Dierenarts Marcel loopt de poort door. ~ Utopia Gekte

10/15/2015

Dierenarts Marcel loopt de poort door.

Nieuwe geitjes.

Om half elf komt dierenarts Marcel de poort door wandelen. Stefanie ontvangt hem en haalt Bas er snel bij. Bas laat weten dat de kip al is opgehaald en wordt geholpen. Ondertussen lopen ze naar het weiland zodat de dierenarts een kijkje kan nemen bij de geitjes. ''Ik wil de geitjes over een paar weken laten dekken, dus euhh..'', Bas kan zijn zin niet afmaken. De dierenarts praat door hem heen en zegt het verstandig te vinden om ze te laten ontwormen en dergelijke. Marcel gaat de geitjes een kleine injectie geven dus ze moeten eerst worden 'gevangen'.

''Ze zal misschien even een beetje blèren'', laat Marcel weten. Binnen een paar seconde is het al gepiept en het geitje blijft stil. Het eerste geitje was geen probleem, maar die ander laat zich niet zo makkelijk vangen. ''Net mis'', roept Marcel wanneer de geit er vandoor gaat. Tijd voor een volgende strategie. De geit zit in het kippenhok en kan dus in principe geen kant meer op. Uiteindelijk krijgt de dierenarts de geit te pakken. Even prikken en klaar is Cees!

Einde van de maand komt boer Klaver langs met een bok. Die krijgen ze te leen zodat de geitjes gedekt kunnen worden.  Ook de kippen kunnen eventueel ontwormd worden via hun drinkwater. Dat kost hooguit 15 euro volgens de dierenarts. Daarna loopt Bas met Marcel naar de kwartels in de kas. Marcel is voor het laatst in Utopia geweest toen Klaver werd geboren. 
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.