Rob VS Cees: ''Wat zit je nou chique te doen'' ~ Utopia Gekte

10/06/2015

Rob VS Cees: ''Wat zit je nou chique te doen''

Cees is nu de klootzak

Cees gaat op aanraden van Rowena dan toch maar even een sigaretje doen. ''Cees lach even een beetje'', krijgt hij te horen als hij bij het rokersbankje aan komt lopen. ''Wat een vrolijkheid straal je uit'', vult Stefanie aan. ''Word je echt vrolijk van als je zoiets overkomt'', laat Cees weten. Rob wil weten wat Cees daarmee bedoeld. ''Vraag jij je dat af? Dat verbaasd me'', reageert Cees. In stilte roken ze een sigaretje. Zodra het sigaretje op is laat Rob weten wel benieuwd te zijn naar wat Cees nou bedoelde. ''Laat maar'', Cees wil het er niet over hebben. Maar niet veel later laat Cees toch weten wat er is. ''Wat Ivan net deed slaat toch nergens op''. Waarna Rob aangeeft dat hij Cees zijn tactische stem ook niet snapte. Het was helemaal niet eens tactisch. Hij bereikte er niks mee. Al snel loopt het gesprekje uit de hand en vliegen de verwijten om de oren. ''Het is een spel rot op. Je loopt niet voor niks te turven gister. Daar heb jij ook aan meegewerkt'', aldus Cees tegen Stefanie en Rob. Als Rob het gesprek met Gina niet aan was gegaan had het volgens Cees heel anders kunnen lopen. Doordat Rob het gesprek met Gina, Mark en Stefanie aangegaan is hebben ze besloten terug te gaan naar hun oude stemmen. Anders had Rob helemaal niet op Cees gestemd.

Rob benadrukt dat dat van Ivan geen persoonlijke aanval naar Cees is geweest. Ivan heeft Mark ook stemmen gegeven vanwege het tactische spelletje. En Rob is zelf helemaal niet met tactisch bezig geweest. Mark en Gina zijn er mee begonnen en Rob gaat Stefanie niet laten naaien. ''Dat doen we dan wel met anderen'', laat Cees weten. Rob en Cees praten nog even verder. Wat ze precies zeiden waardoor het uit de hand loopt weten we helaas niet meer, maar Rob laat weten er niet van gediend te zijn hoe Cees doet. En dat mag Rob niet zeggen van Cees. ''Kijk hoe je praat, wie ben je wel niet om dat te zeggen. Je meet je wat aan. Hoe durf je zo te praten. We zitten in een spel'', aldus Cees. Rob ziet het niet als spel. ''Daarom ben je aan het schaken met je vriendin'', roept Cees gefrustreerd. ''Hun zijn er mee begonnen'', laat Rob weten. Doelend op Gina en Mark. ''Zij zijn er mee begonnen'', verbeterd Cees op betweterige toon. ''Wat zit je nou chique te doen'', vraagt Rob zich af. ''Misschien heb je er wat aan'', laat Cees weten.

Cees besluit Stefanie er ook nog maar even aan te herinneren hoe het de vorige stemming gegaan is. Cees hoopt niet dat Stefanie het vergeten is dat hij de vorige stemming niet meerdere stemmen op Stefanie heeft gedaan. Dat wilde hij toen wel. Toen heeft Ivan Cees overgehaald om dat niet te doen, maar Cees beseft zich al snel dat het oude koeien zijn en het ging over nu. Wat Cees pijn doet is dat Ivan tegen hem tekeer ging. Het beïnvloed iedereen. Cees is nu de klootzak terwijl hij gewoon argumenten had. Volgens Rob ziet Cees het nu teveel als een spel. ''Jij probeert je Utopia te maken naar hoe jij vind dat het moet gaan. Dat is de reden waarom je op de bank zit. Dit soort dingen. Dan sta je zover buiten mijn visie van hoe ik vind dat het hier moet gaan. Laten we met zijn allen geen druppel drinken en het huis schoon houden. Dat jij een hekel hebt aan alcohol betekent niet dat de hele wereld zich moet aanpassen. Het is niet aan jou'', laat Rob weten. ''Dat mag jij vinden'', reageert Cees. ''Dat je een feestje een incident vind dat is zo niet mijn Utopia. Jezus man het leven moet ook gevierd worden'', vind Rob. Daarna schakelt de regie over naar Gina die in de Gym aan het sporten is waardoor we het gesprek tussen Cees en Rob niet meer kunnen volgen.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.