Het centraal van 11 oktober 2015 ~ Utopia Gekte

10/11/2015

Het centraal van 11 oktober 2015

Een uur lang centraal

Om zeven uur besloten de bewoners om centraal te gaan. Ze hebben net gegeten en zitten dus al met zijn allen op de bank. Nicole begint over de kachel. Nu het weer kouder gaat worden is het handig als er één iemand is die de kachel regelt. 'S nachts mag de kachel niet aan omdat het dan op de vide veel te warm wordt en overdag mag de kachel niet hoger dan 21 graden. Ze spreken af dat Cees de enige is die 's ochtends de kachel aanzet en die hem 's nachts voor het slapen gaan weer uit zet. Hij staat namelijk het vroegste op en gaat meestal als laatste naar bed. Ook willen de bewoners weer een computer rooster. Gabriëlle heeft de computer nodig om interviews uit te werken voor de Glossy, maar ze is niet de enige die de computer nodig heeft. Naomi is nog steeds bezig met het organiseren van de runway show. Ze had niet verwacht dat er zoveel werk bij zou komen kijken en kan de hulp van anderen dus goed gebruiken bij de organisatie. En om het te promoten wil Naomi de medewerking van alle mannen. Ze heeft iets leuks in gedachten. De 17e eind van de middag heeft Naomi de mannen een uurtje/halfuurtje nodig. Maar laten we maar rekenen op twee uur, dan heeft ze het lekker ruim genomen.

Gina laat weten dat haar kledinglijn UB-addicted op de webshop staat en dat de verkoop goed gaat. Ook wil ze een cursus gaan doen voor haren inweven. Dan kan iedereen een mooie lange volle bos met volume krijgen. Nicole is model en daarna komen Naomi en Rowena een de beurt. Daarna hoopt Gina mensen van buitenaf te kunnen gaan behandelen. Verder wil Gina weer armbandjes gaan maken. Ze heeft net een grote lading kralen bestelt en als het goed is komen die morgen al binnen. Ze wil aan de slag gaan zodat ze op de markt weer genoeg armbandjes kunnen verkopen. Naomi laat weten dat de BNG truienlijn van Benjamin, Naomi en Gabriëlle ook online staat. En bij de runway show zijn er ook twee mannelijke modellen. Bjorn en Ivan. Gina krijgt dan dus ook mannen kleding. Ze is bezig om dat te regelen. UB-addicted voor de man. En nu ze het dan toch over kleding hebben laat Gabriëlle weten dat ook haar ''jekemenie'' sweaters online staan. Alles staat dus online. Gabriëlle is 13 november jarig en dan is er een verjaardagsfeest in Utopia. Ook daar zijn kaartjes voor te koop via de webshop.

Bas laat weten groepsdans lessen te willen volgen en wil weten wat de rest daar van vind. Wat voor dans ze dan gaan leren maakt hem niet echt uit. Nicole komt met het idee om te beginnen met een workshop en dan vervolgens door te pakken. Ook de bokstrainingen van Fitz willen ze doorzetten. En goed nieuws, Bas eet nog steeds veganistisch. Rowena wilde voor ze Utopia binnenkwam graag een benefiet concert organiseren en daar heeft ze nog niks mee gedaan. Ze heeft het liedje gebed zonder end dat over verslaving gaat. Rowena wil daar iets mee gaan doen en krijgt er goeie reacties op Ze heeft met Benjamin en Bjorn gebrainstormd en wil een datum gaan prikken. Rowena wil het liedje gebed zonder end met Sander op gaan nemen en uitbrengen. De opbrengst daarvan gaat dan naar een stichting voor verslavingszorg. Ook is ze bezig geweest om een tennis toernooi te organiseren, maar omdat het zo druk is weet Rowena niet goed wanneer ze het in kan plannen. De tennis clinics staan wel ook nog gewoon op de webshop en kinderen kunnen zich dus ook inschrijven daarvoor. Bjorn deelt vervolgens het rooster voor het live in de loods concert van Nick en Simon uit. Er staan puntjes achter de personen die op de bank zitten. Armanda zal de taak overnemen van degene die weg gaat. Mark en Gina staan bij Le Luifel ingedeeld maar Mark wil dat niet meer doen dus Rob en Stefanie nemen dat over. Tijdens het optreden van Nick en Simon is de Luifel dicht dus dan kunnen ze er gewoon bij zijn. 'S middags zal het geluid al komen opbouwen en om acht uur zullen Nick en Simon optreden. Dat optreden duurt een half uur a drie kwartier en daarvoor en daarna hebben ze andere leuke muziek.

Ivan zegt veel van Milko te hebben geleerd over organisatie. Voortaan wil hij een op en afbouw rooster bij evenementen zodat iedereen weet wat er van ze verwacht word. Dat op en afbouw rooster voor het live in de loods concert van Nick en Simon zal er vanavond nog komen te hangen. De garderobe zijn ze vergeten op het rooster te zetten, maar dat zullen Gabriëlle en Bas op zich nemen. De garderobe moet dus nog leeg en ze hebben alle hangertjes nodig want er komen morgen heel veel bezoekers. Ook is er kleingeld nodig. Bas bedankt Bjorn voor de nieuwe matrassen die hij geregeld heeft en Bjorn noemt vervolgens de agendapunten nog even op. Maandag komen Nick en Simon. De 23e is er een Utopia band avond. De 25e is er weer een markt. 27 oktober komt Xander de Buisonjé optreden en de 31e is het Halloween feest. Vogelverschrikker Victor is vermoord en ze moeten dus nadenken wat voor aankleding ze voor Halloween nog gaan regelen. Tussendoor zijn er ook nog wat kleine evenementen zoals een huiskamergesprek over borstkanker en volgende maand een jamsessie. Rolf heeft dit centraal niks te zeggen en Armanda maakt van haar moment om te spreken gebruik om een grap te maken. ''Bedankt jongens, ik ga doei''. Er word gelachen. ''Nee bedankt dat ik er mag zijn en misschien komt aanstaande zondag één van de fotografen langs''. De fotograaf van de foto van het konijntje. Diegene is wel Engelstalig, maar dat is geen probleem. Hopelijk zijn er die dag ook vegetarische hapjes in Le Luifel. Armanda wacht nog even op een bevestiging en dan kan het op de webshop. Mensen kunnen langskomen want het word heel interessant. ''200 kaarten jongens'', grapt ze. Ook wil ze veganistische high tea's gaan geven.

Stefanie laat weten dat ze nog bezig is met het regelen van de Borderline academie. Stichting borderline en kracht van beleving willen meewerken, maar ze moeten nog even een datum bepalen waarop beide personen langs kunnen komen. De datum is dus nog niet bekend. 13 oktober komt Stichting borderline in ieder geval met Stefanie praten over hoe ze het in werking gaan zetten. Kracht van beleving is een theatergroep met een stuk over borderline. Zodra er een datum gekozen is zal het op de webshop gezet worden. Vervolgens komt Mark aan het woord. Cijfers van het kickboksgala heeft hij nog niet omdat nog niet alles duidelijk is. Met de bar hebben ze in ieder geval iets van 4000 euro omgezet. Als we het goed hebben begrepen zelfs 4790,50 om precies te zijn, maar dat kunnen we niet met zekerheid melden omdat het erg slecht te verstaan was en met de Le Luifel hebben ze 1400 omgezet. Nicole wijst de bewoners op de boodschappenlijst waar ze benodigde boodschappen op in kunnen vullen. Ook wil ze nog even duidelijk maken dat het heren toilet voor de heren is en het dames toilet voor de dames. Ook moet er doorgespoeld worden en moeten ze rekening houden met het dichtdoen van de deur. Als ze het te wild doen trilt de hele wand op de vide.

Ook heeft Nicole een nieuw powerstation wat ze fantastische geregeld heeft met de heren van tattoo land. Ze is de heren ontzettend dankbaar. Daarom heeft ze vandaag ook direct nieuwe afspraken ingepland. Nicole gaat de Utopia Ink website updaten. Verder blikt ze nog even terug op de discussie met Prem die ze vorige week gehad hebben. Het is iedereen goed bevallen en Nicole wil binnenkort dus weer gaan discussiëren over ''iets''. Als de bewoners ideeën hebben mogen ze die aan het bord hangen. Vervolgens zullen ze een geschikte dag zoeken waarop ze een stelling kunnen gaan behandelen en lekker kunnen gaan kletsen. Ivan laat weten dat de kaartverkoop voor de markt van 25 oktober goed loopt. Ze zijn wel genoodzaakt om met vier shifts te gaan werken, maar dat wil niet zeggen dat mensen na die shift ook meteen weer weg moeten. Het heeft meer met de toestroming te maken. Mensen moeten op een bepaalde tijd binnenkomen maar kunnen wel tot het einde blijven. Ze zijn genoodzaakt met de shifts te werken omdat anders de doorstroming niet werkt. Ze werken dus weer met shifts, maar de bezoekers kunnen alsnog tot vijf uur blijven. ''De kaarten gaan ontzettend hard'' Ook is er weer merchandise ingekocht. Unisex t-shirts voor mannen en vrouwen en nieuwe glazen. Ze kunnen dus weer gaan ''plotteren en etsen'' zodat ze tijdens de markt veel merchandise hebben liggen. Om het makkelijk te maken hebben ze maar één of twee verschillende Utopia gerelateerde t-shirts. Ivan wil dat ze een uurtje per dag of per week met zijn allen gaan zitten en productie werk gaan doen. De vorige markt ging de merchandise heel hard dus deze markt moeten ze er voor zorgen dat ze veel merchandise hebben.

Ivan is ook bezig geweest met de taakverdeling voor de markt. Als iemand iets anders wil doen moeten ze het zeggen dan kan Ivan er rekening mee houden. Mark wil rouleren en bij Baas Beach of de bar staan. Gabriëlle wil graag roti gaan aanbieden op de markt, maar op een manier dat mensen het mee kunnen nemen als ze weer weg gaan. Naomi wil een standje maken om Utopia melk te verkopen en Gina gaat niet meer knippen op de markt, maar alleen vlechten. Ook zal Willeke Alberti tijdens de volgende markt met een stand op de markt staan. Mark wil graag oliebollen gaan verkopen, maar zit te twijfelen om dan weer een nieuwe container aan te schaffen om die om te bouwen. Na de oliebollen tijd wil Mark de container aan Le Luifel aanbouwen en andere dingen er in gaan verkopen. Ivan wil het toch ook nog even over het bierfestival hebben. Ze hebben veel klachten gehoord over informatie die op de webshop stond en wat de gasten uiteindelijk niet hebben gekregen. Veel bewoners zaten te zuipen en mensen vroegen zich af of ze het evenement organiseren voor de bezoekers of zodat ze zelf kunnen gaan zuipen. De organisatie, de opbouw en de afbouw waren niet goed. Er stonden dingen op de webshop aangekondigd die er niet waren en dat moeten ze niet meer doen. Utopia glazen waren er niet. Het varken aan het spit was er niet en er was geen live muziek. Als ze voortaan iets op de webshop zetten moeten ze het ook kunnen leveren.

Ook begint Ivan over bezoekers die in Utopia komen en op de muren willen schrijven. De Utopianen proberen het netjes en huiselijk te maken. ''Het is niet echt een kraakpand''. Ivan vind het dus niet fijn als er overal op gekladderd word. Daar moeten ze voortaan rekening mee houden. Mensen hebben er moeite voor gedaan om het te schilderen en netjes te krijgen. ''Geef mensen geen pen en toestemming om er op te schrijven''. En nu ze het dan toch over pennen en stiften hebben. Gina wil dat elke bewoner op een evenement een eigen pen of stift bij heeft zodat de bezoekers er niet mee hoeven te gaan lopen zeulen. Cees verbaasd zich over het feit dat er bezoekers in de loods staan tijdens de markt terwijl er op de deur een bord met verboden toegang hangt. Misschien moeten ze beveiliging neerzetten net zoals bij het kickboksgala en dan de standhouders een bandje geven zodat die wel naar binnen kunnen. Ook moeten ze de toiletten en Dixi's schoonhouden. De dixi's kosten 120 euro per maand en de beveiliging 180 euro per maand (31 euro per uur).

Benjamin laat weten dat er woensdag We Cycle bakken komen. Bezoekers kunnen dus spullen mee nemen naar de markt en in Utopia inleveren. Benjamin wil ook aan Naomi vragen om woensdag wat persfoto's te maken. De 15e komen er twee mensen langs om iets uit te leggen en Benjamin zoekt zijn werkschoenen want die zijn ''gone''. Benjamin vraagt zich af of ze in Utopia goeie dingen weg gooien en besluit nog een kijkje op de vide te gaan nemen. Vanuit de wens pot komt er morgen een echtpaar langs met een vrouw die ziek is en MS heeft. Deze vrouw is een grote fan van Nick en Simon dus vanuit de wens pot mag ze morgen bij het live in de loods concert van Nick en Simon zijn. Morgen komen er dus twee mensen langs die ook een lekker verwenmiddagje krijgen. Naomi benadrukt dat de vrouw wel heel ziek is dus dat ze echt rekening met haar moeten houden. Wim zegt dat hij gister een hele leuke dag gehad heeft en Rob sluit zich daar bij aan. Eigenlijk wilde hij ook Stefanie nog bedanken, maar die is inmiddels uit het centraal gegaan om de koeien te gaan verzorgen. Stefanie was gister super. Het was drukker dan ooit. Rob gaat Mark ondersteunen. Mark gaat hem de boekhouding uitleggen. Daar gaan ze deze week mee aan de slag. Ook bij Le Luifel springt Rob bij zolang Mark er zelf geen behoefte meer aan heeft.

Cees wil een nieuwe groepsfoto maken voor de markt. Ook moet hij een foto van Armanda hebben voor op een ansichtkaart en de Utopia koffie moet nu echt eens een keertje op de webshop. O ja en Naomi beseft zich nog iets. De kroegennacht was zo leuk dat ze op 14 oktober een kroegennacht 2.0 organiseren. Met Frans Duijts dit keer. Nu komt hij wel. De week erna is ook de spoken word avond met Derek Otte en Gina laat nog vlug even weten dat de B&B niet meer op zondag is, maar alleen nog maar op zaterdag. Vervolgens is om vijf over acht het centraal eindelijk weer afgelopen.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.