Rowena weer in tranen ~ Utopia Gekte

10/01/2015

Rowena weer in tranen

Ivan en Nicole troosten haar

Om tien voor vier zien we Rowena opeens huilend in het kantoor zitten. Ivan zit naast haar en is al met haar in gesprek als ook Nicole aan komt lopen. Nicole vraagt wat er aan de hand is waarna Rowena begint uit te leggen waar ze mee zit. Ze probeert haar draai te vinden, maar als ze dan onzeker raakt dan voelt ze zich nerveus zo van ''kan ik het wel''? Rowena heeft normaal altijd iemand achter zich die ze dan kan bellen. Die persoon geeft haar dan bevestiging. En die bevestiging zoekt ze nu gewoon. Ze weet ook eigenlijk niet of dat het is. ''Het is heel vreemd in ieder geval''. Rowena laat weten dat ze voor de rest wel gewoon heel vrolijk is en dat ze het fijn vind om in Utopia te zijn. Ze wil ook niet dat het overkomt alsof ze het niet leuk vind want ze vind het echt vet om hier te zijn. ''Misschien is het puur onzekerheid, ik weet het niet''. Nicole zegt dat het misschien gewoon alles bij elkaar is. Maar volgens Rowena gaat het voor de rest prima met haar. Rowena wil ook echt niet naar huis. Ze wil hier haar ding doen. Ze is ook van het doen en wil laten zien dat ze wat waard is. Dat ze wat kan. En in een positie zitten dat ze het niet kan uiten is dan lastig.

Nicole raad het Rowena aan om met kleine projectjes te beginnen, projectjes die ze ook af kan maken. Volgens Nicole moet Rowena gewoon nog aarden en dat is logisch. Daar heeft iedereen in Utopia de eerste maanden last van. Rowena laat weten dat ze binnen kwam met volle energie en dat heeft ze nu nog steeds. Ze is het alleen rustig aan gaan doen zoals iedereen adviseerde. ''Je hoeft niet te hard van stapel te lopen''. Maar nu voelt ze opeens wel weer een grote druk. Ze zat namelijk net buiten met onder andere Mark en die benadrukten dat ze nu al weken niks doet. ''Doe iets weet je wel, zeiden ze''. Nicole laat weten dat de meesten in Utopia beginnen met schoonmaken. De eerste maanden help je alleen maar omdat je nog niet weet hoe het in Utopia werkt en welke mensen je waar voor nodig hebt. ''Eerst aarden en weten aan welke mensen je wat hebt. Ga eerst genieten, leer mensen kennen''. Rowena zegt dat ze zich soms ook heel vreemd voelt. Een gevoel waar ze de vinger niet op kan leggen. ''Heel vreemd''. Volgens Nicole heet dat ''onbestemdheid''. Rowena zegt het ook heel spannend te vinden om straks op te gaan treden. Maar Ivan verzekerd haar ervan dat dat wel goed gaat komen. Rowena is ook bang dat ze haar kansen mist waarna Nicole laat weten dat dingen in Utopia soms ook heel anders lopen. ''En om dan nog bij je doelen te blijven is heel moeilijk''. Ivan zegt dat Rowena de druk niet te hoog moet zetten voor zichzelf. Zo adviseert Nicole Rowena om liedjes te gaan schrijven met de bewoners hier. ''Je moet niet alles tegelijk willen''.

Rowena is ook nog aan het zoeken naar iets. Maar volgens Nicole moet ze zich eerst comfortabel gaan voelen. Dat het voelt als haar eigen plekje. ''En schrijf erover'', adviseert Ivan. ''Dat heb ik gedaan'', laat Rowena weten. Volgens Ivan kan Rowena het ook gewoon en heeft ze geen bevestiging nodig. Ze moet alleen haar nieuwe wereld leren kennen. Ivan wijst Rowena er op dat Isabella ook pas na zes maanden is ontdekt. Zij wist ook eerst niet wat ze moest doen. Ze had geen doelen of passie. ''Je moet je eerst lekker voelen en met je ding bezig zijn'', vult Nicole aan. ''En wat denk je dat Mark de eerste maanden heeft gedaan? Die was koning van de middagdutjes'', laat Nicole weten. Rowena trok zich namelijk iets aan van wat Mark zei, maar dat hoeft helemaal niet dus.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.