Karel het kalkoentje krijgt een spuitje ~ Utopia Gekte

10/24/2015

Karel het kalkoentje krijgt een spuitje

Kareltje zal overlijden

We schreven net in onze nieuwsblog al dat er bij ons wat onduidelijkheid was over Kareltje het kalkoentje. Karel was aangevallen door een hond en niet veel later kwam de dieren ambulance Kareltje ophalen. Het leek wel ''mee te vallen'', voor zover het mee kon vallen en velen dachten dat Kareltje er wel weer bovenop zou komen. Om 18:35 vingen we een kort gesprekje op tussen Armanda en Bjorn. Armanda zei dat ze het rot vind voor Bas dat hij er niet even bij kan zijn en Bjorn heeft gehoord dat het erger met het kalkoentje schijnt te zijn dan ze verwacht hadden. Het beestje zou diepere wonden hebben en ook de spieren schijnen aangetast te zijn. ''Hij viel ook steeds weg''. Als Bjorn en Armanda naar Bas willen gaan schakelt de regie over en blijven wij in onzekerheid over hoe het nu met het kalkoentje is. We besluiten dus maar even her en der wat terug te zoeken of we niet iets belangrijks gemist hebben.

Dit is wel het geval. Om 18:28 kreeg Bas namelijk een telefoontje van de dierenarts. Kareltje heeft flinke wonden. De dierenarts keek recht de buik in. Karel heeft zelfs vier flinke wonden en ze zijn dieper dan de spierlaag. Recht de buik, de darmen en de maag in. De vogel is ook hartstikke koud en zijn buikje ligt open. De vogel is er erg slecht aan toe en er schijnt lucht naar buiten te komen via de wonden. Ze zien de darmen. Kareltje zal dus een spuitje krijgen. Er volgt een streamlock waardoor er verder niks over te volgen is. Na de streamlock schijnt Bas aan het huilen te zijn geweest en ook Bjorn voelt zich er erg rot door. Niet alleen voor Bas en de overige bewoners gaat het een gemis worden, ook de kijkers kregen Kareltje vaak in beeld. Het beestje was een plezier om naar te kijken. Het was een lief en mooi diertje wat graag de aandacht op zocht. Zagen we hem niet achter Bas aan lopen, uit Bas zijn handen eten of op Bas zijn schoot of schouder zitten dan klom Kareltje op de schommel bij Gina of knuffelde Rolf er wel mee in de kas. Kareltje was er altijd bij zelfs toen Rolf het Utopia terrein moest verlaten liep het kalkoentje mee naar de poort om hem weg te brengen. De bewoners zullen het beestje ongetwijfeld gaan missen.

We hebben hieronder een aantal oude foto's geplaatst van Karel het kalkoentje.De jonge Kareltje bij Bas op zijn schouder.
Uit de hand eten
Bij Gina op de schommelbank
Kareltje bij het nieuwe tijdelijke kwartel verblijf
Kareltje rent mee als ze Rolf weg brengen naar de poort.

1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.