Een vragenlijst duikt op. ~ Utopia Gekte

11/01/2015

Een vragenlijst duikt op.

Goedemorgen Utopia.

Na een prachtige herfstwandeling door het altijd mooie Sonsbeek Park in Arnhem met mijn lieve moeder... Is het tijd voor weer een update over het minder mooie leven in huize Utopia. We laten het geweld, de tranen en de vloekwoorden achter ons en kijken verder. We beginnen bij het begin en dat is de ochtend. Cees was voor 8 uur alweer aan het fietsen in bed om vervolgens als een jonge beweeglijke kwartel weer op te staan. De mist is nog niet weggewerkt door de stralende zon of Cees maakt het allemaal nog wat erger met een sigaret. Binnen in de loods zaten een aantal dames al aan de grote tafel met een bak koffie, vermoedelijk Bed & Breakfast gasten. Om half negen maakt Mark zijn Gina wakker om de gasten te verzorgen. Het is maar goed dat Cees wel vroeg wakker is want daardoor was er in ieder geval iemand om de gasten op te vangen.

Ruim een uur later, rond kwart voor tien, is Ivan al een tijdje alleen bij de koeien, kippen, geiten en de pony. Hij verzorgd de dieren vandaag in zijn uppie en de rest slaapt blijkbaar uit na het feest van gisteren. Naarmate de ochtend vordert komen er langzaam maar zeker meer bewoners uit bed. Mark gaat echter weer terug zijn bed in wanneer de gasten verdwenen zijn. Op de laptop van de bewoners krijgen we een hele lange vragenlijst te zien die blijkbaar moet worden beantwoord door alle bewoners. Wat er uiteindelijk mee gedaan zal worden? Geen idee. Het is niet de eerste keer dat zoiets als dit gebeurt. Hier enkele vragen op een rijtje:

- Hoe ziet jouw ideale samenleving er uit als je heel eerlijk bent? Beschrijf eens in detail wat er is en hoe het is.
- Als jij Utopia mag inrichten, hoe zou deze er dan uit zien?
- Wat is momenteel ieders toegevoegde waarde in Utopia? En wat vind jij dat die zou moeten zijn?
- Wat zijn momenteel onze normen binnen Utopia?
- Hebben we formele normen waar we ons aan moeten houden?
- Hoe vind je dat de omgang met elkaar is?
- Welke normen hebben we nodig om verder te komen?
1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.