De confrontatie tussen Ivan en Stefanie. ~ Utopia Gekte

11/11/2015

De confrontatie tussen Ivan en Stefanie.

Ivan haat Stefanie niet.

Net nadat Benjamin en Gabriƫlle eindelijk waren uitgepraat komt de volgende kwestie op de livestreams. Ivan en Stefanie treffen elkaar buiten en praten de irritaties uit. Stefanie is zelf degene die naar Ivan is gestapt om wat tijd te vragen voor een praatje onder elkaar.

Ivan: ''Je zit hier voor bepaalde dingen waar je zelf nog uit moet komen. Maar iedereen moet hier een bijdrage leveren. Ik ben zelf iemand die niet van nee roepen houdt voordat je al iets hebt gehoord. Naomi en Armanda hebben mij de hele tijd geholpen met een muurtje bouwen. Binnen vijf minuten was je klaar met de koeien dus ik dacht dat je nog wel even kon helpen. Nee riep je meteen en ik dacht godver de godver.''

Stefanie: ''Ik riep nee ik heb  het gehad voor vandaag. Ik heb gisteren euuhhh, wat heb ik gisteren gedaan. Mailtjes eruit gegooid, stamppot shit, mensen geholpen. Ik zit niet net als Rolf de hele dag met de krant op de bank. Ik lees 10 regels van mijn horoscoop en voor de rest ben ik de hele dag bezig. Ik wist gisteren al dat je mij niet wakker zou maken voor de koeien. Waarom niet?!''

Ivan: ''Omdat ik even klaar was met jou. Ik weet hoeveel het voor je betekent en ik had gehoopt dat je uit jezelf zou komen.''

Stefanie: ''Ja, maar ik wordt niet uit mezelf wakker. Niemand boven staat vroeg op. Gabriƫlle om 9 uur ja, maar dan zijn de koeien al gedaan. Ik vind het. Als jij toch op staat, hoef ik ook geen wekker te kopen waar de rest ook wakker van word. Maar als je mij links laat liggen omdat je klaar bent met mij. Ik wist het gisteren al!''

Ivan: ''Okey, dat was een beetje kinderachtig. Dat stukje durf ik mijn excuses voor aan te bieden. Maar dat andere ben ik niet echt over te spreken.''

Stefanie: ''Ja maar. Stel dat ik gisteren de hele dag niks had gedaan. Mag ik dan niet gewoon moe zijn?!''

Ivan: ''Dat is een dingetje. Je hebt hier mensen die zich hoe dan ook nuttig maken. En mensen die een teamspeler zijn zoals jij. Maar een teamspeler moet wel spelen. En als die nee gaat roepen dan heb je er niks aan.''

Stefanie: ''In mijn ogen is het de eerste keer dat ik tegen jou nee zei. En een andere keer tegen Cees. Hij maakt daar een heel ding van omdat hij dat niet gewend is. Ik wil iedereen graag helpen, en dat doe ik in mijn ogen ook. Het was koud en het regende. Als je een vraag stelt kan je een ja en een nee verwachten. Jij kiest er zelf voor om daar in te gaan staan.''

Stefanie snapt niet waarom Ivan niet gewoon meteen naar haar toe komt. Want hij roept wel de hele avond van alles over haar. Volgens Ivan gaat het niet goed als hij direct al op haar was afgestapt. Het gesprek gaat nog een hele tijd door en beide bewoners zeggen hun kant van het verhaal en hun mening over hoe het wel of niet moet. Vooral Ivan is uiteindelijk aan het woord over alles wat hij doet en hoe hij dat doet en welke problemen er allemaal zijn. Stefanie weet zich goed staande te houden en blijft zichzelf op een nette wijze verdedigen.

Uiteindelijk gaat het meer over hele andere dingen, zoals dat Ivan van mening is dat Stefanie het werk als 'runner' tijdens de markt niet aan kan. Stefanie zelf heeft niet eens de behoefte om runner te worden, maar benadrukt wel dat ze het vervelend vind dat Ivan er zo over denkt. ''Schat, ik weet dat je hard kan werken en dat je veel kan doen. Ik hou gewoon niet van nee zeggers. Godverdomme, hier buiten werk je van 9 tot 5 en ga je naar huis om te eten en kan je even chillen. Wat is hier werk? Wat moet er hier gebeuren? Niet eens een uur per dag als je het bij elkaar optelt. Echt niet. Dat valt echt reuze mee. Daarom kon ik er niet bij in mijn hoofd dat daar al een issue over is'', vertelt Ivan. Wat Stefanie betreft kan hij dit misschien beter in de groep gooien.

Ivan voordat ze elkaar uitgebreid knuffelen: ''Dat is het. Ik haat je niet. Ik baal er gewoon van dat we een gesprek hadden niet zo heel lang geleden en we het nu over hetzelfde hebben. Ik geef om je. En ik weet dat je veel wil. Maar die wil moet ook uitgevoerd worden.''.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.