Armanda is niet blij met het compliment van Wim ~ Utopia Gekte

11/29/2015

Armanda is niet blij met het compliment van Wim

Gabriëlle en Wim complimenteren hun mede bewoners

We schreven net al over wat er gisteravond nog gebeurd is. Op naar vandaag. Het is zondag en dat betekend in Utopia gezellig gezamenlijk aan tafel. Ook is het tegenwoordig zo dat er elke zondag twee bewoners zijn die een compliment moeten geven aan al hun mede bewoners. Vandaag zijn dat Gabriëlle en Wim. Wim begint met de complimentenronde. Hij gaat gewoon het rijtje af. Rowena noemt hij vrolijk en een bezig bijtje. Cees staat volgens Wim altijd voor anderen klaar. Bas is een echte goede dierenvriend. Armanda noemt hij een activiste in hart en nieren. Benjamin ''onze altijd vrolijke barmhartige samaritaan''. Ivan noemt hij een betrouwbare optimistische perfectionist. Bjorn ziet hij als een echte vriend en een doorzetter met een goed hart. Mark is een maatje die goede doelen voor ogen heeft. Rob is een aanpakker die de moed niet opgeeft. Gina een gezellige vrolijke aanwinst. Stefanie vind hij lief, gek en een ''gezelligerd''. Gabriëlle ''een sexy mami'' die hij lief heeft en waar hij graag mee knuffelt. Wat betreft Nicole. Hij is blij om een goede vriendin aan haar te hebben en ze is zo gek als een deur, maar o zo lief. Naomi noemt hij een sterke vrouw die nog steeds groeit en Wim belooft altijd haar pittenzak op te warmen als ze pijntjes heeft.

Vervolgens is Gabriëlle aan de beurt. Ze probeert er nog even onderuit te komen door te zeggen dat Wim al aan de beurt is geweest, maar aangezien er twee bewoners complimentjes moeten geven gaat zij toch ook maar aan de slag. Wim vind ze erg lief, een harde werker en een heerlijke knuffelbeer. Mark vind ze heel grappig. Ook vind ze het heel leuk als hij puft (scheten laat). Dan gaat ze helemaal stuk. Ze houd er van als ze praten. Ze hebben altijd hele leuke, mooie en diepe gesprekken waar ze wijzer van word. ''Stiff, wat niet rekt dat scheurt wel''. Ze vind Stefanie een hartstikke leuke meid, ook scherp, gezellig en ze kan met haar lachen. Armanda vind ze ook gezellig. Gabriëlle vind het leuk als Armanda danst. Als ze grappig uit de hoek komt. Van Gina vind ze het leuk als ze lacht, dan moet Gabriëlle zelf namelijk ook lachen. Gina is zorgzaam en lief. Bas vind ze grappig, lief en een dierenvriend. Ze vind het bijzonder dat hij zo'n mooi hart heeft voor dieren en ze noemt hem gek. Van Nicole houd ze. Dat is haar vriendinnetje die altijd voor haar klaar staat. Ze noemt Nicole heel slim en heeft veel aan haar. 

Ivan is één van de weinigen die heel bezorgd is over hoe Gabriëlle zich voelt. Dat waardeert ze heel erg. Ivan voelt als een broer voor haar en helpt haar met van alles. Ze heeft veel aan hem, waardeert hem en vind Ivan een sterke man. Cees noemt ze een doorzetter. Iemand die niet op geeft en daar gaat ze goed op. Ze vind hem lief, zorgzaam en ook eigenwijs, maar dat laatste is soms best goed. Ook vind ze Cees heel sterk. Benjamin noemt ze de vader van haar onzichtbare kinderen. Ze hebben er drie. Twee jongens en een meisje. Ze kan goed haar hart bij hem luchten, kan lekker met hem knuffelen, samen met hem om domme dingen lachen en ze delen een passie, schrijven. Met Bjorn kan ze ook lekker knuffelen. Bjorn is ook een soort broer van haar. ''Ik hou van je en ik vind je heel sterk''. Rob vind ze lief. Hij heeft een luisterend oor en verder is Gabriëlle hem nog aan het leren kennen. Naomi vind ze lief, grappig. Ze kan ondanks dat ze dertien jaar verschillen goed met haar praten. Ze vind Naomi een bikkel met een killer mentality. Gabriëlle heeft veel bewondering voor haar. En als laatste komt Rowena aan de beurt. ''We zijn van dezelfde straat''. Ze vind Rowena heel sterk, gek en vind het leuk dat ze in Utopia is gekomen. ''Jij voelt ook aan als een echte vriendin''. Als Gabriëlle klaar is met het complimenteren van haar mede bewoners volgt er een applaus.

Even later blijkt dat niet alle complimenten in goede aarde zijn gevallen. Wim's compliment aan Armanda was dat ze een activiste is in hart en nieren. Iets wat Armanda niet als compliment kan zien. Wim heeft simpelweg gezegd wat ze is, ze vergelijkt het met wanneer ze Wim een ''bouwvakker in hart en nieren'' zou noemen. Alsof hij niets anders kon bedenken, niets beters. Armanda ziet zichzelf meer als idealist, maar aangezien Benjamin dat al is is zij een activist, iets wat ze niet als compliment ziet. Ook vinden ze dat het woord een negatieve lading heeft. Het is geen leuke rol om te hebben. Armanda word in een hokje geplaatst. Armanda probeert alleen maar goed te doen en krijgt daar elke keer commentaar op. Terwijl als anderen allerlei fratsen uithalen er niets over gezegd word. ''De mensen die de wereld mooier willen maken word het leven moeilijk gemaakt''. Maar of het nou echt het ''compliment'' is wat Armanda dwars zit is nog maar de vraag. Ze is namelijk bang voor de komende nominatie ronde en is ook gewoon even niet zo blij met zichzelf en de manier waarop ze word gezien.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.