Marianne in Utopia dankzij Utopianen en stichting ambulance wens ~ Utopia Gekte

10/29/2015

Marianne in Utopia dankzij Utopianen en stichting ambulance wens

De tweede wens

Alweer een poosje geleden zijn de Utopianen een samenwerking met Stichting ambulance wens aangegaan om wensen uit te laten komen op het Utopia terrein. Een tijdje terug ging de eerste wens al in vervulling. De wens van een dame om naar Utopia te gaan en Willeke Alberti te ontmoeten. Vandaag om 13:56 gaat er weer een wens in vervulling. Ivan, Benjamin en Cees ontvangen Marianne en de mensen van stichting ambulance bij de poort. Ze begroeten de dame en nemen haar mee de loods in. Marianne volgt Utopia al vanaf de eerste dag en nu is ze ineens hier. De dame laat weten dat ze al heel lang niet buiten is geweest, maar ze vind het nog het leukste om de Utopianen te zien. ''U straalt wel mevrouw'', laat Ivan weten. Binnen in de loods ontfermt Cees zich meteen om Marianne. Hij draait het bed om, vraagt of het bed misschien wat lager moet. ''Zit je zo leuk, moet die op de rem?''. Al snel komen ook alle andere Utopianen Marianne en de mensen van stichting ambulance wens begroeten. Marianne laat weten dat ze het spannend vind en ze is heel erg blij dat Utopia nog een jaar doorgaat. Ze kijkt het altijd, heeft niks anders te doen en kijkt ook de livestreams. Ze ligt de hele dag op bed, dit is het enigste wat ze heeft. ''Dan weten we waar we het voor doen'', laat Armanda weten die de dames al een heerlijke vers gebakken vanille-lavendel blondie heeft aangeboden.

Marianne vind het allemaal heerlijk om te zien. Het ziet er in het echt iets kleiner uit, maar wel heel leuk. Ze vind het wel ietwat apart dat ze hier heen kan aangezien ze het vanaf het begin al mee beleeft. Marianne vertelt dat ze COPD heeft. Maar dat ze een bacterie heeft opgelopen die aan haar longen is gaan vreten. Ze zou nieuwe longen krijgen, maar dat ging niet door omdat ze een te lage/te slechte long inhoud had. En dan heb je te weinig kans om te overleven. Later kreeg ze er ook nog een herseninfarct en reuma bij. Dat is allemaal niet niks. De artsen hebben al zo'n drie jaar tegen haar gezegd dat het haar laatste kerst kan zijn, maar ze leeft nog steeds. Ze heeft met haar verjaardag dan ook verjaardagskaarten naar de dokters gestuurd met de tekst ''gefeliciteerd met mijn verjaardag''. Marianne legt uit dat ze zich soms schuldig voelt over het feit dat ze nog steeds leeft. Ook vertelt ze hoe ze er mee om is gegaan. Eerst kon ze alleen maar boos zijn. Daarna kreeg ze verdriet en vervolgens komt de acceptatie. Thuis heeft ze ook zuurstof, maar soms zakt ze weg en komt dan even later gelukkig weer bij. Marianne vertelt dat ze nu ook haar stem nog kwijt raakt, maar ze heeft naar eigen zeggen niet te klagen. Er zijn altijd mensen die het zwaarder hebben. Ze vind dat ze een goed leven heeft gehad. 

Marianne is samen met haar dochter gekomen en die vertelt ook iets over zichzelf. Zij heeft een maagverkleining gehad en is nu 50 kilo lichter. Terwijl de Utopianen geïnteresseerd naar haar verhaal luisteren vertelt ze hoe dat allemaal gegaan is en dat ze nu zoiets heeft als het ''Dumping syndroom'' en dat ze last van galstenen heeft gehad. Ze vertelt dat zo'n 80% van de mensen die zo'n operatie hebben gehad last van galstenen krijgen. Als de dames binnen uitgepraat zijn zorgen onder andere Benjamin en Ivan ervoor dat Marianne nog een rondleiding krijgt. Ze bekijken de kapsalon, de slaapkamers, het Cordwood huis en nog veel meer. Bij de kas aangekomen pakt Ivan een kwarteltje uit het hok om te laten zien. Ook krijgt de dame nog wat verse eieren mee.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.