Rolf ook in gesprek met Armanda ~ Utopia Gekte

10/12/2015

Rolf ook in gesprek met Armanda

Take it or leave it.

Armanda is nog snel gesprekken aan het voeren met alle drie de genomineerden. Cees was net al aan de beurt en Rolf is de volgende die Armanda even apart neemt. Om twaalf uur zien we ze samen in het Cordwood zitten. ''Wat zijn je plannen?'', begint Armanda het gesprek. Rolf vertelt dat hij nog heel veel met zichzelf bezig is. Als hij blijft wil hij dat ook naar de groep communiceren. Als hij blijft wil hij iets doen met zingen en horeca, maar de prioriteit ligt bij hem zelf. Armanda is benieuwd of Rolf de hulp van de groep zou vragen. Ivan en Rob zouden hem wel kunnen helpen, daar krijgt hij de meeste ruggen spraak van. Het is iets van Rolf zelf, maar wanneer het nodig is kan hij op hun terug vallen. Armanda is benieuwd of Rolf het moeilijk vind om om hulp te vragen. ''Nee'', maar Rolf zou wel pas op het allerlaatste moment om hulp vragen en zelfs dan zou hij er nog lang over nadenken. Er volgt een streamlock.

Als we weer beeld hebben gaat het over vroeger. Vroeger zijn er dingen gebeurd, maar daar wil Rolf het niet over hebben. De bewoners weten volgens hem ook wel dat hij ergens mee zit, maar daar gaat hij verder niet op in ''sorry''. Volgens Armanda is Rolf wel een goeie gast. ''Vind je van jezelf dat je een goeie gast bent?''. Rolf weet dat hij zijn hart op de goede plaats heeft, maar hij mag zich wel relaxter en doordachter opstellen. Rolf heeft normaal veel ideeën en veel gedachtes, maar is hier tot rust gekomen. Armanda is benieuwd of Rolf dat meeneemt als hij Utopia uit gaat. Rolf zegt dat als hij Utopia uitgaat dat hij dan de twee mooiste maanden heeft meegemaakt. Zonder Utopia zou hij namelijk nooit zo dicht bij zichzelf gekomen zijn. Utopia heeft zijn leven veranderd. Door zichzelf zo kwetsbaar en kritische op te stellen naar zichzelf heeft het hem wel veranderd. Het is nu alleen wel belangrijk dat hij er iets mee gaat doen. Hij moet er mee om leren gaan. Armanda wil weten of Rolf nog langer zou willen blijven om de kijker een beter beeld van zichzelf te geven. Maar voor Rolf zou dat geen reden zijn om te moeten blijven. Het is en blijft een tv programma. De kijker heeft toch wel een mening. Rolf kan wel gaan forceren de kijker te overtuigen dat hij anders is, ''maar blijf je dan wel bij jezelf''. Rolf is wie hij is en zo heeft hij zich hier altijd voorgedaan. ''Ik ben wie ik ben, take it or leave it''. Rolf vind Utopia heel mooi, maar het is ook heel zwaar.

Armanda is benieuwd wat voor hem het zwaarste moment was. Voor Rolf waren dat er twee. Het klinkt ook heel gek want zijn zwaarste moment zou voor hem juist het mooiste moment moeten zijn. Het was namelijk de zondag middag dat Rolf te horen kreeg dat hij mocht blijven in plaats van Roelie. ''Het zware eraan was dat het in één keer zo definitief was''. Het tweede moment dat voor Rolf heel zwaar was was toen hij zijn familie bezoek had ingepland. De dagen daar naar toe. ''Wat gaan ze zeggen, wat gaan ze vinden. Hoe hebben ze het buiten. Hun zien mij wel, ik zie hun niet. Dat is ook heel zwaar. De waardering die je hebt word steeds sterker naar wat je buiten hebt. Dat is zo mooi''. Armanda vraagt of Rolf bang was dat zijn familie negatief zou zijn. ''Bang niet, maar ik heb natuurlijk. Ik weet niet wat er werd uitgezonden. Wat ze zien, wat ze bekijken. Streamen ze en komen ze in een vervelend moment binnen, hebben ze de voorgaande gesprekken niet meegekregen''. Rolf is iemand die dan gaat malen. Rolf is een heel onzeker iemand. ''Hoe uit zich dat?'', vraagt Armanda nieuwsgierig. Rolf vertelt dat hij zich dan juist anders op gaat stellen. Geforceerd zelfverzekerd overkomen. Volgens Armanda is dat wel lastig als je een masker op moet houden. Rolf zegt dat hij er hier achtergekomen is. Hij heeft de eerste stappen al gezet en is heel trots op zichzelf. ''Dat mag je ook wel zijn'', laat Armanda weten.

Armanda vraagt of Rolf deze twee maanden heeft ervaren als een lange tijd of dat het juist snel voorbij is gegaan. Voor Rolf is het lang geweest in de zin van het gemis naar zijn meisje zijn vrienden en familie, maar het is ook heel snel gegaan wat betreft de ervaringen. De dagen en de 24 uur zijn eigenlijk nog nooit zo snel gegaan. ''De dag vliegt voorbij omdat je zoveel dingen meemaakt''. Armanda wil weten wat het leukste is dat Rolf hier mee heeft gemaakt. ''Dat zijn er veel''. Zijn bezoek vond hij geweldig. Dat had hij toen echt hard nodig. Wat Rolf verder ook heel gaaf vond was de debat avond met Prem. Dat vond hij echt geweldig. ''Zo kicken''. En de overweldigende dingen waren de twee markten. ''Dat is zo raar, maar ook heel gaaf. Mensen die hier komen komen niet voor de markt, maar voor ons als Utopianen. Dat is heel mooi. Mensen die met feedback komen zeggen dat je het goed doet, dat is heel mooi''. Politiek is ook iets wat Rolf heel interessant vind. Buiten vond hij dat al interessant. Ook dit gesprek komt weer tot een einde en Rolf laat weten dat hij heel benieuwd is.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.