Halal vlees is niet echt halal? ~ Utopia Gekte

10/20/2015

Halal vlees is niet echt halal?

Niemand weet het eigenlijk.

Armanda brengt heel wat teweeg in Utopia sinds haar binnenkomst. Iets waar we haar niet van kunnen betichten is dat ze niet doet waar ze voor kwam. Want waar ze voor kwam wordt bij letterlijk iedereen 'door de strot' heen geduwd. Spreekwoordelijk gezegd. Het is inmiddels zo ver dat zelfs de kijkers van Utopia er, soms stiekem en soms openlijk, een klein beetje moe van worden. 'Moet het nou wéér over dieren gaan', vragen velen zich af. Tja... Misschien pakt Talpa ons een beetje keihard terug vanwege al ons commentaar op hoe met de dieren werd omgegaan in Utopia. Echt iedereen is er mee bezig op Stefanie na. Zij heeft er haar eigen mening over en blijft daar vooralsnog ook bij. Wel zorgt ze natuurlijk hartstikke goed voor de koeien en andere dieren. Iemand die wel veel interesse heeft in alle verhalen van Armanda en de mensen die zij uitnodigt is Cees.

Wanneer het halal vlees binnen word gebracht praat hij dan ook met diegene over of het wel echt halal is. Cees legt uit dat ze een huiskamergesprek hebben gehad over de bio-industrie en halal vlees. En dat 99% van het halal vlees eigenlijk helemaal geen halal is. ''Ik doe echt mijn best'', zegt de meneer met goede bedoelingen. Maar eigenlijk weet hij het ook niet. Ja, ze worden halal geslacht. Maar het hele traject daarvoor? Dat blijft vaag. En dat is precies het punt van Cees. Niemand weet eigenlijk of halal vlees in Nederland wel echt halal is. Toch rekent Cees maar weer 110 euro af voor het 'halal' vlees. Het hele gesprek zien? Hier is de video:
2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.