Stefanie: ''Er wordt vooral meer gerookt''. ~ Utopia Gekte

10/02/2015

Stefanie: ''Er wordt vooral meer gerookt''.

Het basisloon.

Het basisloon is ingevoerd in Utopia, vooral dankzij de inzet van Ivan, en hij vraagt zich af of het inmiddels al een verschil heeft gemaakt. Hij staat met Stefanie in de stal dus zij mag die vraag beantwoorden. ''Rolf heeft nieuwe schoenen gekocht spontaan. Euuh... Wat hebben mensen nog meer. Er wordt meer gerookt naar mijn mening door iedereen. En je hebt Bjorn die sigaretten koopt om andere mensen zijn klusjes te laten doen'', vertelt Stefanie lachend. En Ivan? ''Ik zie nog niet zo heel veel. Ik weet niet wat er gaat gebeuren, ik ben benieuwd naar wat het gaat brengen. Ik heb ambities. Maar... Ik ga binnenkort even investeren in de tuin. En de maand daarop wil ik een leuke groepsactiviteit of workshop organiseren.

''Denk je dat meer mensen meer voor de groep zullen doen'', vraagt Stefanie zich af. Ivan weet het niet. Hij voelt zelf wel die behoefte alleen niet iedereen hoeft die behoefte te hebben wat hem betreft. ''Ze hebben allemaal andere ambities. De vraag is wat het met het grote plaatje doet. De een zal in zichzelf investeren, de ander in de groep en de ander zal er niks mee doen. Ik ben benieuwd naar het totaalplaatje. Het schijnt allemaal goed te zijn en op een positieve wijze te werken. Mensen schijnen creatiever te worden, economisch beter te worden, socialer te worden. Dat zijn allemaal dingen die....'' Ivan maakt zijn zin niet af want Benjamin komt het weiland op wandelen. Het gesprek komt daarmee helaas tot een abrupt einde. Op de andere stream gebeurt ook niks bijzonders want daar zien we Wim in stilte achter de laptop zitten. Eenmaal terug bij het weiland merkt Stefanie op dat shetlander Sasha iets aan haar been heeft. Althans, dat vermoeden heeft ze. Samen met Ivan kijken ze er naar alleen Sasha heeft daar nu weinig zin in. Stefanie besluit om het over een uurtje weer te proberen met Ivan.

Sluit je ook aan bij het grootste Utopia forum van het hele universum en reageer mee of lees meningen van andere Utopia fans.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.