Een enorm dilemma voor Bas en Armanda. ~ Utopia Gekte

11/06/2015

Een enorm dilemma voor Bas en Armanda.

Kwarteleieren in overvloed.

Schreef ik net nog dat er niks te beleven valt deze avond, komt er plots een prachtig gesprek op gang tussen Bas en Armanda! Bas vind het ene na het andere kwartelei in de kas en nu is de vraag: Wat te doen?! Er liggen er een aantal in een bakje in de loods nu nadat Bas de kas in is gedoken. Armanda is toevallig in de buurt en daarom vraagt hij haar om advies. Ze twijfelt enorm en weet het eigenlijk ook niet. Er zijn vele mogelijkheden en samen noemen ze die op. Armanda denkt dat ze de eieren leeg kunnen 'drainen' om er vervolgens iets moois van te maken. Bas oppert om de eieren uit te broeden, er niks mee te doen, ze op te eten, ze allemaal op te sturen naar de koper van het 1e kwartelei of ze toch maar los te verkopen. Opeten is volgens Armanda geen optie omdat ze waarschijnlijk bevrucht zijn. Maar, het is nu nog niks, het leeft nog niet, dus ze twijfelt. En is er vooralsnog niemand die het tweede kwartelei koopt, laat staan de 3e, 4e, 5e en ga zo maar door. Minutenlang zijn er grote twijfels. ''Ik weet niet.. Ik denk dat... Als je zelf dat.. Dat je... Misschien toch een verkeerde boodschap uitdraagt. Ik weet niet of het helemaal verantwoord is'', laat Armanda weten.

Armanda komt tot de conclusie dat het beter is om de eieren nu op te laten eten. In plaats van ze laten uitbroeden. ''Want... Euhm... Nou ja, die eitjes zijn er toch al. Als je daarmee kan voorkomen dat mensen eieren kopen van dieren die daar speciaal voor worden gefokt. Dan is het beter dan ze uit te laten komen waardoor je alleen maar nog meer eieren krijgt. Het is een beetje een dilemma. Ik heb dat zelfs met kinderen, voor mij zelf. Dat ik zoiets heb van er zijn er al zoveel die ook hulp nodig hebben. Niet eens een kans hebben op een goed leven. Dan kan ik het niet maken, voor mezelf. om nieuw leven te creeƫren. Terwijl er heel veel individuen zijn die juist een kans verdienen. En die individuen die er al zijn kan je een kans geven. Of je kan een nieuw individu maken zeg maar''.

Volgens Bas kan het ook beide: ''Juist door die nieuwe individuen kan er ook verandering komen. Als jij een kind zou opvoeden, naar jouw normen en waarden, dan zorgt dat ook voor verandering in de wereld. Bijvoorbeeld''. Armanda beaamt dat, maar vind het wel een lang proces. En kinderen kunnen zich er ook tegen afzetten wanneer ze zo bewust worden opgevoed. ''Dan streven ze juist materialistische dingen na wanneer je ze niet zo opvoedt''.

Wat vind jij dat Bas met de kwarteleieren moet doen? Laat het weten in de reacties, je bijdrage is van harte welkom!
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.