''Pa wat doe je nou, dat ben je helemaal niet'' ~ Utopia Gekte

10/05/2015

''Pa wat doe je nou, dat ben je helemaal niet''

''Lekker lullen met iedereen, maar verder doet hij ook niks''

Cees heeft vanmiddag een gesprek met Rob gehad waarin Rob liet weten zijn oude stemmen aan te houden. Hij gaat dus toch een stem aan Cees geven. Cees zit daar blijkbaar erg mee en uit zijn frustraties op het rokersbankje aan Benjamin. Cees vertelt dat het hem heel erg tegenvalt dat Rob niet op hem zou gaan stemmen en nu dus wel op hem gaat. ''Omdat hij vind dat ik niet altijd mee doe met party's''. Iets wat niet helemaal klopt. Rob gaat niet alleen op Cees stemmen omdat hij niet altijd mee doet met party's, maar omdat Rob vindt dat Cees het verst buiten de groep staat. En dat heeft vast niet alleen met de party's te maken. Cees laat weten dat hij zich niet happy voelt bij feestjes. Cees zuipt niet en vergelijkt het met een gezin. Papa en mama trekken zich terug terwijl de kinderen bijvoorbeeld nog een spelletje aan het doen zijn. Natuurlijk is Cees geen party beest, hij is geen 20 meer. ''Vind je het gek''. Cees vindt dat hij al gek genoeg heeft gedaan met een petje op zijn kop. Hij heeft toen gewoon mee gedaan maar geloof nou maar niet dat dat zijn ding was. Cees realiseert dat er mensen thuis zitten die denken ''pa wat doe je nou, dat je ben helemaal niet''.

Cees vind het jammer van Rob want van de week zei hij nog ''ik doe het niet''. Cees zou Rob ook makkelijk een stem kunnen geven want wat is zijn rol hier nou eigenlijk. ''De psycholoog van de groep. Lekker lullen met iedereen, maar verder doet hij ook niks''. Rob doet zijn taak van het rooster maar verder zal hij nooit iets uit zichzelf doen. Cees kan dus ook een stem op Rob geven. En als Cees dit hoort weet hij al genoeg. Rob en Nicole gaan op hem stemmen en Rolf wil vol op hem. ''Dat zijn er al vijf. Dan zit ik dus weer op de bank met vijf stemmen. Gegarandeerd''.  Benjamin denkt dat Cees dan inderdaad wel op de bank zit. ''En dan hangt het af van wat het publiek doet. Dat zouden er dan zes kunnen zijn, maar hoeveel je er hebt maakt dan in feite ook niet uit'', laat Cees weten. Benjamin vraagt zich af of Cees zijn stemmen laat beïnvloeden door wie op hem stemt. ''Als het onderbouwt is door voor mij aanvaardbare redenen en hij heeft een punt, dan kan ik het snappen''. Maar deze omschrijving vind Cees... ''Je doet niet altijd mee, ja he he''. Cees vind dat Rob zich dan ook moet kunnen verplaatsen in Cees. Cees stoeit nu met zijn stemmen.

En dan zitten ze ook nog met Gina. Cees heeft haar de afgelopen maanden nauwelijks gezien en gehoord. ''Terug getrokken, stil, misschien worstelend met dingen. Die zie je opeens weer op tijd uit bed komen. Gek doen. Contact met de groep zoeken, een feestje organiseren''. Benjamin is er wel al uit. Hij geeft twee stemmen aan Rolf en één stem aan Gina. Cees zegt ook in die richting te denken. Hij heeft het Gina gevraagd en toen zei ze dat ze het nog steeds niet wist. Cees kan dat zich niet voorstellen. Hij heeft ook gevraagd ''je weet vast wel wie niet'', en dat wist ze meteen te noemen. ''We zien het morgen. Morgen weten we het Cees'', aldus Benjamin terwijl hij opstaat en wegloopt. Tijd voor hem om aardappels te gaan schillen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.