Bas ronselt Rob voor ludieke stunt. ~ Utopia Gekte

11/24/2015

Bas ronselt Rob voor ludieke stunt.

Wachten op de danswedstrijd.

De danswedstrijd in Utopia tussen inwoners Ivan en Bas kan elk moment van start gaan! Volop spanning dus momenteel want wie o wie gaat er winnen? Daar komen we met nog een beetje geduld vanzelf achter. Eerst nog even terug naar wat er verder is gebeurd deze middag. Bas heeft nog even extra geoefend in de fitnessruimte samen met Naomi. Na afloop bedankte hij haar netjes voor de hulp. Aan Armanda laat hij weten wel zenuwachtig te zijn. ''Ik ben wel zenuwachtig. Dit is niet zomaar even dansen. Bas dansend op televisie, nog nooit vertoond!''

En waar de een lekker sportief bezig is geweest blijft de ander lekker zitten op de bank. In dit geval Rowena en Gabriëlle. Zij hebben een hele tijd in stilte bij de open haard gezeten met pen en papier in de hand. Wat ze precies hebben geschreven weten we niet, waarschijnlijk post voor het thuisfront. In de horeca keuken is Rob lekker aan de afwas terwijl Stefanie een enorme berg aardappelen schilt voor haar medebewoners. Achter de desktop zijn Mark en Armanda lange tijd te vinden. Wat ze daar allemaal uitspoken blijft altijd een beetje de vraag. We gaan er maar vanuit dat ze ontzettend hard hebben gewerkt.

Wanneer Rob en Bas elkaar treffen vraagt Bas of hij hem in vertrouwen kan nemen voor een andere stunt. Bas was namelijk wel onder de indruk van de actie die Rob heeft uitgehaald bij Bjorn. Rob geeft aan dat Bas hem wel kan vertrouwen dus de aap komt uit de mouw. Althans, Cees verstoort het gesprek waardoor we nog even in onduidelijkheid blijven. Cees toont trots de presentatiekaartjes aan Bas waarop zijn hele speech voor de danswedstrijd staat geschreven met kleine letters. Bas is onder de indruk en niet alleen vanwege de speech. ''Dat je dit kan lezen'', zegt hij verbaasd bij het zien van de kleine letters op de kleine kaartjes.  Rob loopt uiteindelijk weg omdat hij vreest dat dit nog wel een tijdje gaat duren. We moeten dus nog wat langer wachten tot we er achter komen wat Bas nu weer van plan is. Alles wat we voor nu weten is dat Bas iemand zoekt die vragen durft te stellen waarop je een vreemd antwoord terug kan verwachten. Hmmzz... Cees predikt voor de zoveelste keer zijn hele speech waarmee hij de wedstrijd vanavond gaat aankondigen. Dus dit gaat inderdaad nog wel een tijdje duren... :-)

Op de andere stream zien we Naomi en Nicole op de banken hangen. Ze bladeren allerlei foto's en albums door. ''Het is toch mooi om te zien hoe je gegroeid bent'', zegt Nicole. Zonder dat wij de foto's kunnen zien horen we Nicole overal een oordeel over geven. De ene vind ze schattig en de ander zou ze zelf niet aan de muur hangen. Ook vertelt ze dat haar moeder een hekel heeft aan portretfotografie. Ze zou geen foto's hoeven te hebben omdat ze toch al weet hoe haar kinderen eruit zien. Terwijl zij gezellig door bladeren keren wij terug naar de stream met Bas. Cees is inmiddels weer verdwenen namelijk en Bas zit alleen. Het is alleen nog even wachten tot Tob terugkeert.

Helaas... Bas verdwijnt van de livestreams en we moeten nog wat langer wachten op opheldering. Cees zien we de hele loods door wandelen omdat hij met van alles druk in de weer is. Hij lijkt nog zenuwachtiger te zijn dan Bas en Ivan zelf. Hij gaat een peukie roken, douchen en aankleden. Reden genoeg om weer even van stream te wisselen. Daar treffen we Ivan en Armanda aan in de keuken. Drie keer raden wat het onderwerp is? De klimaattop in Parijs, kolencentrales die gesloten moeten worden, cacaobonen, emissierechten, systemen die niet werken en ga zo maar door. Armanda vind het erg spannend die klimaattop die 30 november van start gaat. Ivan zelf lijkt er niet zoveel interesse in te hebben, maar hij vraagt zich wel af of ze de klimaatverandering kunnen terugdraaien. Dat is volgens Armanda vrijwel onmogelijk. Ze vertelt dat we eigenlijk nu in een natuurlijk proces zouden moeten zitten waarin we langzaam naar de ijstijd gaan. Maar we hebben al de grootste moeite om 2 graden opwarming te voorkomen. Zo vertelt ze dat de populatie ijsberen het nu al ontzettend moeilijk hebben. ''De planeet die red zichzelf wel, het is gewoon voor mensen zelf... Wij zijn heel kwetsbaar. Ook met onze voedselsystemen. Dus daar moeten we wel echt iets aan gaan doen. Het lijkt zo'n enorm groot probleem waar je niks aan kan doen, maar je kan er wel wat aan doen''.

Ivan vreest dat deze verandering voor de huidige generatie te ingrijpend is. De volgende generatie zou er makkelijker mee om kunnen gaan omdat ze dan niet anders gewend zijn. Volgens Armanda is de klimaatverandering juist heel ingrijpend. Een nieuwe economie openen door bijvoorbeeld elektrisch te rijden of in duurzame energie te investeren is volgens Armanda niet zo'n grote omschakeling. ''Het is puur de knop omzetten. En wat je bijvoorbeeld ziet in duitsland. Zij zijn met een energie revolutie bezig. Zij zetten heel veel in op duurzame energie. In 2020 willen ze 40% van de energie uit duurzame bronnen hebben. En hun economie loopt beter dan de Nederlandse. Ik dacht dat daar minder werkloosheid is'', vertelt ze. Uiteindelijk begint ze maar over de danswedstrijd. Ivan grapt dat hij het liefst een fles wodka achter zijn kiezen zou willen duwen.

En hoe kan het ook anders. Ben je even afgeleid door Armanda en Ivan en dan mis je het spannende gesprek tussen Rob en Bas! Gelukkig niet helemaal, maar het was even puzzelen om te weten wat nou de bedoeling is. Het lijkt Bas wel een leuk idee om een leugendetector naar Utopia te halen. En Rob is nodig om te helpen met het bedenken van briljante vragen die de gemoederen bezig gaan houden. Wel vreest Bas dat de kosten te hoog zijn en misschien niet iedereen mee gaat doen. Hij besluit om niemand te gaan dwingen, maar hoopt natuurlijk niet dat mensen het laten afweten. Rob waarschuwt ervoor dat ze na Utopia wel weer gewoon hun familie moeten kunnen zien. De vragen zullen dus gedurfd, maar niet té gedurfd zijn. ''Als we gewoon relax beginnen dan komen uiteindelijk de slechte vragen wel'', glimlacht Bas. Het idee komt zoals gewoonlijk heel spontaan nadat Bas in de zenderkamer is geweest. Die leugendetector gaat er ongetwijfeld komen. Rob is niet van plan om zijn hele privé leven openbaar te gaan maken. We gaan het vanzelf wel zien allemaal zodra het zover is. Na de babypop voor Mark en Gina zal geen enkel idee van de overheid ons nog verbazen. :-)

Het toetje komt deze avond van de hand van Nicole. Zij heeft een flinke berg bananen, die Armanda al kwijt was, gebruikt voor een pindakaas/bananen taart/cake. Nog nooit van gehoord, maar verschillende bewoners stormen de keuken in om het te proberen. Het is veganistisch en Armanda heeft het al goedgekeurd. Ook bijvoorbeeld Gabriëlle, Rowena en Wim die op de banken hangen bij de open haard kunnen niet wachten om een stukje te proeven. ''Hij ziet er goed uit schat'', merkt Rowena op. Nicole deelt wat stukjes uit aan haar medebewoners en het valt goed in de smaak. Bananencake met pindakaas. Weer wat geleerd. ''Maar ik wil hem wel een keertje maken zoals die echt hoort. Want er hoorde nog balsamico azijn in en sojacream cheese en carbonate soda''.

Tussen het bakken door kwam Gabriëlle nog even langs bij Nicole om het te hebben over de nominaties. ''Dat is mijn enige hoofdpijn deze week'', vertelt ze. Nicole begrijpt het wel want ze voelt dat zelf ook. Ook wanneer Gabriëlle zegt het gevoel te hebben dat ze iedereen verraad, op wie ze ook gaat stemmen, zegt Nicole precies hetzelfde te voelen. Gabriëlle weet al twee weken lang wie haar stemmen gaan krijgen, maar toch voelt het niet goed. Ze zou liever zelf naar huis worden gestuurd dan dat een ander door haar moet vertrekken. Toch is ze ook juist bang dat dat gaat gebeuren, dat ze zelf weg moet. Drama, drama en nog eens drama die nominaties. En dat mogen we nog 2 hele weken aanhoren tot we weten wie moet vertrekken...

Na het uitdelen van de cake verdwijnt Nicole naar de slaapkamer waar ze Ivan mishandelt met een paar ferme tikken op zijn kont. Hij lag te slapen in zijn boxershort op de deken zodat hij goed uitgerust aan de danswedstrijd kan beginnen straks. De regie wisselt maar snel weg voordat er verhalen rondgaan waarin staat dat Nicole haar vriend mishandelt. Oeps.. Ghehe. Liefdevol mishandelt bij wijze van grap natuurlijk. Het deed wel goed pijn bij Ivan. Enfin, door de streamwissel zien we kort dat iemand al druk bezig is in Le Luifel voor vanavond. Daarna schakelt de regie weer over naar de woonkamer waar Wim opmerkt hoe zenuwachtig Ivan wel niet moet zijn. Presentator Cees is ondertussen klaar met douchen en kamt zijn haren. Het is op het moment van schrijven precies half 6 en Ivan is inmiddels weer aangekleed. Alle heren maken zich klaar voor de grote danswedstrijd waar we allemaal op zitten te wachten. Er moet nog even worden gegeten en daarna kunnen de gasten elk moment binnen komen wandelen. Tijd voor een sensationele avond! Zodra de winnaar bekend is lees je dat natuurlijk terug op Utopia Gekte met een verslagje van hoe het allemaal is verlopen.

Sluit je ook aan bij onze gezellige Facebook groep met ruim 15.000 andere Utopia fans.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.