Een make-up cursus van Milou ~ Utopia Gekte

11/30/2015

Een make-up cursus van Milou

Nicole word gek van haar nieuwe kapsel

Het is inmiddels al een hele dag dag 699 van het Utopia avontuur. Toch gaan we eerst nog even terug naar gisteravond. Gisteravond hebben de vrouwelijke bewoners namelijk een make-up cursus gehad van Milou. Milou is wel vaker in Utopia geweest. Meestal vanwege Naomi. Als Naomi een fotoshoot doet en er meiden opgemaakt moeten worden. Milou doet dan de visagie. Maar Milou komt ook weleens gewoon gezellig langs tijdens een evenement. De laatste keer dat ze in Utopia was, was toen de wens van haar opa in vervulling ging dankzij stichting Ambulance wens en de Utopianen. Zodra Milou om kwart voor acht binnen komt is dat dan ook het eerste waar de Utopianen naar vragen. Ze willen natuurlijk graag weten hoe het met haar opa is. Milou vertelt dat het slecht met hem gaat, maar dat hij toch nog de dag van zijn leven gehad heeft. Hij leefde helemaal op. Ze hadden hem al maanden niet zo gezien, dus dat was echt fantastisch om te zien. Milou heeft een grote lading spullen meegenomen. Dit omdat ze de dames een cursus make-up aanbrengen gaat geven.

Ze gaat de dames de basis voor een full face make-up leren. Ze gaat dus alle technieken laten zien zodat de dames er echt iets aan hebben. Van te voren zijn er hapjes gemaakt, dus naast dat de tafel bedekt is met make-up spullen staan er ook allemaal hapjes/snacks en drankjes op tafel. Milou zal één voor één de stappen vertellen en laten zien. Naomi gebruikt ze als model. Milou zal één helft van Naomi's gezicht opmaken en de andere helft mag Naomi daarna zelf doen. Milou zal tussendoor ook helpen en als er vragen zijn kunnen de dames ze natuurlijk meteen stellen. Het eerste wat de dames moeten doen is hun gezicht reinigen. Op tafel staat reinigingsspul en alcohol om te ontsmetten en de make-up er af te halen. ''Dat moet je niet tegen Stiff zeggen'', roept Armanda meteen als het woord alcohol genoemd word. Een nogal onnodige sneer. Niet alleen de dames doen trouwens mee. Bas is als enigste jongen er bij gaan zitten aangezien hij ook wel geïnteresseerd is en het wil leren. Als hij vraagt hoe lang de workshop/cursus duurt krijgt hij te horen dat het zo'n anderhalf uur zal gaan duren.

Nadat de gezichten gereinigd zijn gaan ze hun handen desinfecteren. Daarna krijgen ze een basis crème. Door het aanbrengen van die basis blijft de make-up langer zitten. Dan trekt het er beter in en ziet de make-up er natuurlijker uit. Die crème moeten ze over het hele gezicht verdelen voordat ze met de foundation en concealer beginnen. Milou begint zelf altijd met de concealer. Dat vind ze het makkelijkste. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen concealer en foundation. Concealer is om de oneffenheden weg te werken en foundation is om je gezicht te egaliseren. Concealer schijnt ook wat dikker en dekkender te zijn. Foundation is dunner en beter smeerbaar. Milou's tip is om de concealer eerst wat warm te maken op je hand zodat je het daarna makkelijker uit kan smeren. Milou legt uit dat er een paar basis plekken zijn voor de camouflage. Ze begint onder het oog. Daar heeft iedereen wel last van kringen. Die ga je dus weg werken met de concealer. Ook smeer je altijd wat concealer naast het oog, naast de neus, de mondhoeken en vervolgens kijk je of je plekjes hebt die je nog weg moet werken. ''Roodheid of puistjes''. Puistjes moet je alleen niet teveel bedekken want dan gaat het juist teveel opvallen. De bedoeling van concealer en foundation is om je gezicht rustig te maken.

Als je klaar bent met de concealer ga je dus over naar de foundation. Hoe bepaal je welke kleur je daarvoor nodig hebt. Milou kijkt naar de kleur van de hals. Je hoofd heeft namelijk vaak een andere ondertoon dan je hals en je wil niet dat ze zien dat je veel make-up op hebt. Je moet de kleur dus baseren op de kleur van je hals en test het vervolgens op je kaaklijn om te zien of de kleur overeenkomt. De foundation brengen ze aan met een sponsje. Dat sponsje moet je altijd iets nat maken. Een spons neemt namelijk een hoop op dus als je hem niet vochtig maakt dan blijft er allemaal foundation in de spons achter en dat is zonde. Vervolgens breng je de foundation van binnen naar buiten aan. Je gezichtshaartjes lopen namelijk naar buiten toe. Ook smeer je wat foundation in de haarlijn, maar niet teveel. Bas is ondertussen veel te voorzichtig bezig dus helpt Stefanie hem met het opdoen van make-up. Na de foundation is het tijd om het gezicht te shapen /contouren /schaduwen. Daarmee geef je je gezicht meer diepte. Je hebt zowel poeder om te shapen als crème. Crème geeft een natuurlijker effect en valt minder op dan poeder. Milou legt uit dat je een donkere foundation pakt om te shapen. Een soort van grijzig/grauwe kleur. Als je een oranje kleur pakt zie je meteen dat je make-up op hebt. ''Mijd oranje, brons en glitters''. Ook bij het shapen zijn er speciale plekken waar je de make-up aanbrengt. Op je wang /je jukbeen. En je moet geen lange streep zetten. Niet helemaal tot aan je mond. Je werkt van buiten naar binnen en stopt ongeveer op de lijn waar je oog begint. Vervolgens blend je de make-up omhoog. Anders word het beneden ook donker en lijkt het of je een baard hebt legt Milou uit. Nicole komt er op dat moment achter dat ze het al een jaar verkeerd doet.

Ook je vingers mag je gebruiken om de make-up aan te brengen. Dat blend makkelijker. Ook schuin boven je oog op de tempel breng je wat make-up aan. Op de kaaklijn/net onder de kaaklijn en ook je neus kan je shapen langs de zijkanten van je neus. De volgende stap is afpoederen. Dit doe je omdat je wil dat de crème producten blijven zitten. Daarmee fixeer je het en blijft het zitten. Ook matteert het en haalt het de meeste glans weg. ''Fixatie poeder''. De overige mannen op Bas na zijn inmiddels de horeca keuken ingedoken om daar te pokeren. Milou vertelt ondertussen rustig verder. Met de fixatie poeder poedert ze wat op de T-zone, onder de ogen en de rest laat ze voor wat het is. Het is namelijk mooier om nog wat glans in het gezicht te laten, anders is het ook zo overduidelijk dat je make-up op hebt. Bas moet om negen uur naar de zenderkamer en besluit meteen te stoppen met de make-up cursus. ''Hij wil gewoon pokeren'', roept Armanda.

De volgende stap is de ''highlighter''. Je hebt namelijk ook lichtpunten in je gezicht en die moet je ook laten zien. Milou gebruikt hiervoor poeder, maar er zijn ook creme's. Eigenlijk kan je er ook van alles voor gebruiken. Zo gebruikt Beyoncé lipstick als blush vertelt Milou. Er zijn dus eigenlijk geen regels. Verder met de highlighter. Die doe je op het jukbeen, net boven de tempel/schuin boven het oog. Op de neus en in de cupidoboog boven je mond. Dat is het streepje tussen je mond en je neus. Ook zou je nog wat highlighter kunnen doen in de binnenhoek naast je oog. Vervolgens gaat ze verder met de blush. Daar zijn vele verschillende kleuren voor. Ook legt Milou even snel uit hoe je bepaalt welke kwast je nodig hebt. Hoe dichter de haartjes van de kwast op elkaar staan, hoe meer kleur/product de kwast aanbrengt. Hoe verder de haartjes uit elkaar staan hoe minder de kwast aanbrengt. Een kwast met haartjes die ver uit elkaar staan brengt de make-up dus natuurlijker/minder opvallender aan. Blush breng je aan door een beetje te glimlachen en het dan aan te brengen net naast de appeltjes van je wangen. Ook heeft Milou nog een andere tip tussendoor: Met reinigingswater krijg je heel snel en makkelijk je make-up er af. Ook waterproof make-up.

Als je dit allemaal hebt gehad dan heb je de basis. Vervolgens gaan ze de ogen opmaken. Dat vind Milou altijd het leukste want met ogen kan je een gezicht laten spreken. Welke kleuren je ervoor gebruikt mag je natuurlijk zelf beslissen, maar de basis waarmee Milou begint is een oogschaduw basis crème. Die is huidkleurig/transparant en die crème matteert het oog. Vervolgens breng je gewoon oogschaduw aan net boven je oogbal, het bewegende stuk daar begint ze met het aanbrengen van een kleurtje. Ze gebruikt hiervoor een platte kwast die goed dekkend is want ze wil veel kleur zien. Ze trekt de wenkbrauw iets op en vervolgens druk je de make-up een beetje naar beneden op het stuk onder de arcade boog. Vervolgens breng je in de arcade boog zelf een schaduwkleur aan. Een donkerdere kleur dus dan de kleur die je eerst gebruikte. Met Smokey eyes is het andersom. Dan doe je donker onder en daarboven wat lichter. Vervolgens ga je met een kwast waar geen make-up op zit de oogschaduw blenden. Sommige mensen doen ook onder het oog wat oogschaduw, maar daar moet je mee oppassen. Daar maak je je oog namelijk alleen maar kleiner mee. Milou doet dus alleen een heel klein beetje in het hoekje onder het oog.

Vervolgens komt de eyeliner. Dat kan je gewoon simpel aanbrengen, maar je kan ook een wing(vleugeltje) maken. Dan zet je twee streepjes en kleur je het vleugeltje in. Omdat er een streamlock plaatsvind kunnen we er niets van volgen. Voor eyeliners heb je in ieder geval ook verschillende soorten zoals een potlood een gel, vloeibaar en eyeliner pennen. De rest van de make-up cursus kunnen we niet zo goed volgen. Gelukkig heeft ze bijna alle stappen al gehad. Alleen de wenkbrauwen komen nog ter sprake en de lippen. Bij de wenkbrauwen laat Milou weten dat de wenkbrauwen geen tweeling zijn, maar zusjes. Ze hoeven dus niet precies hetzelfde te zijn. Als je al je make-up aangebracht hebt spray je er nog een setting spray over. Vele mensen zullen dit niet doen, maar Milou dus wel. Door die setting spray blijft het namelijk de hele dag zitten.

Na deze cursus is er niet heel veel bijzonders meer gebeurd in de loods. Om half één laat Nicole weten dat ze helemaal gek word van haar kapsel. Heel haar hoofd doet pijn door de matten die Gina er in gezet heeft. Nicole wil ze er uit halen, maar vraagt zich af of Gina dat erg zou vinden. Ivan probeert vervolgens voor Nicole te regelen dat Gina ze er op dat tijdstip nog uit gaat halen voor haar en dat lijkt te lukken. Een groepje personen waaronder Gina zat namelijk nog te pokeren en nadat Ivan daar binnen is gelopen loopt Gina van de tafel weg en ook Nicole zien we niet meer in bed liggen. Het lijkt er dus op dat Gina meteen aan de slag is gegaan.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.