Liveblog: Utopia nominaties oktober. ~ Utopia Gekte

10/06/2015

Liveblog: Utopia nominaties oktober.

Wie zijn genomineerd?

Het is vandaag 6 oktober 2015 en dat kan maar één ding betekenen. Het is de dag van de Utopia nominaties! In dit liveblog gaan we zowel de voorpret als de gehele nominatieronde voor je vastleggen. Op die manier hoef je niks te missen als jij stiekem in de tijd van je baas onder je bureau van minuut tot minuut op de hoogte wordt gehouden van de stemming. Of gewoon thuis op de bank, dat kan natuurlijk ook. ;-) Nieuweling Veronicue, Armanda of Renske moet uiteindelijk één van de genomineerden naar huis sturen.

Dit bericht wordt tot na de nominaties aangevuld. Tot de nominaties beginnen zullen wij hier de laatste roddels en speculaties rondom de stemming met je delen. De verwachting is dat de nominaties rond het middaguur beginnen. Klets je tot die tijd alvast gezellig mee in de reacties? Een accountje aanmaken is zo gepiept en je mening is van harte welkom!

- Begin liveblog -

09:00. Ook deze ochtend zijn er weer volop speculaties, smeekbodes en gesprekken over de stemmen.

09: 53. Alle bewoners zijn al een tijdje bezig met zichzelf zo mooi mogelijk maken voor de televisie. Op nominatiedagen halen bewoners altijd alles uit de kast om goed voor de dag te komen. Ook halen ze letterlijk en figuurlijk alles uit zichzelf. Zo zien we Benjamin gezellig puistjes uitknijpen voor de spiegel.

10:08. Bjorn en Ivan zitten beide achter een laptop. Een beetje ongemakkelijk en onzeker start Bjorn een gesprekje over de stemming. Hij vraagt of Ivan er al uit en is dat is zo. ''Drie stemmen op Bjorn'', vraagt Bjorn zelf. Nee, dat niet. Maar volgens Ivan gaat het wel heel spannend worden.

10:29. ''Hoe laat begint dat hele circus'', vraagt Rowena zich af. Stefanie weet te vertellen dat het om 12:00 begint waarop Bas zich afvraagt waarom 'iedereen' zo vroeg wakker is.

10:36. Bas denkt dat er vier mensen op de bank terecht komen. Stefanie denkt zelfs vijf. Gabriëlle is helemaal in shock.

11:00. Mark: ''Deze stemming zegt zoveel over mensen. De volgende stemming gaat echt een slachting worden. Ik ga open kaart spelen. Let the games begin''.

11:30. Als het goed is gaan de inwoners over een half uur beginnen met nomineren. De spanning neemt langzaam toe!

- Begin nominaties -

11:51. De nominaties gaan bijna beginnen. Zo goed als iedereen zit klaar op de banken. Naomi vraagt zich af of Giorgio ook kijkt.

11:54. Iedereen pakt even een momentje om te communiceren met het thuisfront. Rowena roept dat ze van haar moeder houdt en Naomi vertelt haar moeder dat ze iets uit gaat leggen in een brief. Ook moet iedereen een accuwissel doen dus het lijkt er op dat ze echt om 12:00 gaan beginnen met de nominaties.

12:02. Bjorn mag de publieksstemmen halen van de zenderkamer. Die zitten zoals altijd in een grote envelop. Nog even wachten en we gaan los...

12:06. Bjorn: ''Welkom bij de 5e stemming en de één na laatste stemming. Volgende maand hebben we er nog een en daarna is het klaar. Rolf en Rowena maken dit voor het eerst mee. Voor iedereen ga ik nog even uitleggen hoe er gestemd gaat worden. Je kan 3 stemmen op 1 persoon geven of ze verdelen en vertellen waarom. De publieksstemmen komen als laatste. Heel veel succes''

12:07. Gabriëlle geeft direct haar drie stemmen aan Rolf omdat ze diepgang mist en wederzijdse interesse. Volgens Gabriëlle draagt Rolf een masker.

12:08. Nicole heeft het deze keer opgeschreven en geeft meteen een stem aan Cees. ''Deze stemming is voor mij erg moeilijk en ik kan met iedereen door een deur. Deze stem is omdat ik graag wil dat je meer naar het grotere plaatje gaat kijken en minder met het huishouden bezig bent. Dat is geen dagbesteding. Rolf, voor jou ook een stem omdat hoog van de toren blazen nog nooit iemand vooruit heeft gebracht. En dan een stem, vind ik kapot moeilijk, voor iemand waarvan ik helemaal niet wil dat die naar huis gaat. Met pijn in mijn hart Mark, een stem voor jou.''

12:10. Naomi geeft twee stemmen aan Gina. Ze vind het jammer dat ze de laatste weken pas weer gezellig en lekker druk is. De andere stem is voor Mark.

12:11. Ook van Stefanie krijgt Gina een stem. ''We missen je gewoon, je bent erg down, veel met Mark en ik wil dat je bent zoals je de laatste week weer bent. Mijn andere twee stemmen gaan naar Rolf. Je komt binnen en zegt van eerlijkheid te houden, samenwerken en dingen afmaken. Dat zie ik allemaal niet''.

12:12. Gina komt lachend naar voren en geeft direct een stem aan Bas omdat ze niet echt met elkaar praten. Naomi krijgt een stem omdat ze af en toe wel iets minder tuutuutuutuut mag doen.  Stefanie krijgt de derde stem van Gina.

12:14. Tijd voor Rowena om voor het eerst te stemmen. ''Jezus, daar sta je dan. Ik vind het helemaal niet leuk, maar het hoort er bij. Rolf, drie stemmen op jou. Ik zie dat je een moeilijke start hebt gehad maar je maakt het zelf ook moeilijk in bepaalde situaties. de afgelopen dagen kwam je voor mij over als een kwetsbare andere lieve leuke jongen. Zet dat door''.

12:16. Rolf krijgt weer een stem. Ditmaal van Rob. En nog een. De derde stem van Rob gaat naar Cees, met pijn in zijn hart. De blik van Cees naar de groep is wat Rob betreft nog steeds te kritisch.

12:17. Tijd voor de stemmen van Bas. ''Rolfie, hoeveel denk je er van mij te krijgen? Je krijgt er eentje. Gina, jij krijgt van mij 2 stemmen. Je gedragingen de afgelopen maanden zijn anders dan de afgelopen dagen. Je spelletjes wordt ik een beetje misselijk van''.

12:18. Tijd voor de stemmen van Benjamin. Gina krijgt een stem omdat hij haar gemist heeft. rolf krijgt er twee omdat hij niks afmaakt.

12:19. ''Je bent niet altijd eerlijk, arrogant, te zelfverzekerd. Maak af waar je begonnen bent Rolf. Mijn tweede stem gaat naar Mark. De derde stem vond ik heel moeilijk. Rowena jij krijgt hem van mij. We hebben gepraat over waarom je binnen bent gekomen en ik zie nog weinig. Je zit er pas kort, maar laat wat van je zien'', aldus Wim.

12:21. Ook Mark komt met een glimlach naar voren lopen en heeft een heel verhaal opgeschreven over het manipulatieve. Hij vertelt te hebben overwogen om tactisch te stemmen en open kaart te hebben gespeeld met Stefanie. dat is een eigen leven gaan lijden en volgens Mark zijn er dingen gezegd die niet waar zijn. Het gevoel van Mark zegt drie stemmen voor Rolf. ''Je hebt niet veel gebracht om eerlijk te zijn''. Omdat de fotokaart van Rolf al behoorlijk vol staat met stemmen moet Mark zijn stemmen bij de paspoortstemmen neerzetten.

12:22. Cees is aan de beurt en geeft aan het ook ontzettend lastig te vinden deze keer. Hij blikt eerst nog even terug op de vorige stemming toen Stefanie een stem kreeg. Hij is van mening dat ze een behoorlijk draai heeft gemaakt. In de positieve zin van het woord. Ook Naomi krijgt niet weer een stem ondanks dat ze soms het prinsesje uithangt. Rolf krijgt wel een stem van Cees vanwege de nodige aanvaringen. Twee zelfs. De derde stem is tactisch en die gaat naar Gina. Alleen maar om te voorkomen dat Cees zelf niet op de bank komt.

12:26. Rolf, die sowieso op de schopstoel zit, mag nu zijn stemmen uitbrengen. Hij zegt het al te hadden verwacht. ''Dit is mijn eerste stemming. Ik ben binnen gekomen om met 14 anderen de ideale samenleving neer te zetten. Ik heb misschien teveel van mezelf laten zien en dit laten afzwakken. De feedback heb ik meerdere malen gehoord en ik ga dat oppakken. De ideale samenleving voor mij zit geen negativiteit in en dat merk ik wel bij één persoon. Cees. Ik geef jou dan ook drie stemmen''.

12:28. Ivan komt woest naar voren stampen en zegt hier niet voor een 'fucking spelletje' te zijn. Hij beloofd Cees de volgende keer drie stemmen te geven om deze reden. Rolf krijgt een stem. Na een waanzinnig woeste uitbarsting begint Ivan opeens te huilen omdat het een moeilijke stemming is. ''Mister underdog Markie. Ik denk dat de meesten niet beseffen hier hoeveel.... Ahum... Ik denk.. Hoeveel Markie heeft betekent voor Utopia en nog steeds. Sinds dag één dat je hier bent.... '', Ivan stopt en moet even een slokje water drinken. Met tranen in zijn ogen. Hij begint opnieuw aan zijn opgeschreven verhaal. De livestream loopt vervolgens vast voordat we zijn stemmen te horen krijgen. Bij iedereen loopt de livestream overigens vast, dus het ligt niet aan onze apparaten. Mark krijgt uiteindelijk twee stemmen omdat hij een spelletje speelt en dat ziet Ivan niet graag.

12:34. Bjorn: ''Nou, dat waren bijna 15 huilende mensen. Elke stemming brengt spanning mee. [...] Rolf krijgt van mij 3 stemmen. Ik heb absoluut geen hekel aan je en hoop, mocht je blijven, dat je er iets mee doet''.

Publieksstemmen.

''Dat waren alle mensen. Alle stemmen. Maar we hebben nog drie stemmen van het publiek. En laten we daar dan ook maar meteen mee beginnen. De eerste is voor Rolf. De tweede publieksstem is voor Gina. De derde en laatste is voor Cees.'' Gina geeft een rotopmerking richting Cees.

Genomineerden Utopia.

De genomineerden zijn bekend! Cees, Gina en Rolf zijn genomineerd. We gaan verder in dit bericht.

Dit bericht krijgt updates tot de nominaties achter de rug zijn. Laat alvast in de reacties weten wie er volgens jou genomineerd moet worden of klets gezellig mee met anderen over Utopia. Een accountje aanmaken is zo gepiept en we lezen je graag! Ook de grootste Utopia fangroep ter wereld wacht op jouw aanwezigheid. Toch nog verveeld? Wellicht wil je even online shoppen bij een kledingwinkel of vergelijk mobiele abonnementen als je toe bent aan een nieuwe smartphone.
1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.