''Echt aanstelleritis hoor, volgens mij bestaat dat helemaal niet, Borderline! ~ Utopia Gekte

11/29/2015

''Echt aanstelleritis hoor, volgens mij bestaat dat helemaal niet, Borderline!

Armanda is zelf ook geraakt door een opmerking

Gisteravond na afloop van de Borderline academie waarbij Stefanie ook haar eigen verhaal deed is er nog van alles gebeurd. Laten we beginnen bij een niet zo'n vriendelijke of slimme opmerking van Armanda. Na afloop van de Borderline academie staat ze samen met Bas in de keuken. ''Hey, en wat vond jij van vanavond? Vond je het ook allemaal een beetje overdreven, overtrokken gedoe? Echt aanstelleritis hoor, volgens mij bestaat dat helemaal niet, Borderline!'', aldus Armanda terwijl ze moet lachen. Antwoord krijgt ze niet echt, want Bas is op zoek naar iets en vind het veel belangrijker om te weten te komen waar datgene gebleven is. Na deze opmerking is er meteen flink wat ophef op internet. Vele mensen vinden het een foute opmerking van Armanda. Je mag natuurlijk altijd je eigen mening hebben, maar of je de ernst van andermans ziekte/aandoening in twijfel moet trekken dat is natuurlijk nog maar de vraag. Een ziekte of aandoening is namelijk niet altijd even zichtbaar aan de buitenkant. Misschien kan je op dat soort momenten beter gewoon je mond dicht houden.

Ook Nicole en Ivan kletsen na de academie nog even met elkaar. Alleen gaat het onderwerp bij hun over heel iets anders, Cees. Ivan en Nicole zitten op de trap en hebben het dus over Cees. Op het moment hebben ze allebei geen last van Cees, maar Nicole vraagt zich af hoe lang het duurt voor Cees weer terug valt in zijn oude patroon. Wanneer hij weer die onuitstaanbare man word. Het stoort haar vooral dat Cees nog steeds negatief over zijn mede bewoners praat tegen gasten. ''Wij behandelen hem hier allemaal zo slecht en respectloos. Dat is helemaal niet waar''. Veel meer valt er niet over te melden aangezien het gesprek al snel weer stopt.

Laten we weer overgaan op Armanda. Net liet ze nog duidelijk haar mening horen over de Borderline academie. Armanda lijkt het allemaal maar overdreven, overtrokken gedoe te vinden. ''Aanstelleritis'', zoals ze zelf zegt. Toch is Armanda degene die even later verdrietig op bed ligt. Eén van de acteurs heeft een opmerking gemaakt waar Armanda niet zo blij mee is. ''Sla je fundamentalistische slag'', zou hij gezegd hebben. Het is maar de vraag of je dit negatief of positief op moet vatten. Cees denkt dat het positief is. ''Je hebt gewoon een fundament geslagen ga er mee door'', maar Armanda zelf denkt er anders over. Fundamentalistisch is voor haar hetzelfde als extremistisch. Ook Ivan is er van overtuigd dat het niet rot bedoeld is, maar Bas denkt er net zo over als Armanda. ''Fundamentalistisch betekent wel radicaal''. Ivan bevestigd dat. ''Het is een radicaal iets. Je neemt afscheid van alles wat voor iedereen normaal is. [...] Het is een radicale actie om te nemen. Daar kan je niet om heen. Het is iets radicaals. Sorry, maar daar hoef jij je niet voor te verontschuldigen. [...] Je kunt het ook gewoon nemen. Een fundamentalist. Ik vind het een groot compliment om te krijgen''. Maar Armanda lijkt zich daar niets van aan te trekken. ''Ik wil gewoon als een normaal mens behandeld worden'', een uitspraak die Stefanie tijdens de Borderline academie ook gedaan heeft.


5 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.