Rolf staart naar de poort terwijl hij teksten zingt als ''i'm coming home'' ~ Utopia Gekte

10/07/2015

Rolf staart naar de poort terwijl hij teksten zingt als ''i'm coming home''

''En dan is die poort wel heel dichtbij''

De afgelopen avond begon heel gezellig en rustig met een muziek playlist van Nicole waar de bewoners met zijn allen naar zaten te luisteren. Al snel werden ze onderbroken door een telefoontje voor Mark met slecht nieuws over de ''gecancelde'' biggetjes. Daarna barstte Cees in tranen uit. Vervolgens barstte ook Stefanie in tranen uit. En nu is het Rolf die weer naar de poort staat te staren alsof hij er elk moment uit kan lopen. Een drukke en onrustige avond dus uiteindelijk. Laten we maar eens wat meer schrijven over dat laatstgenoemde. Rolf stond eerder deze middag na de stemming ook al naar de poort te staren en aan de poort te rammelen. Ook nu staat hij weer naar de poort te staren. In eerste instantie in stilte, maar naderhand begint hij liedjes te zingen zoals ''I'm coming home. Tell the world i'm coming home''. Liedje na liedje horen we voorbij komen. Elk met een tekst waarmee Rolf een boodschap duidelijk lijkt te willen maken. Teksten als ''Ik kan het niet, ik kan het niet, ik kan het niet alleen'' en ''Ik kan nergens heen maar in het zuiden/Warmond wacht een vrouw nog steeds op mij alleen... met een hondje en die heet Milan''.

Wim stapt uiteindelijk op Rolf af. Iets wat hij net al aankondigde in het gesprek met Stefanie. Rolf laat weten 24 stemmen uit de groep te hebben en dat zijn er toch wel heel veel. Als Rolf een rekensommetje maakt kan hij het zien als dat het merendeel hem gewoon drie stemmen heeft gegeven. ''Die komt wel even aan. Ik zeg niet dat het pijn doet, maar het is wel een reality kick in. En dan is die poort wel heel dichtbij'', laat Rolf weten. Morgen komen er twee mensen binnen die ook zien dat Rolf zoveel stemmen heeft gehad. Plus een publieksstem en die publieksstem is niet niks. ''En dat is er nog maar één''. Als het publiek meer stemmen aan één persoon kon geven had Rolf er misschien wel twee gekregen naar eigen zeggen. Rolf merkt dat hij tijd voor zichzelf nodig heeft. Hij kan geen motivatie opbrengen om mee te draaien in de groep. Er volgt een streamlock ;) Als we weer beeld hebben horen we Rolf zeggen dat hij zich kapot schaamt. Hij schaamt zich er kapot voor dat hij dit allemaal terug hoort van vijftien mensen. Hij hoort dit namelijk al jaren. Dit speelt al langer bij hem.

En als hij maandag hier de poort uit loopt krijgt hij waarschijnlijk een shit load aan shit over zich heen van ''hahaha we hebben gelijk'', maar er zullen volgens Rolf ook mensen zijn die trots op hem zijn. Wim wil dat Rolf hem in ieder geval één ding beloofd. ''Ga me één ding beloven vriend. Ga niet zelf die poort uitlopen. Daar heb ik ook een mening over. Dat is weglopen voor je problemen. Het oordeel niet afwachten is weglopen voor je problemen''. Het zou ook niet eerlijk zijn want de nieuwe die binnenkomt moet keuze hebben uit drie. Rolf laat weten dat het voor hem ook zou overkomen als falen. ''Dan erken je zelf je zwakte. Jij weet je zwakte'', laat Wim weten. ''Mijn zwakte moet ook mijn sterkte zijn voor mezelf'', laat Rolf weten. Wim snapt dat Rolf zich ruk voelt. Rolf heeft één van de hoogste stemmen maar het is ook niet alleen dat. ''Ik heb ook een meisje thuis zitten die ik onwijs mis'', laat Rolf weten. Wim heeft daar geen medelijden mee, dat wist Rolf van tevoren namelijk ook al, ''Ken je dat nummer van de dijk. Je weet pas wat je mist, als ze er niet is''. Rolf is er hier pas achter gekomen hoeveel hij van dat meisje houd. Wetende dat hij dat thuis heeft zitten maakt het gemis voor hem veel groter. ''Daarmee omgaan is heel moeilijk''. Rolf zegt dat hij er ook even over na heeft gedacht dat hij maandag misschien wel gewoon blijft. ''Ik werd misselijk'', laat hij weten. Maar hij wil niet per se naar huis. Wim denkt ook niet dat Rolf naar huis gaat en Rolf is het daarmee eens. Rolf denkt namelijk dat Cees naar huis gaat.

Wim adviseert Rolf om niet de hele tijd bij de poort te gaan staan. Rolf zegt dat hij er goed na kan denken, maar volgens Wim moet hij dan maar bij de obstakels gaan staan of gaan zitten. De hele tijd naar de poort staan staren geeft ook geen goed signaal af. Wim adviseert Rolf om zijn gevoelens op te schrijven of zijn tekortkomingen. Rolf weet wat zijn tekortkomingen zijn en nu is het ook nog eens gezegd. Rolf is wel blij dat Wim even naar hem toe kwam. Zelf zal hij namelijk niet snel naar iemand toe stappen. ''Thanks'', laat hij weten. Rolf beseft zich dat hij meer met mensen moet gaan babbelen. Dan merken ze zijn gevoelens en hebben ze misschien meer begrip voor hem.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.