Angela Groothuizen in Utopia vanwege Mama Cash ~ Utopia Gekte

11/27/2015

Angela Groothuizen in Utopia vanwege Mama Cash

Een cheque van 2000 euro

Deze middag om één uur zien we opeens Angela Groothuizen in Utopia. We wisten dat de Utopianen haar aan het eind van de maand langs wilden laten komen, maar wisten niet dat dat vandaag al zou zijn. De dames hebben een poosje terug opeens de macht toegeworpen gekregen. Van het één op het andere moment moesten ze aan de slag. De dames hebben toen besloten om zich in te gaan zetten voor de rechten van de vrouw. Ze kwamen toen in contact met Mama Cash een organisatie die opkomt voor vrouwen in de kleding industrie. De dames uit Utopia zouden deze organisatie graag een handje helpen en zijn dus begonnen met wat acties. Toen ze merkten dat dat zo makkelijk nog niet ging hebben ze om wat uitstelling gevraagd zodat ze langer de tijd hadden en dus ook meer geld in konden zamelen. Zo was er laatst nog een naai marathon waarbij de dames 24 uur lang van tien uur 's ochtends de ene dag tot tien uur 's ochtends de volgende dag aan het naaien waren. Ook mochten ze die 24 uur alleen maar rijst eten. Dat bleek nog een hele klus, maar op Armanda na die tussentijds opgaf hebben alle dames het tot het einde volgehouden.

Onder andere met het doen van die naai marathon hebben de Utopianen geld ingezameld voor het goede doel. Dankzij de donaties die gedaan zijn kunnen ze vandaag een mooie cheque gaan overhandigen aan Angela Groothuizen die namens Mama Cash de cheque in ontvangst komt nemen. Na binnenkomst nemen ze plaats aan de picknick tafel waar Angela vertelt over hoe Mama Cash ontstaan is en waar Mama Cash zich voor inzet. Daarna vertelt Nicole over de naai marathon en laat ze de werkjes zien die ze die dag gemaakt hebben. Vervolgens pakt Nicole de cheque erbij en overhandigd de cheque met een prachtig bedrag van 2000 euro. Eind van de maand zullen de Utopianen het bedrag ook echt overmaken. De overhandiging van de cheque is puur symbolisch. ''Het is wel echt een bedrag. Mama Cash kan hier echt iets mee. 2000 euro kan je echt wel iets mee'', laat Angela weten. Ze vertelt dat de meiden in de kleding industrie bijna niks verdienen. Ze werken tussen de 12 en de 18 uur per dag en moeten daarnaast ook nog voor hun gezin zorgen. Eten hebben ze wel gewoon, maar het is hard werken en is gewoon onder betaald. Mama Cash strijd onder andere voor betere werkomstandigheden. Angela is dus ook erg blij dat de bewoners voor de stichting Mama Cash hebben gekozen.

Angela Groothuizen spreekt af dat ze aan de bewoners zal laten horen wat er met het geld gedaan is. Vervolgens nemen ze weer plek aan de picknicktafel waar Benjamin een gedicht voordraagt. Een gedicht wat hij zelf geschreven heeft. Ook heeft Armanda van tevoren allemaal hapjes klaar gemaakt en kan Angela Groothuizen samen met de bewoners dus nog even genieten van een veganistische high tea met onder andere vanille lavendel blondies, scones en cocos cream. Als ze klaar zijn met snoepen word er nog snel een groepsfoto gemaakt. Krijgt Angela nog een rondleiding en daarna is het al weer tijd voor haar om te gaan. Nicole neemt bij de poort afscheid en zegt dat ze nog contact houden omdat ze nog graag wat promotie zou doen.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.