Het markt centraal van 25 oktober 2015: De cijfers ~ Utopia Gekte

10/25/2015

Het markt centraal van 25 oktober 2015: De cijfers

Ruim 9000 euro pure winst

Om vijf voor negen hebben de bewoners opeens een plots centraal. Omdat het zo uit het niets begonnen is hebben we helaas de eerste paar cijfers gemist. Mark heeft net de opbrengst van de Luifel (2088 euro) en de foto's opgenoemd voor hij verder gaat met de rest van de opbrengsten. Zo heeft de bar drankjes verkocht voor 1509 euro. Is er aan de verkoop van merchandise 2361 euro verdiend. Heeft Bas in Baas Beach 1094 euro verdiend. Met de rondleidingen is er 1241,50 opgehaald en Gina heeft met het verkopen van haar kledinglijn 237 euro verdiend. Ook is er nog 400 euro binnen gekomen, maar weten ze niet precies waarmee. Dat brengt ze op een totaal van 9392 euro. Als ze daar de stand huur en de kaartverkoop bij optellen. De inkoop, BTW en overige kosten van aftrekken. Dan houden ze over aan pure winst zo ruim 9000 euro. Een goede markt dus weer.

Mark laat weten dat hij de runway van Naomi gewoon door wil laten gaan ondanks dat er nog maar zo'n 3 kaarten verkocht zijn. Naomi benadrukt dat er wel allemaal mensen met mensen meekomen, maar die hoeven niet te betalen, die komen gratis mee. Velen zijn het met Mark eens en gunnen het Naomi, maar niet iedereen is het er mee eens. Het is niet al te slim om iets door te laten gaan als ze er de boot mee in gaan. Hier horen we later vast dus nog meer over. Ivan begint nog maar eens over de markt. Volgens hem ging het allemaal goed. De voorbereidingen zijn ze ruim van tevoren mee begonnen. Iedereen is bezig geweest met het maken van merchandise. De t-shirts liepen niet zo hard, maar de Gabsolina sweaters juist weer wel. Volgens Ivan is dat logisch want het is tijd voor sweaters. Ze hebben dus leuke merchandise en het is lekker gegaan. De foto's zijn goed gegaan, de bar heeft beter gedraaid dan de vorige keer. De Luifel heeft weer top gedraaid en voor Armanda en Cees vraagt Ivan een applaus. Ze hebben het top gedaan met de rondleidingen. Wel heeft hij nog één verbeterpuntje. Voortaan moeten ze de munten niet onbemand achter laten. Verder is alles super gedaan. Ivan is helemaal tevreden met de opbouw, afbouw, organisatie en samenwerking. Zelfs de standhouders waren blij.

Armanda besluit ook nog maar even een puntje aan te snijden. Ze wil weten wie er allemaal mee willen doen aan de veganistische maand en of ze dan het ontbijt en de lunch en het avond eten mee eten. Ze gaan dan ''allemaal'' een maand veganistisch eten. Negen mensen steken hun hand op. Ivan vraagt wat het inhoud. ''Elke dag vleesvervangers klaarmaken. Avond eten maar ook ontbijt en lunch''. Armanda is met een branch organisatie in gesprek. Een aantal organisaties willen de Utopianen graag steunen. ''Wat gaat het kosten?'', vraagt Ivan geïnteresseerd verder. Armanda legt uit dat ze alleen voor een vrieskist hoeven te zorgen, maar als de vrieskist die ze nu al hebben leeg is kan het gewoon daar in. Armanda gaat doorgeven dat er elf personen zijn die mee willen doen. Vervolgens is het centraal om 21:06 al weer afgelopen.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.