Ivan en Cees hebben al vroeg ruzie ~ Utopia Gekte

10/16/2015

Ivan en Cees hebben al vroeg ruzie

Dag 654 gaat ''rustig'' van start

Dag 654 van het Utopia avontuur is over het algemeen rustig van start gegaan. Ivan was om acht uur de eerste die zijn bed uit kwam. Vervolgens liep hij de vide op om Stefanie wakker te maken. Als zij ook haar bed uit is lopen ze samen naar de stal om de diertjes te verzorgen. Ongeveer een half uur later is Cees ook zijn bed uit. Mark is ook wakker maar blijft voorlopig nog even lekker in bed liggen. Ondertussen besluit hij maar even een boekje te lezen. Maar dan om kwart over negen is er opeens ruzie in de loods. Cees zou tegen Armanda geklaagd hebben over het koken. Of zij zou gaan koken en of ze het besproken had met Gabriëlle. Ivan ervaart dat als negatief. ''Ik vind het een beetje jammer. Dat je de ochtend weer zo begint met anderen afzeiken'', laat Ivan weten. Ivan wordt geïnfecteerd door Cees zijn negativiteit maar volgens Cees ziet Ivan dat weer helemaal verkeerd. Cees heeft het onder controle. Hij heeft het gisterenavond nog besproken met Gabriëlle en die zou het gaan oppakken met de rest van de groep. Ivan vind dat Cees een keer naar zichzelf moet durven kijken, maar Cees draait dat om en kaatst die opmerking terug. Ivan zegt dat hij genoeg naar zichzelf kijkt en dat Cees daar wat van zou kunnen leren. ''Van jou, in die sfeer, niet al te veel'', laat Cees weten. Er volgt gekibbel. ''Ah joh zeik niet zo'', laat Cees weten. En vervolgens noemen ze elkaar zeikerd. Cees loopt weg waarna Ivan aan Armanda en Stefanie laat weten dat hij er niet meer tegen kan. ''Elke ochtend is er weer iets dat ik aan moet gaan horen''.

Cees besluit een sigaretje te gaan roken en praat in zichzelf verder. ''Dat zijn weer van die momenten dat ik denk jongens wat doe ik hier. [...] Tjonge jonge jonge die grote bek altijd van hem''. Om tien over half tien zijn ook Wim en Rowena uit bed. Rowena heeft op dat moment van Cees al te horen gekregen wat er allemaal gebeurd is. ''Ik had net weer ruzie met Ivan''. Cees zag op het boodschappenlijstje dat Armanda nogal wat bestelt had. Cees vroeg toen dus of ze het weekend zou gaan koken waarop Armanda vertelde dat ze vanavond al gaat koken. ''Voor de hele groep?'', vroeg Cees. Waarna Armanda aangaf inderdaad voor de hele groep te gaan koken. ''Weet Gabriëlle dat?'', zou Cees toen gevraagd hebben. Rowena vraagt zich af waarom Gabriëlle dat dan moet weten. ''Omdat hier ook nog van alles ligt, bloemkool, spruiten''. Volgens Cees is het handiger als dat beter afgestemd word. '"En toen begon Ivan met hou je mond. Begin je weer met je negativiteit. Dat word ik een beetje zat 's morgens om negen uur. Ik zei je weet helemaal niet waarover het allemaal gaat joh. Moet je eens kijken wat een eten hier weggeflikkerd word. Geen eet plan. Iedereen doet maar wat, word maar ingekocht. En 's middags om vier uur kijken we elkaar aan wie er gaat koken. En een grote bek man en schelden. Zeikerd en dit en dat. Wat is het af en toe een klootzak. Niet normaal, niet normaal. Dan zoek je gewoon naar verbeterpunten en dan ben je een zeikerd. Eikel!''

1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.