De dames zetten de heren aan het werk ~ Utopia Gekte

11/18/2015

De dames zetten de heren aan het werk

Een wedstrijdje wie het beste schoonmaakt

Deze avond tijdens het avond eten werden er nog snel wat nieuwtjes besproken. Zo weet Cees te melden dat ze morgen ochtend om 10 uur een nieuwe droger krijgen en dat die nog gratis geleverd word ook. Stefanie roept de bewoners op om te zingen voor een vriendin van haar die zwanger is en dat doet de groep dan ook. En even later komt ook Naomi nog even aan het woord. Zij vertelt dat ze de mannen straks in drie groepjes gaan onderverdelen en dat ze na het eten als alles opgeruimd is ze een opdracht uit gaan voeren. Eén groepje zal bij de picknicktafel beginnen waar ze moeten gaan bellen naar meiden om ze uit te nodigen voor het feest van zaterdag. Om het feest te promoten en bezoekers binnen te halen. Alle heren moeten minstens één meid hebben binnen gehaald. Een ander groepje begint in de keuken. Daar moeten de heren poetsen en schoonmaken. Ook begint er een groepje in het kantoor waar ze ook moeten opruimen en schoonmaken. Het groepje dat het het beste heeft gedaan zal een prijs krijgen. De groepjes zullen rouleren. Op elke plek krijgen ze tien minuten de tijd, dus elk groepje komt zowel aan de picknicktafel, in de keuken en in het kantoor. Cees zegt dat hij wel iets ''spannenders'' had verwacht. ''Dan mag jij de vide schoonmaken boven het kantoor'', laat Nicole weten. Ook vermeld Naomi dat de dames de keuken en het kantoor weer lekker vies zullen maken tussendoor. Anders heeft groepje één alles schoon gemaakt en hebben groepje twee en drie niks meer te doen.

Om kwart over zeven is het zover. Cees word zijn bed uitgehaald en gooit er wat sarcastische opmerkingen uit. Erg veel zin heeft hij niet. ''We zijn de hele tijd nog niet aan het schoonmaken dus gaan we maar gewoon weer door. [...] Zet er maar mensen op die nooit schoonmaken'', zijn onder andere uitspraken die hij doet. Gabriëlle vraagt hem of hij gaat klagen en benadrukt dat de dames aan de macht zijn en dat de heren dus maar moeten doen wat de dames zeggen. Alle mannen krijgen een wit shirt aan met daarop de tekst: ''who run the world GIRLS''. Om half acht gaat de wedstrijd van start. Team Ivan, Bas en Mark begint in het kantoor en gaat helemaal los. Ze rennen heen en weer en doen absoluut hun stinkende best om als beste team te eindigen. Naomi zit te lachen terwijl ze op de vriezer zit toe te kijken hoe de mannen aan het werk zijn. Rob, Benjamin en Bjorn zijn in de keuken bezig, maar doen het een stuk rustiger aan. Wim en Cees zijn team drie en zitten aan de picknick tafel te bellen. Nadat ze door zijn gerouleerd naar een volgende plek zien we dat Mark, Bas en Ivan het nog steeds heel erg serieus nemen. Deze drie heren zijn echt hard aan het werk. Naomi zit nog steeds op de diepvries toe te kijken hoe de volgende heren in het kantoor bezig zijn. Ze geeft opdrachten, wijst dingen aan en moet ondertussen hard lachen. Wel laat ze ook een aantal keren weten dat de heren goed bezig zijn.

Wim staat te dweilen en Cees lijkt de was op te gaan vouwen. Nicole en Gabriëlle staan ook toe te kijken en te lachen, maar doen dit in de keuken. Mark belt iemand en geeft vervolgens na het ophangen door dat degene die hij gebeld heeft met vier mensen komt, terwijl de dame in werkelijkheid aangaf dat ze moet kijken of er wel iemand is die met haar mee wil en dat ze niet alleen komt. Maar ja zo'n leugentje zullen we hem niet kwalijk nemen, de anderen zagen we dit tenslotte ook al doen. Om kwart over acht zit de opdracht er weer op en gaan de dames om de tafel in de horeca keuken zitten om te bespreken hoe het ging. Naomi laat weten dat ze het erg leuk vond en dat ze zich heeft vermaakt. ''We moeten dit elke dag doen''. Ook word al snel duidelijk dat de dames echt geloven dat de mannen aan de telefoon zoveel bezoekers/klanten/gasten geregeld hebben. De mannen staan ondertussen om de hoek mee te luisteren, maar dit hebben de dames al snel door en dus worden de heren weg gestuurd. Tussendoor komen de heren ook nog even drank inschenken bij de dames en Ivan komt zelfs met een tros druiven langs en voert de dames één voor één. Gabriëlle laat weten dat ze Bas, Mark en Ivan het beste vond in de keuken. Dit team krijgt wel ook strafpunten omdat ze dingen verstopt hebben, maar ook weer pluspunten omdat ze extra dingen gedaan hebben zoals laminaat leggen.

Om half negen zijn de dames er uit. De mannen zitten op de picknicktafel en de dames staan er tegenover. Naomi vraagt eerst om een applaus voor iedereen want naar eigen zeggen is ze ''vet trots''. Als de teams bij elkaar zijn gaan zitten vertelt Gina hoe het bellen is verlopen. Naomi vertelt hoe het in het kantoor gegaan is, dat Ivan, Bas en Mark het super gedaan hebben en dat die drie heren zelfs nog wat laminaat hebben gelegd. Gabriëlle vertelt hoe het verlopen is in de keuken en ze vermeld dat Ivan, Mark en Bas daar de beste groep waren. Daarna krijgt Nicole het woord. ''Ondanks dat wij vrouwen in dit geval de grootste winnaar zijn. Het hele huis is schoon. Zijn jullie ook winnaars. Iedereen heeft stinkend zijn best gedaan, maar er kan er maar één winnen. Dat zijn de mensen die het sportiefst waren. Niet klagen, niet zeiken... [...] En dat zijn Wim en Cees''. Het team van Ivan, Mark en Bas zou bijvoorbeeld dingen verstopt hebben en ook waren er personen die elkaar gingen dwars zitten door er doorheen te gillen tijdens het bellen, en door eieren te gooien. Daarom wint dus het team van Wim en Cees, die waren het sportiefste. Naomi zegt nogmaals dat ze vet hard heeft gelachen en Gabriëlle vertelt dat ze het in tijden niet zo gezellig heeft gehad met de heren. Ivan lijkt niet zo goed tegen zijn verlies te kunnen en grapt(?) dat ze de volgende keer niks gaan doen. ''De harde werkers worden gestraft'', horen we hem zeggen. Toch heeft Naomi goed nieuws. Aan het eind van de week is er niet alleen een verrassing voor het winnende team, maar gewoon voor iedereen.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.