De vrouwen kunnen niet zonder de mannen. ~ Utopia Gekte

11/19/2015

De vrouwen kunnen niet zonder de mannen.

Het centraal van 19 november 2015.

Centraal! Iets waar we altijd massaal naar uitkijken want geen centraal is hetzelfde. Hoog tijd om te luisteren naar wat de bewoners deze keer weer weten te vertellen En nog belangrijker; wat ze allemaal (gaan) uitspoken!

16:05. Met het vrouwenfeest willen ze geld ophalen voor Mama Cash. 10% gaat naar de stichting van de bewoners zelf. Het feest gaat tot 23:00 duren en er lijken vooralsnog 61 gasten te komen. Althans, zoveel personen hebben aangegeven te willen komen. Dat is niet hoeveel kaarten er definitief zijn verkocht. Mark geeft ondertussen de fles aan zijn baby die nog altijd niet is overleden door overvoeding. De kalender staat vanavond ook online. Volgens Naomi is deze helemaal anders want het is een liggende in plaats van een staande kalender.

16:15. Er zijn vragen over het financiële plaatje. Er moeten 85 kaarten verkocht worden om geen verlies te maken. Cees benadrukt dat er ook veel gasten komen die niet hoeven te betalen. Volgens Rowena hopen ze dat die gasten geld gaan uitgeven in Utopia waardoor ze alsnog wat opbrengen. De dames vragen de mannen om hulp wat betreft het berekenen van het complete plaatje. Ze vinden het lastig om schattingen te maken.

16:22. Ivan vraagt zich af of de organisatoren van het evenement niet hoeven te werken. De mannen staan namelijk ingedeeld om te werken tijdens het feest. Alle dames schieten in de verdediging. ''Wij zijn team organisatie. Er zit heel veel werk achter. We gaan echt niet aan de zuip ofzo hoor'', zegt Naomi. De dames willen liever drinken en dansen, maar als de mannen hulp nodig hebben dan geven ze dat wel. ''Team dans. Er moet ook altijd wat te bitchen vallen, dat geeft niet'', aldus Rowena. Volgens Ivan is het misbruik van de macht, maar het is allemaal grappig bedoeld. ''Jongens! Dit is rijns onbeskoft. Als je iets te zeggen hebt steek je je vinger in de lucht'', roept Nicole. Iedereen kletste even door elkaar heen.

16:25. ''Mijn vraag. Het is gebouwd rondom de kracht van vrouwen. Het is een inspirerende avond. Is er nog een boodschap'', vraagt Cees zich af. Gabriëlle en Nicole leggen uit dat ze allemaal een boodschap ten gehore brengen en dat er dus geld gaat naar de stichting. Rowena leest het schema nog eens voor. Naomi legt uit dat elke vrouw iets anders heeft waar zij voor staat en daar gaan ze iets over vertellen. Bijvoorbeeld sport of defensie. 

16:29. Bas heeft een vraag over de nieuwe pomp voor de vijver. Volgens Nicole moet deze pomp terug omdat die veel te duur is en de capaciteit te groot is. Er komt een kleinere goedkopere pomp die geschikt is voor de grootte van de vijver.

16:29. Ivan klaagt dat de vrouwen alleen maar de aandacht op de vrouwen leggen. Hij is van mening dat ze allemaal één moeten zijn en de vrouwen een verkeerd voorbeeld stellen. Nicole en Rowena belanden in een bitchfight omdat ze beide aan het woord willen komen en beide de hand opsteken. ''Ik wilde jou het woord geven'', zegt Rowena. ''Nou, dat kan ik zelf wel skeet'', moppert Nicole. Rowena kijkt verbouwereerd om zich heen en Nicole kan haar woordje doen. ''Of je het er nou mee eens bent of niet, dit is hoe wij het doen''.

16:32. Volgens Naomi zijn de vrouwen goede leiders en de mannen slechte medewerkers. Nicole roept iedereen wederom tot de orde. Ze wil wat zeggen en iedereen moet stil zijn. ''Jullie hebben hier zelf voor gekozen. Wij bepalen dit''.

16:35. Nicole is van mening dat ze een mega applaus verdienen omdat dit hartstikke moeilijk is en ze zich niet konden voorbereiden. ''Ik vind het jammer als we in deze positie worden gedrukt zodat jullie ons te kakken kunnen zetten'', besluit ze. En het applaus krijgt ze ook nog.

16:36. Armanda vertelt dat er vanavond een seminar is en ze er een knalfuif van gaan maken. Ze gaat straks met Benjamin de beamer klaarzetten. Gabriëlle blijft 100x herhalen dat ze honger heeft en dat de groep moet eten. Ik heb trek, gaan we eten, mijn buik knort etc etc etc.

16:38. Benjamin wil eerst nog even kwijt dat de ontmoeting met de asielzoekers uit Syrië amazing was. Hij is erg te spreken over het bezoek en de aankomende plannen rondom de dagbesteding. ''Het zijn echt geen domme jongens. Het was echt heel top''.

16:40. Bjorn heeft nog een dingetje. De datum voor de Live in de loods met hem en Rowena is 23 januari 2016. Op die dag is Rob jarig. Kaarten zullen 15 euro gaan kosten. De volledige begroting krijgen de bewoners dinsdag.

16:43. Gabriëlle gaat dood van de honger. Einde centraal!


 

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.