn. Ivan vind het lastig om voet bij stuk te houden nu hij ziet dat Cees zoveel vooruitgang heeft geboekt. Als hij geen ontwikkeling had gezien bij Cees dan had hij hem die drie stemmen waarschijnlijk wel gegeven, maar nu ziet hij hoe hard Cees zijn best doet om zijn mond te houden en dingen te laten voor wat het is. Mark kijkt vooral naar het ''ik'' en ''wij'' gevoel. Ook houd hij rekening met dingen die zijn voorgevallen en of hij iemand mag en of iemand hard werkt. Maar ondanks alles blijft het lastig. Vooral omdat je na zo'n lange tijd om je mede bewoners bent gaan geven. 

Mark en Rob gaan beleggen

We schreven gister al het één en ander over Rob en Mark die in het geheim geld willen gaan beleggen. Ook vandaag gingen de heren er weer over in gesprek, maar omdat er maar een paar mensen van weten en niet iedereen voeren ze het gesprek bij Baas Beach. De heren willen het namelijk nog even geheim houden. Bij Baas Beach kijken ze samen in de krant naar de aandelenkoers. ''Dit wordt een beetje onze dag indeling hé. [...] Weet je wat ik zo leuk vind. Ik heb er steeds meer gesprekken over'', vertelt Mark. Volgens hem komt dat ook goed uit want nu beleggen ze nog met hun eigen geld, maar wanneer de heren succes boeken willen ze het aan de groep vertellen en een investering vragen aan de groep. De heren zijn er van overtuigd dat het ze veel geld gaat opleveren en het eerste wat ze met het verdiende geld willen gaan doen is investeren in de kasteeltuin. Mark weet precies hoe ze het moeten doen. Niet te snel kopen en ook niet te snel verkopen.

Rowena en Stefanie gaan in ieder geval niet op elkaar stemmen

Niet alleen Ivan en Mark hebben vandaag een gesprek gehad over de laatste negatieve stemmingsronde van het jaar. Ook Stefanie en Rowena hebben vandaag in de horeca keuken een kort gesprek over de komende nominaties. Het gesprek komt langzaam op gang nadat Stefanie aan Rowena gevraagd heeft hoe het met haar gaat. Als het lijkt alsof Stefanie zich aan Rowena zit te irriteren spreekt Rowena haar daar op aan. ''Meid, irriteer je niet zo aan mij''. Maar Stefanie irriteert zich helemaal niet aan haar. ''Jammer'', laat Rowena weten. Stefanie weet dat Rowena dat jammer vind. ''Ik weet ook dat je gewoon twee stemmen op mij zet'', grapt Stefanie. Reden genoeg voor Rowena om het spelletje mee te spelen. ''Wat twee... drie. Als je een statement wilt maken dan doe je het goed''. Stefanie vraagt of Rowena al weet wat ze met haar stemmen gaat doen, maar krijgt pas antwoord als ze het nog een keer vraagt. Rowena weet het zo goed als, maar het kan nog veranderen. Ze is iemand die op het laatste moment op haar gevoel af gaat, maar zoals het er nu uitziet blijft het hetzelfde. Rowena praat er niet over met anderen. Dat vind ze stom. Stemmen hoort erbij, maar that's it. De vorige keer heeft ze er ook niet over gesproken. ''En jij, weet jij het al?'', vraagt Rowena. ''Ik denk het. [...] maar één ding jij bent het in ieder geval niet'', antwoord Stefanie. Rowena zegt ook niet op Stefanie te gaan stemmen. Ze vind dat Stefanie goed bezig is. Stefanie had echt gedacht dat Rowena op haar zou stemmen. Rowena beaamt dat ze even een dipje hadden, maar op dit moment vind ze het weer erg leuk gaan. Stefanie heeft doorgroeimogelijkheden hier en dat met de borderline academie. Rowena gunt haar dat gewoon.

Mark gaat campagne voeren voor de Utopiaan van het jaar verkiezing

Het is al lang geen nieuws meer dat Mark erg graag Utopiaan van het jaar 2015 wil worden. Hij moet hebben gedacht dat het hoog tijd is voor actie want deze middag pakt hij de telefoon en belt in het geheim met een drukkerij. Mark wil reclame posters voor zichzelf bestellen. Er komt namelijk nog maar één negatieve stemming en de eerstvolgende stemming daarna zal de Utopiaan van het jaar verkiezing zijn. Voor Mark dus hoog tijd om met een campagne te beginnen. Omdat hij wil dat nog niemand er vanaf weet vraagt hij of ze het pakketje discreet kunnen verzenden. De rekening betaalt Mark natuurlijk van zijn eigen geld en hoeft daarom niet naar de BV opgestuurd te worden. Als Mark klaar is met bellen komt Bas naar hem toe. Bas is bang dat Mark zijn geheim aan Bjorn gaat verklappen. Welk geheim zal je dan denken. Nou daar komt het hoor. Bas wil net als Bjorn ook gaan zingen. ''Wat Bjorn kan kan ik ook'', zou hij al eens gezegd hebben. Mark vind het maar hilarisch en wil graag meedoen. Misschien kunnen ze zelfs een boyband act gaan doen met nog meer inwoners erbij.

Roddelen met Armanda en Rowena

Armanda zit ook vandaag weer niet zo lekker in haar vel. Hoog tijd dus om even met Rowena een rondje over het terrein te wandelen en te praten over alles wat de dames dwars zit. Armanda zit met van alles en Rowena snapt haar helemaal. Zo weet Rowena te vertellen dat Rob, Stefanie en Wim er een handje van hebben om zich met iedereen te bemoeien. Armanda zegt dat meer met Cees te hebben. Hij wil haar nooit geloven en dat vind ze vermoeiend. Rowena lijkt het er wel mee eens te zijn. ''Hij kan je leeg trekken'', vult zij aan. Maar niet alleen Cees is vermoeiend. Ook Rob is niet altijd even makkelijk. Volgens Rowena denkt Rob dat zijn mening altijd waarheid is. Armanda laat zich nu meeslepen in allemaal kleine dingetjes. Want dit is nog steeds niet alles. Ook aan Ivan kan ze zich ergeren. Bijvoorbeeld de vernieuwde webshop. Armanda vind het maar overbodig. De oude webshop was prima volgens haar en nu is het een zooitje. En dat iedereen zegt dat Ivan hard werkt. Dat is dan wel zo, maar Ivan zoekt het ook zelf op. ''Kijk maar naar de tuin. Is het zo'n groot verschil? Hij zit zo hard te werken aan allemaal dingen waarvan ik denk 'dat kunnen we toch ook slimmer doen'''. Armanda vind Ivan soms maar lomp en ze snapt hem ook vaak niet. Ivan maakt zich bijvoorbeeld hard voor een betere wereld, maar gebruikt tegelijkertijd wel zelf ook veel papier en plastic. Rowena denkt er weer net iets anders over. Zij vind Ivan lief, maar ook soms intimiderend.

Ook van Bas wil Stefanie weten op wie hij gaat stemmen

Eerder vandaag voerde Stefanie al een gesprek met Rowena om er achter te komen op wie ze gaat stemmen, maar ook van Bas wil Stefanie weten op wie gaat hij stemmen. ''Ik ga niet op jou''', laat Bas al meteen weten. Stefanie is daar blij mee. Bas denkt iedereen te gaan verrassen, maar op wie hij gaat stemmen wil hij nog niet zeggen. Hij houd het graag spannend. Stefanie heeft ook wel een paar verrassingen, maar is ook nog steeds aan het twijfelen. Stefanie lijkt veel stemmen te verwachten. Ze hoorde Rowena al uit. Nu Bas, en denkt van Armanda ook dat ze op haar gaat stemmen. Bas heeft daar zo zijn twijfels over, al weet hij dat natuurlijk niet zeker. Bas zegt zijn stemmen in ieder geval te gaan verdelen. Maar op wie? Dat moeten we nog even afwachten.

En dan de kleinere nieuwtjes

15:18. Bas en Cees bespreken de Sinterklaas plannen. Samen willen ze verkleed gaan als Sint en Piet en Bas stelt voor dat Cees in plaats van op een paard op een koe gaat rijden. Cees vind dat een goed idee. Voor Cees zou het niet de eerste keer zijn dat hij op een koe zit en hij ziet er de lol wel van in. Bas vraagt of Cees het wel zeker weet, maar Cees is helemaal voor.

15:32. Bas en Cees lopen samen de loods door om iedere bewoner een lootje te laten trekken.

16:57. Er zijn twee bezoekers die een patatje komen eten bij Le Luifel. Naast de heerlijke patat krijgen ze er natuurlijk ook nog een rondleiding bij.

17:05. Gina smeert op de vide Mark's gezicht in en als ze daar mee klaar is duikt ze boven op hem om even met hem te knuffelen. Naomi is ondertussen nog steeds bezig met het maken van foto's. Net zette ze Gina al op de foto met haar nieuwe kleding, maar nu is ook Bas aan de beurt met zijn bril en Rowena met een eigen gemaakt shirt.

17:22. Ook Stefanie en Rob worden op de foto gezet voor de stamppot avonden. Onder aan deze blog is te zien hoe ze daarvoor poseerden.

17:50. Gabriëlle zorgt er deze avond voor dat er weer een heerlijk gerecht op tafel komt.

18:57. Stefanie is hard zingend bij de koeien te vinden. Deze avond doet ze de verzorging in haar eentje.

19:16. Op dit moment gebeurd er vrij weinig in de loods. Rob en Wim zijn aan het darten en Bjorn en Rowena zien we al een tijdje samen achter een computer zitten. Er word veel gelachen tussen die twee. Ook Ivan zit achter een computer, maar lijkt een stuk serieuzer bezig te zijn.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.