Update: Eend gaat het overleven. ~ Utopia Gekte

11/14/2015

Update: Eend gaat het overleven.

Wat is er aan de hand?

Er is wederom een dier gewond in Utopia. Ditmaal is het niet een kip maar een gans. Hoe het precies is gebeurd weten zowel Bas als Ivan niet. Zij zijn samen aan het kijken naar het gebroken pootje. Wanneer Ivan er aan zit vergaat het diertje van de pijn dus hij laat snel weer los. ''Ohhh dat ziet er niet best uit. Wij moeten weg hier, dan kan ze even tot rust komen. Ik bel Sandra wel even'', laat Bas weten. ''Dan ben je weer 150 euro kwijt?! Je kan het ook zelf doen he, gewoon twee spalkjes'', laat Ivan weten.

Wanneer ze de gans wat langer bestuderen komen ze tot een hele andere conclusie. Het pootje is niet gebroken, het diertje wankelt gewoon en loopt heel raar. Ook zou het kopje zijn opgezwollen. Ivan denkt dat er iets heel anders aan de hand is en dat het dier erg duizelig is. ''Ja, beter laten we even iemand langskomen hiervoor'', zegt Bas sip en bezorgd. Ivan besluit om even in de bek te gaan kijken om te zien of daar wellicht wat zit.

Uiteindelijk besluit Bas om toch de dierenambulance maar te gaan bellen zo meteen. Zelf kunnen ze niet ontdekken wat er aan de hand is. Terwijl Bas weg loopt blijft Ivan het dier in de gaten houden.

13:00.  Bas belt alleen niemand neemt op. Hij probeert het een tweede keer en wederom geen gehoor. Tijd voor poging 3! De telefoon rinkelt en wederom zien we Bas ophangen. Hij loopt terug naar de desktop en gaat een ander nummer zoeken.

13:02. Bas belt weer, maar het nummer is in gesprek. Hij wordt automatisch doorgeschakeld. (Naar de voicemail?) Bas belt nogmaals en krijgt weer hetzelfde te horen.

13:04. Iemand belt voor Armanda, bas vraagt om zo terug te bellen. Uiteindelijk belt Bas weer en krijgt hij een alarmcentrale aan de lijn. Hij legt uit wat er aan de hand is en geeft het adres door. ''Zouden jullie onze eend met spoed kunnen ophalen'', vraagt Bas. Mevrouw gaat een ambulancechauffeur sturen.

13:12. Bas zit wat te Googlen en komt uiteindelijk op de Wikipedia pagina van Botulisme terecht. ''Laat de dierenarts het zo checken, je kan nu toch niks doen'', zegt Ivan.

13:14. De pomp in de vijver is al een aantal dagen stuk. Onder andere door stilstaand water en dode vissen in de vijver kunnen eenden botulisme krijgen.

13:27. Ivan en Bas laten de eend even voor wat het is. Ze krijgen dansles buiten van de lerares. De ambulance is nog nergens te bekennen.

13:32. De dierenambulance is er. Ze vind de eend erg wankel en gaat hem meenemen naar Naarden. Daar gaan ze de eend verder onderzoeken. Bas vraagt of het botulisme kan zijn, maar daar reageert ze niet op. Ze pakt een bak en neemt de eend mee.

14:38. Bas belt even met de dierenambulance. Het eendje is gedesoriënteerd en onrustig en heeft daarvoor medicatie gekregen. Ze moet voorlopig nog onder de hoede van het vogelasiel blijven. Bas hoort misschien aan het einde van de middag meer informatie over hoe het gaat en wat er allemaal gaat gebeuren.

Update 14 november 2015: Bas belt nog eens met de vogelopvang. Het gaat waarschijnlijk om een loodvergiftiging en de eend zit nog aan de medicatie. Het gaat wel een stuk beter en de eend zal volledig herstellen. ''Het gaat beter met Face'', vertelt Bas blij aan iedereen. Wanneer de eend terug komt en hoe die aan de loodvergiftiging is gekomen is nog niet duidelijk. 

1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.