Wat er vannacht gebeurde in Utopia... ~ Utopia Gekte

10/15/2015

Wat er vannacht gebeurde in Utopia...

Geen vlees maar vissticks.

Goedemorgen op deze wederom koude vroege ochtend. Het is donderdag 15 oktober, oftewel de 653e dag van het Utopia experiment. Gisteren was het eerlijk gezegd geen drollie aan om de hele dag naar de livestreams te staren, dus dat heb ik dan ook niet gedaan. :-) Hopelijk brengt deze nieuwe dag meer avonturen met zich mee. Anders kunnen we net zo goed naar een urenlange video van een open haard gaan staren, waar nog meer beweging in zit. Dat heb ik niet echt gezegd. We gaan snel door met wat er gisteravond allemaal is gebeurd in huize Utopia. Dat is helaas niet veel bijzonders anders hadden we er al over geschreven. En wat er wel is gebeurd is het omschrijven niet eens waard. Het komt er op neer dat je voor de verandering helemaal niks gemist hebt. Misschien ook een keertje fijn?
Er was wel een kleine discussie tussen Ivan en Nicole over de kip, maar als we dat gesprek hier nog eens gaan herhalen... Dan staat Nicole er niet zo goed op... Het is bijna te hilarisch voor woorden. Enfin, Nicole doet het zichzelf aan. Hier een kleine samenvatting die we ergens op het wereldwijde web hebben gevonden en eigenlijk alles zegt wat er over te zeggen valt:

Een gehaktbal uit de supermarkt eten kan wel, maar een kip slachten niet. Het gaat erom dat ze er niet bij kan zijn als het geslacht wordt, ook al is ze er niet bij. Het gaat om het idee. Je bent tenslotte dan zoals de administrator van de holocaust. Maar, omdat ze uit een worsten- en spekstreek komt is er tijd nodig om tot dit besef te komen. Het is niet alles of niets, het is wel beter om je eigen vee te slachten. Nicole werkt ook niet mee aan de bio-industrie, maar ze heeft wel in een slagerij gewerkt. Alleen werden daar geen dieren geslacht, de varkens kwamen half binnen. Kortom, enerzijds nee, maar anderzijds ook nee, maar het zit er niet tussenin, want dat is hypocriet. Thuis eet ze sowieso eigenlijk nooit vlees want dat is veel te duur. Dan eet ze liever vier dagen tosti's, vissticks en pannenkoeken. Uiteindelijk kiest ze er voor om dan maar hypocriet te zijn en is de discussie klaar. Nicole en Ivan knuffelen elkaar op bed en Nicole weet het gesprek te draaien naar hele andere dingen. Ze vraagt zich af wat er in Ivan om gaat wanneer hij een woedeaanval krijgt. En later laat ze weten de hele dag al last te hebben van hartkloppingen en dat ze iets moet gaan slopen. Het bed waar ze in ligt is ook 'niet te doen' trouwens.

Verder was er nog een dingetje met waar Ivan en Nicole willen slapen. Sowieso niet op de vide want daar is het te warm volgens Nicole. En een 30 centimeter matrasje moet ze ook niks van weten. Wat Bjorn betreft moeten ze gewoon het 2-persoons bed van Naomi afpakken. ''Er zit niks van haar bij'', zegt hij over het bed dat Naomi mee naar huis wilt nemen omdat ze het van Giorgio zou hebben gekregen. Uiteindelijk gaan ze toch het cordwood huisje maar in. Het liefst zouden ze daar willen wonen.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.