Ivan overweegt het basisloon te verlagen. ~ Utopia Gekte

10/06/2015

Ivan overweegt het basisloon te verlagen.

Wat willen ze nou?

Tussen alle nominatiestress door praten Rob en Ivan nog even over hele andere dingen. De ongelijkheid in Utopia, vooral op het gebied van geld. ''Uiteindelijk draait het alleen maar om geld en dat is wat mij stoort'', laat Rob weten. Hij blijft het niet eerlijk vinden dat iemand die veel werkt maar daar geen geld mee verdient geen bonus of iets dergelijks krijgt. Ivan denkt er over na om het basisloon iets te verlagen. ''Wil je luxe gaan leven dan moet je er iets voor doen'', is zijn standpunt. Volgens Rob gaat de fooi dan ook weer terug naar de mensen zelf en dan raak je het overzicht kwijt. Wat Ivan betreft is dat niet echt van belang.

De hele geld discussie is al een punt vanaf dag 1 van Utopia en nog altijd hebben ze geen perfect systeem weten te vinden. En hoe lang die twee er ook over blijven discussiëren, een duidelijke verandering lijkt er nog even niet te komen. Tijd om de sigaret aan te steken en in stilte te gaan roken. Ook in de woonkamer is het redelijk stil. Veel bewoners zijn al klaar voor de stemming, maar daar moeten we nog even op wachten. Rond 12:00 beginnen de nominaties die in ons liveblog te volgen zijn. Vooralsnog lijken de bewoners niet echt zenuwachtig of gespannen.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.