Bas wil gewoon niet naar huis ~ Utopia Gekte

11/30/2015

Bas wil gewoon niet naar huis

''Waar is Rolf als je hem nodig hebt''

Om kwart voor negen vertrekken de twee tevreden eet gasten weer. Cees heeft ze vermaakt met ''interessante'' verhalen en zelfs nog een toetje voor de twee heren gemaakt. Een half uur lang is het vervolgens rustig in Utopia, maar daar komt al snel weer een eind aan. Om kwart over negen merken we namelijk dat de nominatiebordjes er weer hangen en ook de stemgesprekken zijn nog lang niet allemaal achter de rug. Bjorn laat op de bank aan Rowena weten dat hij stemmen denkt te krijgen van Stefanie. ''Maar boeien, ik heb toch een duidelijke reden om op haar te stemmen. De negativiteit, het snauwen''. Zelf wil hij namelijk op Stefanie gaan stemmen. Volgens Rowena voelt Wim de bui ook hangen, maar daar reageert Bjorn niet echt op. Hij vertelt vrolijk verder over Stefanie. Hij noemt Stefanie iemand die geen positief woord uit kan brengen over hem. Voor hem is het gewoon duidelijk. ''Als ze veranderd hoeft ze niet naar huis, als ze hetzelfde blijft, ga dan alsjeblieft. Mijn periode hier word er niet gezelliger op. Zo denk ik er over''. Rowena vraagt zich ondertussen weer andere dingen af. Waarom mensen in Utopia bijvoorbeeld niet willen delen. Bjorn reageert vervolgens dat hij altijd deelt, hij deelt altijd, deelt alles, deelt alleen maar. ''Maar je moet hier ook je eigen ding hebben'', laat hij weten.

Ook Bas heeft om half tien weer een gesprek over de stemming. Dit keer met Benjamin op het rokersbankje. Bas denkt op de bank te komen, maar hoopt het niet. Hij denkt sowieso stemmen te krijgen van Mark en Gina vanwege de terror modus van de baby en het blacklight gebeuren. Dat laatste moet hij beter uitleggen aan Benjamin, want die wist het blijkbaar nog niet. Benjamin moet er vervolgens hard om lachen. Ook de actie met de baby vind Benjamin een goede actie. ''En terecht''. Bas denkt ook een stem van Wim te krijgen, misschien één van Rob, 1 van Nicole, 1 van Ivan en ook misschien wel één van Benjamin zelf. Benjamin geeft lachend toe dat hij er wel één aan Bas wilde geven, maar dat hij nu weer begint te twijfelen. ''Yes mijn PR werkt'', lacht Bas. Benjamin is benieuwd of Bas denkt naar huis te gaan als hij op de bank terecht komt. Het zou zomaar kunnen beseft Bas zich. Stel er komt iemand binnen die zijn streken niet leuk vind of een doorgewinterde vleeseter. Bas wil gewoon niet naar huis. Hij wil volgend jaar halen. ''Dat snap ik'', reageert Benjamin. Volgens Benjamin moeten ze dan gewoon de vrouw er in houden. ''Dan ga je niet naar huis''.

Het gesprek tussen de twee mannen gaat nog even verder. Bas vertelt onder andere dat hij zich soms mateloos kan irriteren aan Bjorn, en Benjamin vertelt dat hij er even over getwijfeld heeft om op Cees te stemmen. ''Wedden, over een paar maanden heeft hij zelfs door dat hij geen merken mag noemen'', grapt Bas. Zodra de heren weer klaar zijn laat Bas weten het fijn te vinden dat ze even gesproken hebben. ''Je gaat toch niet denken dat ik met een PR stunt bezig ben''. Want dat schijnt Benjamin even te hebben gedacht. ''Waar is Rolf als je hem nodig hebt'', lacht Benjamin, doelend op het feit dat het nu moeilijk is om een stemkeuze te maken.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.