Nicole's muziek avond ~ Utopia Gekte

10/07/2015

Nicole's muziek avond

Met zijn allen muziek luisteren

We gaan nog even terug naar eerder deze avond. Vanwege een aantal belangrijkere gebeurtenissen waar we eerst over moesten bloggen hebben we hier nu pas tijd voor. Eerder deze avond gingen de bewoners weer ''centraal'' voor een muziek avond. Een poosje geleden was Benjamin de eerste die een muziek avond opende waarin hij muziek nummers liet horen die voor hem een bepaalde betekenis hadden. Op dat moment hebben wij het niet kunnen volgen, maar vandaag was Nicole aan de beurt en hebben we wel geïnteresseerd meegeluisterd. Ook via iemand's favoriete muziek kan je iemand namelijk beter leren kennen. Wat is het verhaal erachter. Waarom vind iemand nou precies dat liedje mooi. Is het de melodie, de stem, of toch de tekst van het nummer. Vanavond was het Nicole die haar playlist ter gehore bracht aan de groep. Van de eerste twee nummers hebben we helaas gemist wat de nummers voor Nicole betekenden. Het eerste nummer wat Nicole draaide was Why van Annie Lennox. Het tweede nummer dat Nicole draaide was Teardrop van Massive attack.

Daarna ging Nicole door naar een liedje waar ze super vrolijk van word. Van een band die Feist heet. Nicole noemt het feest. Deze band maakt volgens Nicole veel ''feel good'' liedjes. ''Als je je sip voelt moet je hier naar luisteren, dat helpt'', laat Nicole weten. Vervolgens klinkt het nummer 1234 van Feist door de loods. Nicole begint vrolijk mee te swingen en te zwaaien zoals je kan zien op het gifje onderaan deze blog. Nicole wordt er dus inderdaad super vrolijk van. Als dit nummer afgelopen is is het tijd voor het volgende liedje. Een deprimerend liedje volgens Nicole. Het liedje Just breathe van Pearl Jamn. Zodra Nicole het nummer aan wil zetten merkt ze op dat de batterij leeg is. Ze gaat snel een verlengsnoer en de oplader erbij pakken zodat ze toch naar het nummer kunnen luisteren. Als dat gelukt is en het nummer afgelopen is is het tijd voor sorry van Kyteman. ''Om in de sentimentele shit te blijven'', laat ze weten. De eerste keer dat ze dit nummer hoorde heeft ze meteen het hele album gedownload. Ze hoopt deze persoon ook nog een keer in het echt te zien. 

Ook dat liedje komt natuurlijk weer tot zijn eind. Tijd voor een liedje waar Nicole heel erg veel mee heeft. Het doet haar denken aan het leven wat ze hiervoor heeft gehad. Iets wat ze samen met iemand deelt. Dat vind ze iets prachtigs. Het is een super vrolijk liedje. ''Blijft fantastisch'', laat ze weten. Hey yah van Outkast. Daarna is het tijd voor een nummer van een getrouwd stel. Ook dit lied vind Nicole fantastisch. Het liedje Little bird van Angus en Julia Stone. Dit liedje vind ze het mooiste en gebruikt ze thuis als wekker. Ook zit er een fantastisch trompet solo in waar Nicole erg enthousiast over is. Na dit rustige nummer is het tijd voor wat Rock. Iets wat mensen wel van haar verwachten en een nummer waar ze veel mee heeft. Als Nicole dit nummer hoort moet ze aan haar uitzending denken en dan niet zo zeer de slechte dingen, maar de mooie dingen die het met zich mee heeft gebracht. En dat ondanks dat het niet echt een vrolijk liedje is. Metallica met The day that never comes.

De dame die het volgende nummer zingt vind Nicole echt een fantastische zangeres. ''Als je haar ziet zingen kan je niet anders dan dat je je huid een beetje voelt opkruipen''. Nicole vindt haar echt fantastisch en laat weten dat dit een nummer is dat de zangeres live heeft gezongen. Muzikaal vind Nicole het nummer heel erg mooi, maar ook haar stem. In het nummer Plain gold ring van Kimbra vind Nicole vooral de opbouw heel mooi. Daarna gaat ze over naar een nummer die ik zelf ook heel erg mooi vind. Nicole legt uit dat het van een nog heel jonge Australische man is. ''Een fantastische zanger''. Nicole vertelt dat hij ooit op straat begonnen is met een gitaartje. Het liedje Brother van Matt Corby. Nicole vind dit liedje ''zo mooi, zo mooi. Ja Matt Corby is fantastisch'', laat ze nog snel weten voor ze het nummer in start. Als dit nummer ook weer afgelopen is gaat ze snel door naar het volgende nummer. Angel eyes van Intwine. Iemand heeft ooit tegen Nicole gezegd dat dit liedje voor haar geschreven is omdat ze engel ogen heeft. ''Dit nummer heb ik wel echt wat mee''. Nicole moet ook zeggen dat ze het een fantastische band vind. Een band die vreselijk ondergewaardeerd word omdat de zanger meegedaan heeft met Idols. Nicole vind het nummer helemaal fantastisch.

Ook luistert Nicole als ze thuis zit graag naar film muziek. Ondanks dat er in het liedje niet gezongen word zit er wel veel emotie in de muziek. ''Zeker als je de film erbij hebt gezien en terug kan gaan naar een moment''. Van de week hadden ze het over Intouchables. Deze film heeft een prachtige soundtrack die Nicole graag wil laten horen. Fly van Ludovico Einaudi. Het volgende liedje is ook van een film. Eén van Nicole's favorieten. Nicole houd van Film huis films. Voor sommige is dit echt een favoriet en voor Nicole dus ook. ''Amelie''. Eigenlijk is het helemaal geen sippe film volgens Nicole. Het is meer een ''feel good'' movie. Dit is volgens Nicole één van de vrolijkste liedjes van de film en heel herkenbaar. Nicole vind het prachtig. Yann Tiersen met Comptine d'un autre été. Het volgende nummer draait Nicole wel vaker. Ze heeft ontzettend veel herinneringen bij dat nummer. Zowel op het schip waarop ze gezeten heeft als met haar vrienden. Het is een nummer die ze flink hard en luid draaien. ''Gewoon fantastisch''. Awolnation met Sail.

Nicole sluit af met het nummer Joker and the thief van Wolfmother. ''Dit nummer is echt mijn vriendenclub'', legt Nicole uit. Dit nummer draaien ze standaard om twee over twaalf als ze nieuwjaar vieren. ''Hoe we er op komen geen idee. Je moet er van houden. Ik vind het fantastisch'', legt Nicole uit. Ook meld ze dat het de soundtrack is van Jackass.

Tip: Als je op de blauwgekleurde teksten klikt kom je direct bij het nummer terecht.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.