Wim weet niet wat hij nog in Utopia doet. ~ Utopia Gekte

10/01/2015

Wim weet niet wat hij nog in Utopia doet.

Onbelangrijke puntjes.

De bewoners gaan weer centraal, maar ze hebben allemaal eigenlijk geen idee waarom. De een is het vergeten, de ander heeft niks te vertellen en weer een ander heeft wel wat maar dat is niet bestemd voor een centraal. De enige punten die besproken worden zijn vooralsnog reclame dingetjes voor allerlei evenementen en/of stichtingen en ga zo maar door. Een belangrijk puntje is dat Gina een gedeelte van de camping wil gaan gebruiken voor de biggetjes die komen.

Mark vraagt zich af of er nog een promo voor een bierfestival gegeven moet worden. Er zijn bijvoorbeeld shirtjes gemaakt en hij vraagt zich af of ze die nog aan moeten trekken. Niemand klinkt erg enthousiast. Uiteindelijk besluiten ze om er een vlog over te maken die de wijde wereld in gaat. Gina wil graag dat ze ook iets met de hele groep gaan doen om het te promoten. Er zijn namelijk pas 30 kaartjes verkocht. Een eet wedstrijd heeft Gina weinig zin in. Ook horen we ideeën als het bedrukken van bierglazen.

Naomi heeft de laptops vaak nodig want ze moet veel Photoshop en andere Adobe programma's gebruiken.

Wim geeft aan de laatste dagen niet helemaal fit te zijn geweest. Hij vraagt zichzelf af wat hij eigenlijk nog in Utopia doet. Hij heeft besloten om te stoppen met de meubels omdat hij hetzelfde doet als buiten Utopia. Acht uur per dag werken en daarna chillen. Dat is niet zijn Utopia dus hij heeft besloten om zich te richten op de opbouw van Utopia zelf. Waaronder het bouwen van huisjes. De bestelde meubels worden wel afgemaakt nog. De bewoners geven Wim groot gelijk en vinden het goed dat hij deze omslag maakt. Volgens Nicole is het al lang duidelijk dat elke vorm van productiewerk gewoon niet werkt in Utopia.

Naomi is iets vergeten te zeggen. Ze heeft ijskoude handen, echt niet normaal. ''Misschien is het een idee om de verwarming weer op 20 graden te zetten'', laat ze weten. Volgens Wim moeten ze alle ramen en deuren een dagje open houden en de verwarming voluit stoken. Zo schijnt al het vocht uit de loods te verdwijnen. Naomi vind het allemaal prima want ze heeft het heel erg koud.

Cees heeft een punt over de business award. Hij heeft een gesprek gehad met een secretaresse. Die wil graag weten wanneer ze het gaan organiseren. Volgens Cees in december of januari, maar zijn voorkeur gaat uit naar februari. Ook moet hij namen van de jury en presentatoren weten. Dat gaat bepalen of hij wel of niet jurylid wil worden. Hij staat positief tegenover het verzoek, maar wacht de antwoorden nog even af.

Benjamin maakt de notulen altijd als de laptop vrij is. Aan de hand van het artikel over kerstpakketten is hij gaan bellen. Hij heeft geen contact gekregen dus een mail gestuurd, hij wacht op een reactie. Dit jaar wil Benjamin een kerstdiner gaan organiseren voor eenzame mensen. Toevallig is het deze week de week tegen eenzaamheid. Ergens in december moet het diner plaatsvinden, maar niet tijdens kerst want vaak worden mensen toch wel ergens uitgenodigd met kerst.

Zaterdag komen er zo'n 10 kinderen met diabetes. De lunch van zondag wordt verplaatst naar een andere dag. Morgenavond gaat Benjamin een stukje over zichzelf vertellen en de muziek die hij luistert. Daarbij laat hij ook wat nummers horen. Hij nodigt zijn medebewoners uit om hetzelfde te doen een week of twee later. Vanavond komt Prem Radhakishun naar Utopia, zo laat Nicole weten. De 20e is er een huiskamerbijeenkomst in plaats van een academie. Dat woord is volgens Benjamin ietwat achterhaald. Het thema is borstkanker. Verder wil Nicole nog extra aandacht genereren voor een stichting die verwaarloosde en mishandelde dieren in het buitenland helpt.

Het zusje van Bjorn is jarig dus de hele groep zingt in razendsnel tempo voor Ilona. Ze is 20 jaar geworden, gefeliciteerd!

Nicole heeft het mailcontact tussen haar en Prem uitgeprint voor de hele groep. Het zijn allemaal stellingen waar hij antwoord op heeft gegeven. Het gaat onder andere over de oorlog in Syrië en de Arabische lente. Nicole heeft wat kernpunten opgezocht en uitgeprint zodat de bewoners weten hoe het allemaal zit. Zo was er bijvoorbeeld iemand die groente en fruit verkocht, maar dat is in beslag genomen door de politie. Hij stak zichzelf in brand en dat zorgde voor een sneeuwbaleffect met mensen die het niet eens zijn met de autoriteiten. Ook over de VS en IS heeft Nicole wat dingen uitgeprint, en het Nederlandse aandeel. Over de recente ontwikkelingen met Rusland horen we niks.

Nicole leest nog wat andere stellingen voor waar ze vanavond met Prem over gaan discussiëren. Bijvoorbeeld dat rokers zelfs hun ziekenkosten moeten betalen. De discussie barst nu al los als het over discriminatie gaat dus dat beloofd nog wat voor vanavond. De Zwarte pieten discussie gaan ze absoluut niet over discussiëren omdat er mensen zijn die dat absoluut niet willen. Ivan vraagt zich af of Prem die persoon is waarop Nicole geïrriteerd nee zegt.

Mark vertelt dat de snackgigant morgen langs komt om een 'nieuwe' snack te presenteren die te maken heeft met de 'Movember' beweging.

Bas heeft een studentenvereniging gevonden die 30 uur de loods willen huren voor 1500 euro. De studenten moeten namelijk 30 uur wakker proberen te blijven. Bas wil dat de bewoners die 30 uur niet in de loods komen, een soort kleine lockdown dus. Naomi ziet het absoluut niet zitten want ze houdt er niet van dat andere mensen bij haar spullen zitten. Ook Gabriëlle ziet het niet zitten. Gina staat er wel om te springen, zij kan niet wachten en wil het liefst 30 uur lang mee doen met de studenten. 
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.