''En ik heb geen meerwaarde voor de groep?'' ~ Utopia Gekte

10/02/2015

''En ik heb geen meerwaarde voor de groep?''

''Anderen kunnen ook afwassen en schoonmaken''

Cees en Mark zien we deze middag even samen in de horeca keuken. Mark is druk frietjes aan het snijden terwijl hij met Cees een gesprek voert over hoe kan het ook anders, de stemming. Cees weet van veel bewoners dat ze niet op hem gaan. Zo noemt hij onder andere Rowena en Naomi die niet op hem gaan stemmen. ''Of ze liegen. Dat kan ook nog'', laat hij weten. Mark is vooral benieuwd op wie ze dan wel gaan. Hij is namelijk erg bang dat Gina op de bank komt en om dat te voorkomen is hij druk bezig met het manipuleren van Stefanie. Cees loopt vervolgens naar de gewone keuken toe waar hij Rolf aantreft. Rolf die net nog in een gesprek met Ivan aangaf vol op Cees te gaan stemmen. Cees is daar nu blijkbaar ook van op de hoogte. Rolf laat weten dat Cees niks met zijn tweede kans heeft gedaan. Iets wat Cees vreemd vind aangezien anderen vinden dat hij er juist wel wat mee gedaan heeft. Maar volgens Rolf niet zoals toen besproken was in het Cordwood. Cees moet volgens Rolf soms beseffen dat hij dingen niet moet zeggen en dat hij ook kritisch naar zichzelf moet leren kijken.

Cees laat weten alleen maar te kunnen zeggen dat hij het jammer vind dat Rolf het niet ziet en dat hij blij is dat anderen het wel zien. Rolf zegt dat hij het wel ziet, maar vind persoonlijk dat Cees zijn tweede kans niet ten volste heeft benut. Rolf zegt dat hij twee anderen heeft die hij misschien ook een stem zou kunnen geven, maar die hebben meerwaarde voor de groep. ''En ik heb geen meerwaarde voor de groep?'', vraagt Cees. ''Nee, anderen kunnen ook afwassen en schoonmaken'', laat Rolf weten. Maar volgens Cees doen ze dat toch niet. Het gesprek tussen de twee gaat nog even verder. Rolf vind het mooi dat Prem gisteren tegen Cees heeft gezegd dat het soms handig is om iets niet te zeggen en de kaken op elkaar te houden. Maar Cees heeft Prem dat helemaal niet horen zeggen. ''Dan heb ik me echt vergist. Dan draaien we het om en zeg ik het nu tegen je'', laat Rolf weten. ''Dat is goed'', reageert Cees. Cees kan er namelijk wel heel veel op zeggen maar schat in dat het kansloos is. En hoewel Rolf zegt dat het nooit kansloos is besluit Cees toch om dit keer zijn mond dicht te houden. ''Nah is kansloos, laat maar''. Zodra Cees weg loopt moet Rolf er om lachen. ''Had hij nou maar gebruik gemaakt van die kans....loos''.

Vervolgens lopen er wat andere bewoners de keuken in. Rolf begint over de pony. Rolf is benieuwd. Hij vind de pony heel leuk, maar denkt dat als er straks een hond en biggetjes zijn dat dan de aandacht voor de pony vervalt en iedereen naar binnen gaat. Maar volgens Rob en Benjamin komt het wel goed met de pony. Rolf benadrukt dat ze met de pony moeten blijven wandelen. Ook als het regent. Rolf zou het zielig vinden als dat niet gebeurd.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.