Het centraal van 29 oktober 2015 ~ Utopia Gekte

10/29/2015

Het centraal van 29 oktober 2015

Even centraal

Om zes over elf zitten de bewoners plots centraal. Ivan begint over de markt die weer op 15 november gepland staat. Ze zijn op het moment al weer druk bezig met de voorbereidingen. ze hebben maar een korte periode om dat te bewerkstelligen aangezien ze ook al snel bezig moeten gaan met het organiseren van de kerstmarkten die daarna komen op 12 en 13 december. Mark laat weten het dom te vinden om de markt op de 15e te doen omdat ze alle drie(?) de dagen daarvoor ook al iets op de planning hebben staan. Maar veranderen gaat niet gebeuren, het blijft zo staan zegt Ivan. Ze moeten dus maar gewoon hard werken een aantal dagen achter elkaar. ''Beste inwoners willen jullie alsjeblieft niet door elkaar heen praten'', klinkt de stem door de loods. Ivan vertelt rustig verder. De markt van 15 november staat nog maar een paar dagen op de webshop en er zijn al meer dan 50 kaarten verkocht. Het gaat dus goed. Ivan wil vanavond tijdens het avondeten brainstormen over de kerstmarkt. Ook hebben ze het eerder al over de tuin gehad en Ivan heeft daar inmiddels een goede deal voor kunnen sluiten. Er komen allemaal bloeiende dingen op het terrein. Volgende week vrijdag komt er een ''shitload'' aan planten binnen.

Nicole heeft niet zoveel te melden. Ze vraagt of iemand ambities heeft om nagels te gaan doen. ''Nou dat lijkt me wel leuk'', reageert Naomi. ''Zo niet dan ga ik het verkopen''. Nicole gaat de nagelspullen sowieso uit het Cordwood halen, maar als iemand het leuk vind om het op te pakken moeten ze het gaan overleggen. Nicole heeft zelf een jaar opleiding gedaan met 1 avond in de week les. Een thuisopleiding. Het kostte haar veel geld, maar dan heb je wel de goede papieren. Nicole gaat het sowieso eerst opruimen. Verder vertelt ze dat ze maandag aan de slag gaat met het schilderen van de vloer in het Cordwood en de haard. Ook wil ze iedereen vriendelijk vragen dat als ze spullen uit de tattoo shop weg pakken of ze het dan ook terug leggen, want Nicole heeft het nodig. De bewoners gaan de groep af, maar Wim, Rowena, Gabriëlle, Gina en Bas hebben niks te vertellen. Dat gaat snel dus. Als Mark begint te praten missen we een klein stukje. ''Er moet altijd iemand zijn die het op kan vangen''. Mark is namelijk bezig om dingen over te dragen, zoals onder andere de financiën. Ook is hij bezig met een oliebollenproject waar hij Wim ook bij nodig heeft. Het gaat wel wat kosten, ''of misschien ook wel niet''. Mark kan misschien een leuk dealtje sluiten. Ook wil hij nog even benoemen dat 14 november de kroegennacht met Frans Duijts is.

Bjorn komt aan het woord. Hij vertelt over het Halloween feest dat aanstaande zaterdag op 31 oktober al plaats zal gaan vinden in Utopia. Iedereen heeft inmiddels een bijpassend kostuum geregeld. Iedereen mocht vanuit de BV 15 euro er aan besteden, komen ze boven de 15 euro uit dan betalen ze de overige kosten dus uit eigen zak. Bjorn heeft ook nog kunnen regelen dat ze korting kregen, dus dat is mooi. Zaterdag komen de spullen als het goed is binnen. Kaartjes kunnen nog gekocht worden via de webshop en kosten maar 10 euro. Gisteren heeft Bjorn samen met Gina en nog wat mede Utopianen een promo filmpje gemaakt. Hij moet het filmpje nog editten en monteren, maar het word heel vet en komt vandaag op de courant te staan. Bezoekers kunnen een prijs winnen voor de beste outfit. Er komt tijdens het Halloween feest een zangeres genaamd Sasha Brouwer, Bjorn zal dance muziek draaien en er zullen creeps rond lopen. ''Als je het aan durft ben je welkom''. De B&B's zijn voor die datum al volgeboekt.

Benjamin laat weten dat vanmiddag om twee uur stichting ambulance wens langs komt. En Bjorn roept nog even dat 15 november dus de eerstvolgende markt is en dat ze daar vanavond nog het een en ander over kunnen bespreken. Ivan wil nog met de BV gaan zitten en een lange termijn planning maken voor volgend jaar, aangezien ze nu weten dat het doorgaat. Ivan wil dat ze er met zijn allen over nadenken wat ze willen gaan doen en welke kant ze met zijn allen op willen. ''Zijn er dingen die jullie in gedachten hebben, dingen die jullie volgend jaar willen zien?''. Nicole komt met het idee om een leuke badkamer te maken en om de keuken aan te pakken. Ze wil een nieuwe privé keuken. Naomi komt met het idee dat ze beter binnen in de loods aan kunnen pakken in plaats van buiten. En Bas wil graag een uitverkocht ''live uit de loods'' concert organiseren. Een live in de loods maar dan dus buiten de loods. Nicole zit te denken aan ''de vrienden van Utopia''. een beetje Dutch Valley achtig en dan alle artiesten die ze in Utopia hebben gehad op één dag op laten treden. Benjamin wil vooral minder evenementen en bijvoorbeeld bij een live in de loods onbekende nieuwe bandjes uitnodigen in plaats van A artiesten. Daar hebben ze ook minder budget voor nodig. Een ander horen we over vier evenementen per maand praten. Eén thema feest, één live in de loods, één academie en een markt en Rob wil vooral meer samenwerking zien. De bewoners brainstormen nog even rustig verder.2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.