Ivan VS Bas. Bas komt met een verrassing ~ Utopia Gekte

10/10/2015

Ivan VS Bas. Bas komt met een verrassing

Bas trekt zich terug

Het is bijna tijd voor de wedstrijd waar iedereen al weken op gewacht heeft. Bas tegen Ivan. Naomi en Gabriëlle, Bjorn en Benjamin en Mark en Joshua hebben allemaal al gevochten. Mooie wedstrijden waarbij alle vechters er vol voor gingen. Voordat Ivan en Bas aan de beurt zijn worden ze beiden nog even opgewarmd. Ivan krijgt in de wellness te horen dat hij er een showtje van moet maken. Hij moet rustig aan doen en het netjes houden. Ze gaan er vanuit dat Ivan toch wel wint. Ivan mag een tik geven, maar geen power stoten. Hoe erg het publiek en Bas het ook uit zullen lokken. ''Geen gekke dingen doen gewoon de basis en op snelheid'', laat Jaden weten.

Om tien over half zeven staat Fitz weer klaar in de ring om de heren aan te kondigen. Eerst bedankt hij iedereen die dit gala mogelijk heeft gemaakt. Ook Bas want het is allemaal begonnen met Bas die Ivan uitdaagde tot een gevecht. Fitz kondigt Ivan aan in de blauwe hoek, waarna Ivan langzaam opkomt en zijn spieren goed laat zien. Ivan word luid toegejuicht door het publiek. Daarna is het tijd voor Bas's opkomst. ''Vanavond gaan we zien of Bas niet alleen een lover is, maar ook een fighter. In de rode hoek Bas''. Bas komt vervolgens met een grote lach op zijn gezicht aanlopen. Beide heren worden toegejuicht en de regie zoomt nog even in op Abigail, het meisje waar Bas de vorige markt mee gezoend heeft en die speciaal hierheen gekomen is om Bas aan te komen moedigen.

Ivan laat aan de scheidsrechter weten dat hij gezonde spanning heeft. Vervolgens krijgt hij het advies om zijn handen bij zijn hoofd te houden. Als het gevecht op het punt van beginnen staat trekt Bas zijn bokshandschoenen uit en vraagt hij om de microfoon. Er klinkt al meteen boe geroep door de tent. ''Lieve Ivan, kom eens broeder. Ik laat me niet door jou in elkaar slaan dus ik heb iets anders geregeld''. Bas knuffelt Ivan en stapt daarna de ring uit. Vervolgens komt er een grote sterke man dansend op lopen. Hij wordt aangekondigd als Melvin Manhoef en het schijnt een bekende bokser te zijn. ''De rollen zijn omgedraaid'', zegt Fitz. Remy Bonjasky komt naast de ring staan om Ivan moed in te spreken. ''Laat hem alle hoeken zien, je gaat niet verliezen. Indirecte low kick, blijf dat doen. Je kan niet van deze jongen verliezen''. Ivan moet zijn handen hooghouden. Heel het publiek juicht inmiddels voor Ivan. Zodra de wedstrijd begint beginnen ze verrassend langzaam. Er worden niet direct harde klappen uitgedeeld en het ziet er erg beheerst uit.

Zodra de eerste ronde afgelopen is krijgt Ivan te horen dat hij moet blokken op zijn benen. ''Adem in'', zegt Jaden. ''Je weet wie hij is hé'', zegt Ivan. Hij is zich duidelijk bewust van wie zijn tegenstander is en wat Melvin allemaal kan. Ook in ronde twee blijft het verrassend rustig. Het lijkt meer sparren en we hebben eerder deze dag wedstrijden gezien die er harder aan toe gingen. De tweede ronde sluiten ze zelfs af met een knuffel. ''Haal adem'', zegt Jaden tijdens het tweede rust moment. Ivan wordt nog steeds luid toegejuicht en al snel is het tijd voor de laatste ronde. Deze ronde kan Ivan ook nog wel zegt de scheidsrechter. ''De laatste ronde zetten we naar ons toe'', spreekt Ivan's coach hem moed in. De derde ronde is de beste van de drie en Ivan heeft het er goed vanaf gebracht. Ook deze ronde eindigen de heren weer met een omhelzing.

''Het zal je gebeuren. Je denkt ik ga een partijtje beginnen tegen een manneke en uiteindelijk sta je tegen Melvin Manhoef''. Fitz vond Bas dapper, maar vind Ivan nu ook dapper. Ivan en Melvin praten met elkaar, maar vanwege het ontbreken van een zender kunnen we er niks van verstaan. Fitz vertelt dat er na de prijsuitreiking ook nog tijd voor een borrel is. De bezoekers hoeven dus niet meteen weg en kunnen ook nog met de vechters op de foto. Bas wordt de ring ingeroepen voor de prijsuitreiking. Weer klinkt er luid boe geroep. ''Bas echt dankjewel'', zegt Ivan. Ivan vroeg net aan Jaden nog of hij droomde. Ivan heeft zich namelijk altijd afgevraagd hoe het is om met een wereldkampioen in de ring te staan. Ivan voelt zich dus vereerd. Ook Melvin vond het erg leuk en heeft ervan genoten. Ivan bedankt iedereen. Remy Bonjasky, Fitz, Bas. ''Dankjewel ouwe, kom hier''. Bas en Ivan omhelzen elkaar. ''Je had toch geen schijn van kans gemaakt'', laat Ivan weten. Ivan en Melvin moeten naast de scheidsrechter komen staan voor de prijsuitreiking waar Ivan te horen krijgt dat hij de wedstrijd gewonnen heeft. Melvin tilt Ivan op zodat Ivan goed met zijn beker kan pronken. ''Goed gedaan'', zegt Bas tegen Ivan.

Na dit momentje wordt er luid gejuicht voor Ivan en worden alle Utopianen de ring in gehaald voor een groepsfoto. Ivan grapt dat hij eigenlijk weg wilde rennen en Nicole is met totaal andere dingen bezig. Zij laat vooral meerdere keren weten dat ze vandaag precies een jaar in Utopia is. Zo lijkt ze te balen dat Ivan er in zijn ''speech'' niks over gezegd heeft en vraagt ze even later of ze nu kunnen gaan vieren dat Nicole er al een jaar is.

Veel meer foto's van deze wedstrijd kun je vinden in onze Facebook groep of op onze Facebook pagina.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.