Het centraal van 15 oktober 2015. ~ Utopia Gekte

10/15/2015

Het centraal van 15 oktober 2015.

De belangrijkste punten.

- Het is ongeveer 11 uur 's ochtends en de groep begint aan een centraal. Het eerste punt is de markt. De kaartverkoop valt een beetje tegen, er moet dus meer aandacht aan worden besteed. Rowena gaat het marktteam versterken.

- Een zonnebank in Utopia? Kan gewoon. Het wordt winter, weinig zon en er moet wel televisie worden gemaakt. Dat kan niet zonder een chique bruin kleurtje in het gezicht. Ook een nieuwe droger is erg belangrijk, maar niet iedereen is het daar mee eens. Nicole noemt het niet zo belangrijk. De droger doet het nog wel, maar niet erg goed. ''We kunnen toch ook gewoon een waslijn in de loods ophangen'', oppert Nicole. Volgens Nicole hou je de vochtigheid dan ook nog een beetje in balans, want de lucht is hartstikke droog in de loods.

- Benjamin begint weer over de zonnebank. Want gaat die nou wel of niet worden aangeschaft? Het heeft volgens Bjorn geen prioriteit, maar hij gaat wel kijken of het mogelijk is.

- 13 november is de verjaardag van Gabriëlle. Dat zou ze graag met bezoekers willen vieren.

- De bewoners staan 2000 euro in de plus volgens Mark. Verder heeft hij ook niks te melden. Er komt een vaag verhaaltje van Mark als er wat simpele vragen worden gesteld. Bijvoorbeeld over waar dat geld vandaan komt. Nick & Simon of het kickboksgala? Mark twijfelt. ''Nouuuuu, ik denk wel bij Nick & Simon. Ja''.  

- 1 november gaat Mark de winst bepalen en krijgt iedereen weer het basisbedrag.

- Bjorn heeft twee puntjes, maar doet eerst de agenda. 23 oktober hebben ze een borstkanker huiskamergesprek. 24 oktober is de Utopia band avond, de tweede editie. Coverband King komt dan op bezoek en zij spelen van alles. 25 oktober is de markt. De dinsdag daarna een Live in de loods met Xander de Buisonje. De 31e hebben ze een Halloween party wat onwijs vet schijnt te worden als we Bjorn mogen geloven.

- 14 november is de Hollandse kroegennacht met onder andere Frans Duijts. Ook komt er een huiskamergesprek over borderline, 21 november komt Derek Otte voor de spoken word avond. 7 november is de runway show. Allememachies wat doet 'de overheid' toch veel voor de bewoners als je dit zo allemaal achter elkaar leest.

- Wim en Bjorn gaan een hottub bouwen en beginnen daar deze week al aan. Sparerib night gaat niet meer door, behalve voor de  6 mensen die al geboekt hebben. Artiesten hebben niet bevestigd en het is allemaal een beetje half volgens Bjorn. Benjamin zou ze willen omboeken naar de Hollandse avond, Stefanie denkt dat ze voor minder geld onbeperkt spareribs kunnen komen eten (ze hebben 35 euro betaald) zonder entertainment. Er gaan allerlei mogelijkheden door elkaar heen, maar het wordt in ieder geval uiteindelijk netjes opgelost met de betalende mensen.

- Cees begint over Sinterklaas. Hij vraagt of het nog de bedoeling is dat ze daar iets mee gaan doen. ''Super leuk'', zegt Bjorn. 5 december komt er een dobbelavond.

- Cees wil een Meet & Greet doen, exclusief voor 50 bezoekers. Ook de dieren zouden dan eventueel een keer van dichtbij bekeken kunnen worden volgens Cees. En wanneer hij dat zegt komt er direct een streamlock, dus dat feestje zal wel niet doorgaan. 15 november lijkt de datum te gaan worden, van 14:00 tot 18:00, met de mogelijkheid om bij Le Luifel te eten.

- Stefanie geeft uitleg over de lezing van stichting borderline, gevolgd door vragen van bezoekers. Ook Stefanie vertelt daarna haar eigen verhaal.  Nicole vind het super dapper en kan niet wachten.

- Mijn internet werkt niet goed mee en ik kan de livestream daardoor ook niet meer volgen. Het centraal is nog niet helemaal afgelopen, maar ik kan het nu niet meer verder aanvullen. Mijn excuses!

- Het centraal is om 13:00 nog steeds bezig. De bewoners hebben het onder andere nog gehad over het basis inkomen. Ze willen nu 200 euro basis inkomen uitkeren en daar bovenop nog de kans geven aan de bewoners om meer geld te verdienen. Ze zullen 10% krijgen van hetgeen dat ze opbrengen.

- Bas staat 200 euro in de min vanwege de volière die gebouwd is/word. Cees vind dat de volière vanuit de BV betaalt moet worden omdat de volière van iedereen is en iedereen een kwarteltje wil. Mark is het daar niet mee eens, maar komt wel met het idee dat elke bewoner 20 euro van zijn basis inkomen aan Bas geeft zodat hij uit de min geholpen word. Niet iedereen wil dat doen. Tot nu toe heeft alleen Mark 100 euro aan Bas aangeboden. En ook Rowena en Naomi schijnen hem wel iets te willen geven. De discussie gaat nog even rustig verder.

- Ook de kip komt nog even ter sprake. Niet iedereen was ervan op de hoogte dat er 150 euro betaalt is voor de operatie van de kip. Velen vinden het belachelijk.

- Om 13:05 is het centraal eindelijk weer afgelopen.


Dit bericht wordt niet meer verder aangevuld. Reageer vast mee in de reacties of meld je aan bij onze Facebook groep.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.