Liveblog: Renske en Armanda in Utopia. ~ Utopia Gekte

10/07/2015

Liveblog: Renske en Armanda in Utopia.

Voorstellen.

Om 11:57 stelt Gina aan Rowena voor om bij de poort te gaan wachten op de nieuwelingen. Zij heeft het ijskoud dus moet eerst nog even omkleden voordat ook zij naar de poort wandelt. De nieuwe bewoners komen tussen 12:00 en 13:00 binnen dus het kan best lang duren dat wachten. Een vast ritueel is dat de groep bijeenkomt in de woonkamer en dat de nieuwe bewoners zich uitgebreid voorstellen.

Om 12:09 staan er behoorlijk wat bewoners voor de poort te wachten. Ze weten al te melden dat het twee vrouwen zijn die binnen komen. We zien onder andere Gabriëlle, Bjorn, Rowena, Gina, Nicole, Benjamin en Stefanie staan. Ze zien dat er al wat beweging achter de poorten is, maar vooralsnog komt er niemand binnen wandelen. 

- Binnenkomst nieuwe bewoners -

12:13. Renske en Armanda lopen naar de bewoners toe. (Foto 2) Ze laten hun kist bij de poort staan. Welkom in Utopia! Beide dames vinden het hysterisch.

12:15. Het hele voorstel riedeltje is aan de gang. Meteen daarna loopt het hele gezelschap naar de loods toe. Bjorn weet al dat Armanda veganist is.

12:17. Wanneer Armanda zich voorstelt aan Cees geeft hij aan het een hele mooie naam te vinden. Cees overwoog vroeger om één van zijn dochters Amanda te noemen. Geslijm of niet, de genomineerden moeten de nieuwelingen voor zich zien te winnen als ze in Utopia willen blijven. De visumhouder die definitief in Utopia mag blijven moet namelijk een dag later één van de genomineerden elimineren.

12:21. Het voorstellen aan de hele groep is nog niet echt begonnen. Iedereen staat verspreid en er vinden veel gesprekjes plaats. Gabriëlle stelt voor dat ze in de woonkamer gaan zitten zodat ze hun verhaal kunnen doen. Armanda is helemaal aan het shaken.

- Voorstelronde -

12:25. Armanda begint: ''Ik ben Armanda, 29 jaar en woon in Amsterdam met mijn vriend Amado. Ik wil heel veel dieren hier naartoe brengen. Niet op de manier zoals nu, maar het vergeten dier. Ik zou graag een expositie willen organiseren met grote foto's van dieren uit de bio-industrie. Het is niet heel afschuwelijk, maar het laat een beetje zien hoe het er aan toe gaat. Daarnaast heb ik veel leuke plannetjes zoals de academie oppakken en high-teas aanbieden zonder boter en eieren. Wel super lekker en leuk en gezellig. Het leek me heel leuk om proeverijtjes te doen en de planeet te redden. Dierlijke producten zijn heel milieubelastend en daar stond ik helemaal niet bij stil. Sinds die tijd breng ik die boodschap naar buiten en leerde ik steeds meer over dierenleed en dierenrechten. Dus ben k uiteindelijk veganist geworden. Hopelijk inspireer ik jullie en de kijkers om minder dierlijke producten te eten. Ik ben blij als ik de boodschap kan overbrengen en ik weet zeker dat er mensen zijn die het buiten oppakken en er van leren. Als ik maar kan informeren en inspireren. Het is nu al geslaagd voor mij''.

12:29. Tijd voor Renske! ''Ik ben Renske, ik eet wel biefstuk en ben 40 jaar. Kom uit Hilversum, vrijgezel en erg zorgzaam. Ik hou van gezelligheid en zorgen voor anderen. Ik ben een erg lief persoon zeggen anderen. Mijn idee toen ik aan Utopia wilde deelnemen was een nieuwe samenleving was de wc doorspoelen met regenwater, Ik zou ook graag een Utopia kistje willen maken waar we Utopia spullen in kunnen doen voor de verkoop. Eieren, een gedicht, spullen, een soort verrassingspakket. Je weet nooit wat er in zit. Voor de rest kan ik heel hoog van de toren blazen, maar ik denk dat je mij moet leren kennen. Ik ben gek op dieren en zing ook. Ik ben gek op koken en denk dat mensen me gewoon moeten leren kennen, dan komen ze er langzaam achter wie ik ben. Ik heb geen kinderen en heb ook niet die drang gehad. Ik heb meer gehad met dieren en hou van de vrijheid. Niet iedereen is gemaakt voor kinderen. Ik ben nooit tegen de ware aangelopen. Nu ben ik 40 en zit het er niet echt meer in en het is goed zo. Ik heb er alle rust mee''.

Dit bericht wordt niet meer verder aangevuld. We houden je weer op de hoogte met nieuwe berichten op Utopia Gekte Laat alvast in de reacties weten wat je eerste indruk van de nieuwkomers is. Je bent ook van harte welkom in onze Facebook groep!
1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.