''Het zijn allemaal luie flikkers die geen ene reet uitvoeren...'' ~ Utopia Gekte

10/06/2015

''Het zijn allemaal luie flikkers die geen ene reet uitvoeren...''

''... En ik word er op afgerekend.''

Cees raakt maar niet uitgepraat over de stemming. Hij zit op de schopstoel en lijkt het er niet mee eens. Ook zit het hem niet lekker dat hij er op aangekeken wordt dat hij tactisch zou hebben gestemd terwijl hij naar eigen zeggen wel de enige is die goudeerlijk is geweest. Als Rowena en Cees samen in de slaapkamer zijn grijpt Cees zijn kans om zich te uiten. ''Mijn broek zakt er toch vanaf wat Ivan deed. Kom op zeg. De belangrijkste reden is dat hij dat nodig heeft om te kunnen doen wat hij deed bij Mark. Zich helemaal opblazen, stoom afblazen. De strijd die hij voelt. Hij stond gewoon te huilen in feite. Hij had er moeite mee en dan blaast hij zich af om het akkefietje. En eigenlijk ben ik de enige geweest die goudeerlijk is. Ik heb gezegd waarom ik het gedaan heb en heb het volledig onderbouwd. Ik had tactisch weg kunnen laten''. Volgens Rowena is het gewoon wat Ivan voelt. ''Let it go, maak je er niet druk om'', adviseert ze Cees. ''Ik ben de enige die eerlijk is geweest. Rob die op mij heeft gestemd heeft het ook uit tactische overwegingen gedaan. Ik zal er voor zorgen dat Stefanie niet weg gaat zegt Rob. Hij vertrouwde Mark en Gina niet en daarom ging hij mij die stem geven. Hij is net zo bezig geweest en niemand weet dat verder. En iedereen buiten heeft het kunnen horen, daar zit ik niet mee. Hij staat voor lul, niet ik. Ja intern ben ik de gebeten hond. Ik ben nu de klootzak'', laat Cees weten.

''Laat het even gaan, maak je er niet te druk om schat. Het leven is te kort'', laat Rowena weten, maar Cees is nog niet klaar met zijn frustraties uiten. ''Degene die hier het meeste doet, het hardste werkt. Het zijn allemaal luie flikkers die geen ene reet uitvoeren en ik word er op afgerekend''. Rowena vraagt of Cees niet snapt waarom mensen zo reageren. ''Gina heeft meer stemmen dan mij, wat lullen we nou. Zij heeft er zeven ik heb er vijf uit de groep. Vijf van de vijfendertig. Tjonge jonge jonge''. Volgens Rowena komt het wel goed. ''Laat het gaan'', maar dat laatste kan Cees duidelijk niet. Cees heeft zijn stem onderbouwd, het was niet alleen maar tactisch. Het was pure eerlijkheid. Cees had dat ''tactisch'' ook weg kunnen laten, dan had niemand het geweten. Cees had eerst Nicole een stem willen geven, maar deed dit ook een beetje voor zichzelf. Hij zit hier ook voor zichzelf. ''Mag dat niet? Dat doen ze allemaal''. Cees vind het bizar. ''En je hebt het gezien. Ik heb je nog gewaarschuwd voor Wim''. Rowena wist al dat Wim op haar zou gaan stemmen. Dat had hij al tegen haar gezegd. Cees vind het sneaky dat Wim eerst zei ik doe het niet en het dan toch doet.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.