Liveblog: Het centraal van 27 oktober 2015. ~ Utopia Gekte

10/27/2015

Liveblog: Het centraal van 27 oktober 2015.

De belangrijkste punten.

De middag is zojuist begonnen en de Utopia bewoners starten dat graag met een nieuw centraal. Hoog tijd om alle ins en outs van de plannen binnen de poorten van Utopia weer tot ons te nemen. Het duurt enige tijd voordat alle pioniers zich in de woonkamer hebben verzameld. Uiteindelijk kan het centraal beginnen en hopen we maar dat het een héél kort centraal gaat zijn. Dit is altijd een van de meest saaie en langdradige dingen om te volgen. :-)

Ivan begint met een verontschuldiging omdat ze 'laat' zijn met het beginnen van het centraal. Om 12:05 komt het eerste punt aan de orde. Ivan vertelt een dansles te hebben gehad deze ochtend en veel zin te hebben in de danswedstrijd tussen hem en Bas. Ze gaan een optreden van 2 minuten geven binnenkort. Er komt geen groot evenement van of iets dergelijks, het is gewoon iets leuks tussendoor.

Bjorn heeft ook 'een dingetje' en bedankt iedereen eerst voor het sturen van post naar hem. Hij heeft vanochtend namelijk post gekregen. Daarna begint hij over een rooster die over de Live in de loods van vanavond gaat. Niemand minder dan Xander de Buisonjé komt langs! ''Wat belangrijk is is dat iedereen net als elke keer als team verantwoordelijk is voor waar die staat''. Verder legt Bjorn van alles uit wat voor ons niet interessant is, zoals de merchandise en de bar. Ook laat hij weten geen tickets meer te sturen naar mensen die kaarten kopen. Ze komen gewoon op een gastenlijst te staan.

12:15. Bjorn is klaar met zijn uitgebreide praatje over vanavond. Door naar het volgende punt! Althans, er komt iemand binnen wandelen en Cees loopt snel met diegene naar buiten. Het is een man, geen idee wie. (foto 2) Slechte timing. :)

12:16.  Bjorn is toch nog niet klaar met zijn praatje over vanavond.

12:18. Armanda neemt het woord en vertelt dat er een bodybuilder komt die Bas gaat helpen met voedingsadvies. Zondag komen er vleesvervangers. De week daarop gaat ze wellicht een kookworkshop doen. 19 november is er een seminar.

12:19. Bas is bezig met het adopteren van een nieuw kalkoentje uit de bio-industrie. ''Laten we wel duidelijk zijn dat Karel niet te vervangen is'', laat Nicole weten. ''Klopt, Karel is niet te vervangen, maar als ik die kalkoenen zie lopen mis ik er gewoon één''.

12:20. Rowena vertelt over de Live in de loods die zij met Bjorn gaat houden. De datum is nog niet bekend, wel dat het om 3 uur muziek gaat. Waaronder eigen nummers van Rowena en covers van Bjorn. Ze gaan dit samen doen met een coverband. Het beloofd dus een leuk spektakel te worden. ''En ik heb er heel veel zin in'', vertelt Rowena enthousiast.

12:21. Iemand begint over de kerstmarkt. Hij vraagt zich af wanneer die er is. Ivan laat weten dat ze hier later op terug komen. Het thema is Winter Wonderland en de kerstmarkt gaat 2 dagen duren. Mijn oogjes glunderen, ik heb de knipperende kerstlichtjes in alle kleurtjes van de regenboog al 2 weken buiten hangen oeps... Het erge is dat het geen grapje is. :)

12:22.  Mark neemt het woord en vraagt zich af of het ouderengala van Benjamin van 12 december verzet gaat worden. En dat klopt. Hij komt daar zo snel mogelijk op terug.

12:24. Nicole heeft niet zoveel, maar wel een vraag: ''Willen jullie als je spullen gebruikt die dingen terug leggen''. Er komt een hele preek over een of andere zware schaar die bovenop de deurpost ligt. Gabriëlle biecht op het te zijn vergeten en biedt haar excuses aan. ''Wat doe je met de schaar in de douche'', vraagt Nicole zich af. Tja.. Daar gaan we verder maar niet over tikken hier. :-)

12:26. Tafels whitewashen is wat Naomi gaat doen. En ze begint vervolgens over foto's die ze constant kwijtraakt. Nicole vraagt zich af hoe ze het kwijt kan raken omdat het gewoon op de computer staat. Ze weet niet hoe, maar het zijn zoveel bestanden dat ze helemaal 'tureleur'(????) wordt. Ze wilt een extra SD kaartje. Ook de Runway Show is een dingetje. Het loopt niet goed volgens Naomi en daar baalt ze enorm van. Het lijkt Naomi beter om het evenement te annuleren omdat de kosten te hoog zijn. Ze vroeg Milou om een week uitstel maar zij moeten het echt weten nu vanwege de modellen en kleding en dergelijke. Bjorn laat weten een begroting te hebben gemaakt en wacht op nog wat kosten. Er volgt een discussie tussen de groep en we wachten maar even af of het nou door zal gaan of niet.

12:35. De onzinnige discussie over de runway show gaat nog altijd door. Terwijl we allemaal weten dat het een toneelstukje is en 'de overheid' alle evenementen tot in de kleinste details organiseert en regelt.  Gaat het door of niet? Daar krijgen we later vast nog een antwoord op.

12:45. Benjamin: ''Donderdag komt Marian met stichting ambulancewens. Rond een uur of twee zal ze hier zijn. Vanwege haar zuurstofgebrek kan het zijn dat ze af en toe flauwvalt een paar minuutjes. Schrik daar vooral niet van, het hoort er bij hoe gek het ook klinkt. Er wordt goed voor haar gezorgd''.

12:47. Er worden oneindig veel punten besproken, met name reclame voor evenementen en/of producten. Zo verlaagd Gina de kappersprijzen, komt Marianne Thieme van de Partij voor de dieren op 12 november langs en maakt Stefanie reclame voor haar academie omtrent borderline. 

12:52. Mark aan het woord. Elke woensdag kinderfeestjes de komende weken. Ook de kroegennacht loopt goed volgende de boekhouder. De bewoners staan bijna 3000 euro in de plus en daar is hij ook zeer over te spreken.

12:55. Er is een discussie over het basisinkomen. Iedereen ratelt door elkaar maar het komt hier op neer: Iedereen krijgt 600 euro en moet 400 euro afstaan aan de samenleving. De overige 200 euro mogen ze zelf houden. En daarmee is het centraal tot een einde gekomen, allen bedankt voor uw aandacht en tot snel. :-)1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.